Jump to content

Dusa i mozak

Препоручена порука

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sačekaj, Bogu nije smetalo da grehe primi na sebe a smetalo bi mu da se rodi u utrobi one koja nema svog ličnog greha recimo a nosioc praroditeljskog greha pale prirode?

Hristos je taj koji je svoje grehe otkupio svojom smrću na Krstu, pa tako i Marijine grhe ako ne one lične onda one koje je imala kao nosioc pale prirode čovekove.

Čist sasud za Boga živoga bi bilo Marijino predavanje volji Božjoj i to sjedinjenje je čisto kao suza a praroditeljske grehe i Marijine i moje i tvoje je Hristos na Krstu platio svojim životom jer to beše volja Njegova ne znam zašto izmišljati čistiji sasud od već ionako najčistijeg a to je ljubavno predavanje Marije volji Boga i njeno služenje toj prevečnoj voji.

Bilo je potrebno da Marija bude izuzeta ,jer bi onda i Krist preuzeo u svoju narav taj praroditeljski pad a to je i nemoguće i nepotrebno . Po tome je nemoguće da ga rodi žena koja ima istočni grijeh . Zato što je to dijete dio i njezina bića.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, kopitar рече

Bilo je potrebno da Marija bude izuzeta ,jer bi onda i Krist preuzeo u svoju narav taj praroditeljski pad a to je i nemoguće i nepotrebno . Po tome je nemoguće da ga rodi žena koja ima istočni grijeh . Zato što je to dijete dio i njezina bića.

Pa sad i vi slicno Kratosu razmišljate da bi Hrista Marijina priroda mogla da ga uslovi u bilo cemu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, kopitar рече

Ljubav je pristala da bude uslovljena i ograničena to je cijena...al što je nemoguće nemoguće je.

Stani jedno ne razumem moras mi to razjasniti. Kako je Hristos uzeo grehe dobrovoljno na sebe? Samo figurativno ili je bio i telesno podnosilac pale prirode?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Stani jedno ne razumem moras mi to razjasniti. Kako je Hristos uzeo grehe dobrovoljno na sebe? Samo figurativno ili je bio i telesno podnosilac pale prirode?

Da uzeo grijehe na sebe , dobro si rekao.

Da je bio podnositelj pale prirode je isto točno.

Da je bio učesnik pale naravi i grijeha nije točno.

Pavao govori i čistom jaganjcu bez mane koji se prinosi samo jedanput.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, kopitar рече

Da uzeo grijehe na sebe , dobro si rekao.

Da je bio podnositelj pale prirode je isto točno.

Da je bio učesnik pale naravi i grijeha nije točno.

Pavao govori i čistom jaganjcu bez mane koji se prinosi samo jedanput.

Hebrejima 10,5

1. Petrova 1,18

Ta znate da od svog ispraznog načina života, što vam ga oci namriješe, niste otkupljeni nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom,1. Petrova 1,19 nego dragocjenom krvlju Krista, Jaganjca nevina i bez mane.

Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, nego si mi tijelo pripravio;

Подели на овим сајтовима

Hristova ljudska priroda je utemeljena na Logosu i zaceta je od Duha Svetoga, to je ono sto je cini ociscenom od greha. Kada bi necije telo bilo izuzeto od Adamovog greha da li bi to znacilo da bi bilo izuzeto i od smrti jer je ona usla kroz greh u svet? U kom smislu neko moze biti izuzet od Istocnoga greha po telu a da zadrzi sve njegove posledice tj. sve telesne slabosti i smrt?

Jedino je moguce da neko bude izuzet od licne odgovornosti za greh, pa stoga i kazne, kao npr. sto mi verujemo da se krstenjem oslobadjamo svih prarodoteljskih greha.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Матусал рече

Hristova ljudska priroda je utemeljena na Logosu i zaceta je od Duha Svetoga, to je ono sto je cini ociscenom od greha. Kada bi necije telo bilo izuzeto od Adamovog greha da li bi to znacilo da bi bilo izuzeto i od smrti jer je ona usla kroz greh u svet? U kom smislu neko moze biti izuzet od Istocnoga greha po telu a da zadrzi sve njegove posledice tj. sve telesne slabosti i smrt?

Jedino je moguce da neko bude izuzet od licne odgovornosti za greh, pa stoga i kazne, kao npr. sto mi verujemo da se krstenjem oslobadjamo svih prarodoteljskih greha.

Luka 1,28 Anđeo uniđe k njoj i reče: "Zdravo, milosti puna! Gospodin je s tobom. Blagoslovljena si ti među ženama."
Luka 1,29 Na ove riječi uplaši se ona i pomisli, što ima da znači ovaj pozdrav.

Luka 1,42 Ona povika iza glasa: "Blagoslovljena si ti među ženama, i blagoslovljen je plod utrobe tvoje!

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, kopitar рече

Luka 1,28 Anđeo uniđe k njoj i reče: "Zdravo, milosti puna! Gospodin je s tobom. Blagoslovljena si ti među ženama."
Luka 1,29 Na ove riječi uplaši se ona i pomisli, što ima da znači ovaj pozdrav.

Luka 1,42 Ona povika iza glasa: "Blagoslovljena si ti među ženama, i blagoslovljen je plod utrobe tvoje!

Bio je Avram blagosloven mimo ljudi i Mojsije je govorio sa Gospodom kao covek sa covekom.

Marija je svoju cistotu i svoj blagoslov projavila vrlinom. Predociscenje umanjuje njenu vrednost i velicinu jer je ona po tome vrlinska vec po volji Bozijoj i nema licne zasluge. No mi verujemo da je ona svojom slobodnom voljom savladala iskusenja i slabosti prirode i da se time udostojila Bozijeg blagoslova i zivotom opravdala svoje prizvanje te se stoga i udostojila da se zove Mati Bozija.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Матусал рече

Bio je Avram blagosloven mimo ljudi i Mojsije je govorio sa Gospodom kao covek sa covekom.

Marija je svoju cistotu i svoj blagoslov projavila vrlinom. Predociscenje umanjuje njenu vrednost i velicinu jer je ona po tome vrlinska vec po volji Bozijoj i nema licne zasluge. No mi verujemo da je ona svojom slobodnom voljom savladala iskusenja i slabosti prirode i da se time udostojila Bozijeg blagoslova i zivotom opravdala svoje prizvanje te se stoga i udostojila da se zove Mati Bozija.

Abrahamu i Mojsiju fali samo jedna sitnica a to je : niti su začeli , niti rodili maloga Bogu .

Ko govori o tome da nije imala slobodnu volju i iskušenja , pa ona je direktno sudjelovala u čitavom Isusovom životu.

Ja samo hoću reći da je ona očišćena od ljage istočnog grijeha prva od svih iz razloga što je rodila Boga , koji ne može biti dionikom tog grijeha jer bi onda i on bio u grijehu.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

@Благовесник

Sad kad malo bolje vidim, problematično mi je ovo kod Atanasija Velikog..

Kako je to duša "samopokretna"?

Samo je Bog samopokretan.

Dušu pokreće Bog.

"Ne mogu ništa sam od sebe da činim" kaže Isus.

P.S. ako možeš, dodaj još koju stranicu vezano za poslenju glavu "Ludilo somatskog porekla".

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Archan631 рече

Zar onda Isus nije Bog?

Jeste al u kontekstu ovoga to nije bitno.

Moze Isus i da bude Bog i da bude prorok Isa.

Poruka je ista.

Da ne širimo, al kako ti gledaš  na ono kada kaže "Bože, zašto si me ostavio?" - mislim, ako je on sam Bog..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...