Кратос Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 7 минута, Матусал рече Природа је уипостазирана у Божанску личност. Божанска личност није условљена природом за разлику од човека, него је изнад ње. Природа људска у Христу се у попуности обожила тако да можемо рећи да је човек кроз Христа постао Бог. Природа не може бити временска или ванвременска него личност као носилац природе може бити у времену или ван времена. Господ Исус Христос је као Бог свуда присутан и све испуњава као и Дух Свети и може бити у свакој тачки простора и времена а исто тако и у вечности.Природе су везане за личност и не можемо их посматрати изван ње, јер никада не постоје изван личности, природа је тамо где је и ипостас, тј. Где је Логос, тамо је и људска природа. Objasni mi to šta znači da je čovek postao Bog? Priroda itekako može da postoji izvan ličnosti jedino ako misliš da na primer i kamenu dodeliš neku ličnost ili pak s druge strane oduzmeš prirodu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 25 минута, Кратос рече Objasni mi to šta znači da je čovek postao Bog? Priroda itekako može da postoji izvan ličnosti jedino ako misliš da na primer i kamenu dodeliš neku ličnost ili pak s druge strane oduzmeš prirodu. Па лепо Григорије Богослов, Златоусти, Симеон Нови Богослов кажу Бог је постао човек да би човек постао Бог. Мислио сам на природу у конкретном случају о коме смо говорили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 29 минута, Кратос рече Objasni mi to šta znači da je čovek postao Bog? Priroda itekako može da postoji izvan ličnosti jedino ako misliš da na primer i kamenu dodeliš neku ličnost ili pak s druge strane oduzmeš prirodu. У символу вере: који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца. Значи људска природа кроз Христа се обожила и вазнела и седи са десне стране Оца. Првомученик Стефан је то видео и рекао: Ево видим небеса отворена и Сина Човјечијег где стоји са десне стране Богу. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 3 минута, Матусал рече Па лепо Григорије Богослов, Златоусти, Симеон Нови Богослов кажу Бог је постао човек да би човек постао Бог. Мислио сам на природу у конкретном случају о коме смо говорили. Ali ne po prirodi,nikada se čovek i stvoreni svet ne može izjednačiti sa Bogom, i sam Logos u telu nije hteo da se izjednčava sa Bogom.Bog po blagodati je čovek povinovan Božijoj volji.U svetootačkim shvatanjima volja=priroda i u Hristu ona se podčinjava volji Božijoj i to jeste suština oboženja da se volja Boga i sveta sinhronizuju ostajući pritom ono što jesu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Ali ne po prirodi,nikada se čovek i stvoreni svet ne može izjednačiti sa Bogom, i sam Logos u telu nije hteo da se izjednčava sa Bogom.Bog po blagodati je čovek povinovan Božijoj volji.U svetootačkim shvatanjima volja=priroda i u Hristu ona se podčinjava volji Božijoj i to jeste suština oboženja da se volja Boga i sveta sinhronizuju ostajući pritom ono što jesu. Логос у телу и јесте Бог, фразу син човечији је о себи говорио из других разлога. Људска природа је преображена и уздигнута до Бога. Златоусти би рекао на ово: Ако је Логос постао потпуни и истинити човек онда је човек постао Бог по благодати. То су познате отачке фразе прегледајте мало, нема потребе да пишемо безвезе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 2 минута, Матусал рече Људска природа је преображена и уздигнута до Бога. Златоусти би рекао на ово: Ако је Логос постао потпуни и истинити човек онда је човек постао Бог по благодати. Ali nije po prirodi Bog zato se pominje blagodat i neslivenost jer je to dar Boga stvorenoj prirodi kao novi način postojanja u Hristu kao Bogočoveku.Bog se ne postaje,Bog vazda Jeste,sa telom,bez tela,sa svetom,bez sveta,Apsolut,potpuno biće.Uzdizanje do Boga ne menja suštinu prirode,ona suštinski ostaje ista,stvorena a to podrazumeva i vreme.Zato kažem da je Hristos i vremen i nadvremen jer ne slivam u Njemu ni jednu od priroda niti joj dajem neka nova svojstva. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 16 минута, Кратос рече Ali nije po prirodi Bog zato se pominje blagodat i neslivenost jer je to dar Boga stvorenoj prirodi kao novi način postojanja u Hristu kao Bogočoveku.Bog se ne postaje,Bog vazda Jeste,sa telom,bez tela,sa svetom,bez sveta,Apsolut,potpuno biće.Uzdizanje do Boga ne menja suštinu prirode,ona suštinski ostaje ista,stvorena a to podrazumeva i vreme.Zato kažem da je Hristos i vremen i nadvremen jer ne slivam u Njemu ni jednu od priroda niti joj dajem neka nova svojstva. Загледајте се у личност а не у природу, личност је водиља у размишљању. Стално вас људска природа наводи да умањите Сина Човечијег. Где је Христос? Одговор: са десне стране Оца. Значи већ написах Исус Христос је тамо где је и Отац, нема у њему поделе на временско и ванвременско. Он је био у времену за владавине Понтија Пилата, Ирода, Ане и Кајафе....сада више није или боље рећи сада је свудаприсутан али на други начин.Људска природа је у потпуности преображена и обожена. Мада видех да сте се исправили може се рећи да је Христос времен и надвремен јер може бити присутан и у времену и безвремену, али не може се рећи да је једна природа ван а друга у времену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 4 минута, Матусал рече оделе на временско и ванвременско. Ja ne pričam o podeli nego baš naprotiv o jedinstvu stvorenog i nestvorenog,vremenskog i večnog.Evo jednog prostog pitanja.Zašto su sveti Oci dogmatizovali neslivenost priroda u učenje o Bogočoveku?Zašto su hteli baš tako explicitno da izraze da nema mešanja priroda? Što se tiče Ipostasi ona govori o odnosu pre svega Sina sa Ocem i Ocem sa Duhom.I upravo iz tog odnosa,usinovljenja dolazi i novi način postojanja nas kao ličnosti.Taj Duh nije naš duh,to je Duh Sina koji nam se daje Duhom Svetim i kojim vičemo Ava Oče.On nas čini bogovima po Blagodati,On nam daje Um Hristov..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 9 минута, Кратос рече Ja ne pričam o podeli nego baš naprotiv o jedinstvu stvorenog i nestvorenog,vremenskog i večnog.Evo jednog prostog pitanja.Zašto su sveti Oci dogmatizovali neslivenost priroda u učenje o Bogočoveku?Zašto su hteli baš tako explicitno da izraze da nema mešanja priroda? Što se tiče Ipostasi ona govori o odnosu pre svega Sina sa Ocem i Ocem sa Duhom.I upravo iz tog odnosa,usinovljenja dolazi i novi način postojanja nas kao ličnosti.Taj Duh nije naš duh,to je Duh Sina koji nam se daje Duhom Svetim i kojim vičemo Ava Oče.On nas čini bogovima po Blagodati,On nam daje Um Hristov..... Шта ви циљате да докажете? Утврдили смо да нема поделе природа на ону у времену и ону изван времена. Питали сте шта значи човек је постао Бог, сада сами пишете да је Бог по благодати, и то смо решили. Шта је следећи циљ, ако га има? Да бих имао разлога да одговарим на питање, ако нема циља ја време не бих трошио. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 10, 2017 Пријави Подели Написано Мај 10, 2017 пре 6 часа, Матусал рече Шта ви циљате да докажете? Утврдили смо да нема поделе природа на ону у времену и ону изван времена. Питали сте шта значи човек је постао Бог, сада сами пишете да је Бог по благодати, и то смо решили. Шта је следећи циљ, ако га има? Да бих имао разлога да одговарим на питање, ако нема циља ја време не бих трошио. To što je nesliveno je za njega podeljeno Logos i Sin Čovečji nisu uvek i zauvek zajedno nedeljeno nego su dva bića dve prirode dve ličnosti dve volje dva uma a sreća jeste u tome što iako podeljen bogočovek po njemu nije šizofren. ma.... Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 10, 2017 Пријави Подели Написано Мај 10, 2017 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече To što je nesliveno je za njega podeljeno Logos i Sin Čovečji nisu uvek i zauvek zajedno nedeljeno nego su dva bića dve prirode dve ličnosti dve volje dva uma a sreća jeste u tome što iako podeljen bogočovek po njemu nije šizofren. ma.... И ја стичем утисак да он види две личности, Превечног Логоса и Оваплоћеног Сина Човечијег. Не постоје два Христа него две природе у једној личности Сина. Природе јесу сливене али су и нераздељиве и неразлучне. Значи не могу се раздвојити, нити одредити границе природа. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 10, 2017 Пријави Подели Написано Мај 10, 2017 пре 30 минута, Матусал рече И ја стичем утисак да он види две личности, Превечног Логоса и Оваплоћеног Сина Човечијег. Не постоје два Христа него две природе у једној личности Сина. Природе јесу сливене али су и нераздељиве и неразлучне. Значи не могу се раздвојити, нити одредити границе природа. I dodatno uslovljava Ličnost Sinovu sa njegovom čovečanskom prirodom, kao da ga ona koči kao da ona nije deo Njega. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Мај 10, 2017 Пријави Подели Написано Мај 10, 2017 пре 32 минута, Матусал рече Природе јесу сливене али су Направих лапсус хтедох рећи несливене Жика and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 10, 2017 Пријави Подели Написано Мај 10, 2017 On 09. 05. 2017. at 9:40, Volim_Sina_Bozjeg рече A kako se Marija očistila praroditeljskog greha ako ne kao što je sam Isus rekao, ko se ne rodi vodom i duhom... ? Naravno jer je zajedno s njim prošla sve ono na kalvariji , ona je i suotkupiteljica nije samo objekt koji je poslužio za utjelovljenje ..mislim O čemu pričaš ako je rodila samog Boga onda je s njim i najintimnije sjedinjena , možemo u tom jedinstvu biti ikakvog ( istočnog ) grijeha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 10, 2017 Пријави Подели Написано Мај 10, 2017 пре 47 минута, kopitar рече nije samo objekt koji je poslužio za utjelovljenje . Sačekaj, Bogu nije smetalo da grehe primi na sebe a smetalo bi mu da se rodi u utrobi one koja nema svog ličnog greha recimo a nosioc je praroditeljskog greha pale prirode? Hristos je taj koji je svoje grehe otkupio svojom smrću na Krstu, pa tako i Marijine grehe ako ne one lične onda one koje je imala kao nosioc pale prirode čovekove. Čist sasud za Boga živoga bi bilo Marijino predavanje volji Božjoj i to sjedinjenje je čisto kao suza a praroditeljske grehe i Marijine i moje i tvoje je Hristos na Krstu platio svojim životom jer to beše volja Njegova ne znam zašto izmišljati čistiji sasud od već ionako najčistijeg a to je ljubavno predavanje Marije volji Boga i njeno služenje toj prevečnoj voji. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука