Jump to content

Да ли се исплати бити поштен.

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли се исплати бити поштен.

• Да
      20
    • Не
      1
    • Не знам .
      1

Препоручена порука

Ученик Страхиња који је нашао 6000 динара и који је дао учитељици тај новац , награђен је за то своје племенито дело http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0.489.html:542975-%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%9A%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%92%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5

Из овога примера се јасно види да се исплати бити поштен и мој је одговор Да , исплати се.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ау,где ми живимо,кад мораш поштење да наградиш,као прворазредни догађај... joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

То не треба гледати баш тако јер има доста поштених људи који ураде нешто поштено и не добију публицитет .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2015. at 20:07, Ненад. рече

То не треба гледати баш тако јер има доста поштених људи који ураде нешто поштено и не добију публицитет .

I maniplulativnih krvopija koji dobiju publicitet. Nasao se brizni i posteni Vulin da zbrine postene i istakne njihovu vrlinu. Nista gore od licemerja i vredjanja tudje inteligencije.

Zamisli, decak ce imati biciklu, a mozda i obezbedjenu egzistenciju.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Поштен си зато што то тако треба,  не зато што се исплати.

Подели на овим сајтовима

Ako naumis biti posten, human, covekoljubiv radi nekog licnog interesa, zahvalnosti, priznanja, hranjenja sujete, rasta u svojim ili tudjim ocima, onda si samo prodavac, licemer ili obican manipulant. 

Tako su deca, negde po pravilu, postena jer imaju prostotu i iskrenost nezatrovanu zivotom, kao i decak iz teksta.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2015. at 20:46, Дејан Бићанић рече
то тако треба
??? :.mislise.

Поштен си, ваљда, зато што тако желиш/хоћеш, а не зато што тако треба.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2015. at 20:53, Снежана рече

??? :.mislise.

Поштен си, ваљда, зато што тако желиш/хоћеш, а не зато што тако треба.

У праву си :)

Подели на овим сајтовима

U zajednici koja odnose zasniva na principu nagrada/kazna postenje se isplati. Tamo gde toga nema na sve strane imamo lopove, prevarante i free ridere. 

Hriscanska zajednica sa druge strane ne poznaje princip nagrade/kazne, ali isto tako u njoj zbog toga ne postoje spomenuti slucajevi, vec se postenje zasniva na volji. To znaci da hriscanstvo ne gleda na postenje kao na nesto sto se isplati. 

Подели на овим сајтовима

У неком разумном друштву поштење се исплати зато што се сваки човек посматра и вреднује кроз своје карактерне особине. То је "капитал" који другачије не може да се стекне, а има највећу вредност.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Гаде ми се преваранти и лопови кад оматоре, док су млади још су и симпатични, ал кад оматоре сва та њихова страст и похлепа и преварантство поприма неке димензије демонске и одвратне.

Дакле, не исплати се постати демон.

Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2015. at 21:07, Deja Vu рече

U zajednici koja odnose zasniva na principu nagrada/kazna postenje se isplati. Tamo gde toga nema na sve strane imamo lopove, prevarante i free ridere.

Hriscanska zajednica sa druge strane ne poznaje princip nagrade/kazne, ali isto tako u njoj zbog toga ne postoje spomenuti slucajevi, vec se postenje zasniva na volji. To znaci da hriscanstvo ne gleda na postenje kao na nesto sto se isplati.

E sad, ili sam ja totalno pogresno razumeo koncept hriscanstva, ili ti nisi u pravu. :)
Подели на овим сајтовима

On 10. 4. 2015. at 21:07, Deja Vu рече

vec se postenje zasniva na volji. To znaci da hriscanstvo ne gleda na postenje kao na nesto sto se isplati. 

Па и непоштење се заснива на вољи...а у том случају хришћанство ће те свакако упозорити да се то не исплати...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...