-Владимир- Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Pa lepe stvari u tvom zivotu, krov nad glavom, tekuca voda, suva i topla postelja su tebi ocigledno izgubile kvalitet jer trazis nesto vise... Isto kao kod muramase, garantujem ti da postoje ljudi koji bi tvoj zivot videli kao cisto blazenstvo... Има и другачијих мишљења , сигурно си чуо причу о кошуљи срећног човека . Чак и ако би ,трајало би само док то и не добију . У се , на се и пода се ... жао ми је људи којима је то сав смисао и суштина живота . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 like @Odonata Ressurecta, пре свега добродошлица, Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Има и другачијих мишљења , сигурно си чуо причу о кошуљи срећног човека . Чак и ако би ,трајало би само док то и не добију . У се , на се и пода се ... жао ми је људи којима је то сав смисао и суштина живота .a vidis, meni je zao ljudi koji ljubav u ovom zivotu trampe za imaginarnu ljubav koju ocekuju tek kad umru. Pocni da volis vec sad i vec si u eshatonu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Добио неки тип силне новце на лутрији, међутим, неочекивано је наставио да живи истим начином живота којим је живео и до тад. Питају њега пријатељи зашто не почне да се баханалише као и остали нормални добитници на лутрији. " Довољна ми је и помисао да могу да приуштим себи све што пожелим" Eh, sudbo! Nedovoljna mi je pomisao da bi mene mogao da snadje takav zgoditak! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Meni je taj koncept vecnosti i raja koji nam hriscanstvo obecava (ako ispunimo odredjene kriterijume) vrlo problematicna stvar. Bilo da tu vecnost u Carstvu vidis kao cvetna polja i livade ili kao trajno sajedinjenje sa stvoriteljem taj koncpet podrazumeva da svi dobijemo istu nagradu na kraju... ali mi nismo svi isti ljudi. Ponekad mi se cini da je ideja vecnosti odgovarajuci samo za jedan vrlo mali broj hriscana. A sta cemo sa ostalim ljudima koji ispunjavaju te kriterijume ali im jednostavno ideja eshatona potpuno strana? Na primer sta ce profesionalni skejter, zavisnik od asfalta i adrenalina da radi u raju? Ja takodje sebe vidim kao vrlo pasioniranog prema poslu kojim se bavim i to cini znacajan deo moje licnosti. Odlazak u takav eshaton bi podrazumevao da se oderknem veceg dela te moje licnosti a to dalje implicira da bi cloudking u eshatonu bio potpuno druga osoba od onoga sto sam sad. Da ne pricamo da i takav epilog i dalje ne resava pitanje smisla postojanja. Misljenja sam da je citava ideja koju nude religije od samog nastanka kod prvih ljudskih zajednica imala potpuno drugi smisao, da zivot na zemlji ucini lepsim i boljim... medjutim banalizam u shvatanju religioznosti je doveo do marginalziacije ovozemaljskog zivota i potpunu idealizaciju fiktivnog zivota posle smrti... Одговор на тему се сам намеће из једног једноставног разлога. Концепција Царства Небеског како га хришћанство представља је непожељна од стране нехришћана. Мени изгледа да ће управо та немогућност задовољења страсти на које је човјек навикнут у овом материјалном свијету за њега представљати паклене муке. Духовни начин живота који ће се тамо водити је она преломна тачка у опредјељењу за или против. То је за њега нешто страно и непожељно. Мислим да је за такве људе најпожељнија концепција типа могу да радим оно што волим и да се наслађујем тиме колико год желим. Било би интересантно да ви сами изложите каква су ваша очекивања и шта би то за вас представљало блаженство у будућем животу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Одговор на тему се сам намеће из једног једноставног разлога. Концепција Царства Небеског како га хришћанство представља је непожељна од стране нехришћана. Мени изгледа да ће управо та немогућност задовољења страсти на које је човјек навикнут у овом материјалном свијету за њега представљати паклене муке. Духовни начин живота који ће се тамо водити је она преломна тачка у опредјељењу за или против. То је за њега нешто страно и непожељно. Мислим да је за такве људе најпожељнија концепција типа могу да радим оно што волим и да се наслађујем тиме колико год желим. Pa to onda dovodi do zakljucka da nije bitno ziveti zivot po hriscanskim pravilima, odnosno da je protestantski pristup zivotu najbolji. Svi slede ista pravila svi rade iste stvari... Ne daj boze da budes hriscanin i da se npr. bavis dizanjem tegova... Da pojasnim, ljudi sklono svojim zeljama i mogucnostima se na zemlji bave raznim stvarima, pevaju, igraju, uce nauke, sportove, bave se duhovnoscu... i naravno da nikome od njih te aktivnosti ne prece da uzto budu i dobri hriscani. Medjutim, kako cujem raj tj. eshaton ce biti rezervisan samo za one koji preferiraju duhovni nacin zivota... Dzabe ti sto volis Hrista kad dizes tegove i ides na olimpijade ceo zivot a toga u Eshatonu nema... izvolte u Ad Било би интересантно да ви сами изложите каква су ваша очекивања и шта би то за вас представљало блаженство у будућем животу. NI najmanje nije interesantno. Za mene ne postoji takva stvar kao sto je buduci zivot. Jedina vecnost koju priznajem je ona koja se desava u svakom trenutku naseg zivota, sada, na zemlji.... BLazenstvo je ekstremno subjektivna kategorija i ako bi bog i zagrobni zivot postojali, mislim da bi bilo porazavajuce da se baziraju na pojmovima poput "blazenstva"... to je primitivni princip kojim barataju ljudi a bog ako ga i ima verovatno radi u okvirima koje mi ne samo da ne poznajemo nego u ovom trenutku nismo ni kadri da ih upoznamo. Svodjenje eshatobna i boga na vecno blazenstvo je uvredljivo za pojam takvog bozanstva kakvom se trenutno klanjate. Neko rece da ne prihvata ideju da bez zla nema dobra, odnosno da bez muke nema blazenstva, a zapravo je to jedina ispravna definicija koju mozete sami da isprobate vec sada s jednostavnim eksperimentom: Jel znate da vi u ovom trenutku zivite u jednom blazenstvu? Nemate pojma. Zasto? Zato sto ga niste svesni. Zasto ga niste svesni? Zato sto u ovom trenutku nemate negativnu krajnost tog blazenstva koja bi vas stavila u adekvatni odnos kojim bi ste to blazenstvo spoznali. Pricam o disanju kiseonika. Koliko nas u ovom trenutku oseca blazenstvo zbog disanja? Apsolutno niko. Ali ako vam klaudking pridje otpozadi i cvrstim stiskom zaustavi dotok vazduha u vas mozak? I onda nakon minut i po taj stisak popusti? Odjednom postajete svesni tog blazenstva.... Da li osecate svakodnevno blazenstvo zbog toga sto vam je draga osoba ziva? A da nije ziva, kako bi ste posmatrali zivot sa njom? Kao blazenstvo, jel da? Poenta ja da kada bi i postojao taj zivot vecnog blazenstva, njega apsolutno niko ne bi bio svestan.... Ne kazem da jeste tako nego da ste ideju tog zivota (kao i vecinu stvari u religiji) izgradili na vrlo labavim logickim argumentima bez mnogo razmisljanja. Da ne pricamo o tome da je osecaj "blazenstva" cist produkt nase prirode. Zasto svog sopstvenog boga unizavate na nivo nasih instinktivnih prirodnih nagona? "Blazenstvo" je prirodna reakcija na evolutivno pogodne nadrazaje, protiv kojih se s jedne strane borite ko sumanuti a s druge strane svog boga svodite na puku manifestaciju istih... Ne kazem da je isus govorio pogresne stvari, nego da ste ga vi razumeli samo onako kako je vama odgovaralo... i to radite i dan danas... ("vi" = sve zive relgije na ovoj maloj planeti trenutno, "isus"= svi proroci svih relgija na ovoj maloj planeti trenutno) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 То је када читаш погрешну литературу Да си верник, знао би да то нема везе са везом и да си све погрешно склавирио. Блаженство је нешто сасвим десето. Да знаш да тајне не откривамо, мораш сам да се потрудиш. Значи само искрено, обрати се на праву адресу и сазнаћеш. "И ја вама кажем: Иштите и даће вам се; тражите и наћи ћете; куцајте и отвориће вам се. Јер сваки који иште, добија; и који тражи, налази; и који куца, отвара му се." Лк. 11:9-10. Kome treba neka trazi, to je takodje vrlo prosta filozofija. Meni stvarno ne treba. Ionako ce nam se suditi po nasim srcima a ne po tome dal smo postili u petak il smo prali ves na crveno slovo... Ako je ovo prvo onda nemam cega da se plasim, vidimo se u Eshatonu (lele kolko ce se iznenadite ) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Zamislite sad dođem u Raj i počne prepodobna Neda da mi drvi kako nije u redu da nosim uske majice (ili ženama što su došle u pantalonama i bez marame), a odmah se nadoveže prepodobni Dražo, zato što nisam pisao ćirilicom... Ne želim da provedem večnost sa prepodobnima. Lepo je nekoliko minuta, trolnuti, pa doći za par sati i videti reakcije, ali čitava večnost je previše. Šta god vi mislili o meni, ja nisam provodio sate na Ihutusu. Samo dođem i za desetak minuta vidim ima li nečeg novog, trolnem i odem. Isto tako, ne želim da provodim večnost ni na nebeskom Ihtusu, sa svim prepodobnima koji su ikada postojali. Као што је антропоморфизација Бога грешка у старту која повлачи остале, тако је елементарна грешка замишљање људи у Рају са истим заблудама као у животу.Нити ће Неди бити битно какве ће бити мајице у том преображеном свету (што ће јој бити потпуно јасно кад дође тамо, као што су детету потребне играчке док је мало, кроз њих учи, касније кад одрасте их ни не примећује), нити ће Дражи бити битна ћирилица (ако можеш чути мисао онога крај себе шта ће ти писмо, вероватно ће словно записивање речи бити бесмислено), а Мурамаса неће имати никакву жељу за троловањем (која иначе потиче из здраве жеље да се осветли и друга страна медаље онима који су једнострани, али задобија супротан ефекат досадног "увек и обавезно" контрирања ако је трол и сам такав, тј не може да сагледа све аспекте, нема ширину). Како да тролујеш онога ко више нема заблуда, коме је јасна свака грешка коју је свако чинио, и где се сусрећете душом, а не речима? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Па ако ти не треба, онда не знам како уопште можеш да коментаришеш нешто што не знаш, причаш паушално. Видећемо ко ће да се изненади Pa cekaj, zar ti nisi hriscanin? Pravoslavac? Zasto ova zajedljivost? Zar ne bi trebalo da mi kazes da se nadas da cemo zajedno da zavrsimo u carstvu nebeskom? Ako ti je tesko da me volis utoliko ce tvoja nagrada biti veca ako taj problem prevazidjes... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Силом баба у рај не иде. Seti se toga sledeci put kad prisustvujes krstenju novorodjenceta пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 И тако су атеисти савршено сретни у својим животима и није уопште битно то што ће све што су многи од њих чинили у животу бити врло брзо заборављено као и они сами. Јесте, сретни сте али мало морген. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Какве то везе има? "Неће сваки који ми говори: Господе, Господе, ући у Царство небеско; но који твори вољу Оца мојега који је на небесима." Мт. 7:21. А овде говоримо о теби и теби је упућено, а не новорођенчету, зато немој да се вадиш Али си зато ти као крштени у већој предности од неког некрштеног, а до краја шта ће бити, видећемо. Pa i to je totalno bzvz koncpet... ja sam u prednosti zbog necega sto nema veze sa mnom. Uvodjenje u veru bi trebalo da bude svesni cin, licna odluka a ne neki automatizam po kome se podrazumeva da si pravosalvac samo zato sto su ti rodtelji praovaslci i sto su te krstili dok si jos **** u gace.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Какве то везе има? Pa ima... kako bi jedan pravosalvac trebalo da reguje po tebi: "Nadam se da ces i ti osetiti boga i da cemo zajedno da uzivamo u vecnoj ljubavi carstva bozijeg, brate" ili"Hehe, videcemo ko ce da se iznenadi" Ti si ovo prvo protumacio kao silom teranje u veru... a meni je ovo prvo prava hriscanska reakcija (nezabelezena u modernom dobu u kojem, o ironije, nikad vise hriscana nije bilo u istoriji covecanstva) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 И тако су атеисти савршено сретни у својим животима и није уопште битно то што ће све што су многи од њих чинили у животу бити врло брзо заборављено као и они сами. Јесте, сретни сте али мало морген. Kakve veze ima pamcenje onoga sto smo radili u zivotu sa srecom? Zar je vama pravosalvcima bitno to kako ce vas pamtiti u ovom svetu? Ja sam bio ubedjen da je vama vazan onaj drugi svet... Ja sam trenutno vrlo srecan i zadovoljan covek i iskreno nije mi jasno zasto mi vas bog daje sve te radosti kad u njega ne verujem ni zrno... cudan covek skroz пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Kakve veze ima pamcenje onoga sto smo radili u zivotu sa srecom? Zar je vama pravosalvcima bitno to kako ce vas pamtiti u ovom svetu? Ja sam bio ubedjen da je vama vazan onaj drugi svet... Ja sam trenutno vrlo srecan i zadovoljan covek i iskreno nije mi jasno zasto mi vas bog daje sve te radosti kad u njega ne verujem ni zrno... cudan covek skroz pa... sacekaj malo, da te prizove Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука