Mиљан Танић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Lepo rečeno, Milane, mada treba naglasiti da ni u prethodnom delu Liturgije nema mesta "individualnim" molitvama... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат Онај ко ниподоштава о.Симеона због тога ако је био пентекосталац, то је злонамерно. Онај ко такођер ниподоштава о.Симеона као јеретика зато јер је нехотице изрекао нешто неправославно, и тај је злонамеран. Није проблем што је био секташ већ је проблем што је задржао секташки менталитет. Није проблем то што је нехотице изрекао, већ је проблем што је недоказан и горд - што попује онима којима није ни до колена и што прича нешто што очигледно не познаје. То је управо зла коб његовог секташког менталитета - потреба да буде примећен, да буде у центру пажње, да веру и Цркву доживљава као пиетизам. Ово је нажалост тачно. Ово краси артемијевце , никаноровце, симеоновце и остале...У све се уплићу и све знају. Када би се неки наши монаси духовници бавили смо простим свакодневним животом људи, а оставили теолошке бриге епископима и онима који добију благослов епископа, све би било другачије. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 А поготово кад би престали да уређују људима брачне односе (што је чини ми се и забрањено Канонима)... Монаси прије свега треба да се баве МОЛИТВОМ, а не критиковањем Епископа и црквене власти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат А поготово кад би престали да уређују људима брачне односе (што је чини ми се и забрањено Канонима)... Монаси прије свега треба да се баве МОЛИТВОМ, а не критиковањем Епископа и црквене власти. E, to. Raznorazni "duhovnici" sebi danas daju za pravo da ljude savetuju o svemu i svačemu - naročito o stvarima u koje se po pravilu ne bi trebalo da razumeju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Слушао сам од једног нашег угледног психолога (и хришћанина) једну овакву причу: Брачном пару се родило болесно дете. Преживљавали су велику муку и страдање тражећи лека своме детету. Потрошили су много новца на лечење, много енергије, много живота и много нерава. Велики крст. Дошли су у један манастир да потраже духовну утеху и од манастирског "духовника" добили одговор: то је Божија казна јер сте дете направили у време поста! Наравно, људи су били ван себе. Уместо праве речи утехе добили су осуду психопате у мантији. Овим квазидуховницима Црква треба озбиљно да се позабави. То је права пошаст у последње време. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Овим квазидуховницима Црква треба озбиљно да се позабави. То је права пошаст у последње време. На жалост потпуно тачно. Само што је дошло вријеме када више нико здрав не иде за искушеника, а Епископи постризавају свакога ко дође са помишљу да оде у манастир. Неки дан било постризавање једног момка који је једва саставио мјесец дана у манастиру, а управо изашао из дуге везе. Идуће седмице иде рукополагање за ђакона, а оне тамо за јеромонаха. Ја кад сам у шали прокоментарисао "јел то значи да ће на идућем сабору да га предложи за Епископа" сви су ме мргодно гледали, али заиста је тако. Сироти момак није сигао ни да опроба како ће му ићи безбрачни живот, нити у манастиру има неког старијег искусног духовника (који првенствено треба њему да помогне да се духовно формира), нити има кога да му каже како да се избори са искушењима. Препуштен је сам себи дословно. И ако будем не дај Боже чуо да се размонашио, или још горе отишао у неку прелест, онда ће свима бити крив лично он, а не чињеница да данас Владике отворено крше Типик који каже да је минималан период за искушеништво 3 године, односно да може да траје и до 10 година, јер ако човек у том времену види да су му искушења превелика, може без последица да се врати у свијет, а овако га чека анатема и то само ради духовног неискуства, односно духовне неодговорности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Srećom pa sam se ja na vreme sklonio iz takvih okolnosti 4chsmu1 (i to ne iz manje ili gubljenja želje za monaštvom...)... Inače, danas je ljudima problem i "zbunjuje ih" kad se javno ne slažemo sa svačim što monasi kažu ili manastirske štamparije izdaju od pamfleta... kao da to što neki manastir izda automatski predstavlja Reč Božiju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Слажем се са Евгеником. У селу гдје ми живи дјед (Тавна) има манастир...ту има рецимо једна искушеница која је ту већ 7 година. Тако се то ради код нашега владике Василија 4chsmu1 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Слушао сам од једног нашег угледног психолога (и хришћанина) једну овакву причу: Брачном пару се родило болесно дете. Преживљавали су велику муку и страдање тражећи лека своме детету. Потрошили су много новца на лечење, много енергије, много живота и много нерава. Велики крст. Дошли су у један манастир да потраже духовну утеху и од манастирског "духовника" добили одговор: то је Божија казна јер сте дете направили у време поста! Наравно, људи су били ван себе. Уместо праве речи утехе добили су осуду психопате у мантији. Овим квазидуховницима Црква треба озбиљно да се позабави. То је права пошаст у последње време. Ајај, ово је баш ругло од савета. Па колико је само људи, од стране крштених рођено у време великог поста за време комунизма, па нико није ненормалан и болестан. Зачеће детета, које један живот нови, једна радост нова да Господ казни зато јер се зачело у дане када је пост...лудило. Да је рекао одраслој особи, учинио си тај и тај грех у посту и то ти се десило, али дете да буде унакажено од Бога зато јер су њени родитељи имали однос у посту, као да је тај чин превазишао љубав Божију...их такве духовнике треба мало за уши. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Слажем се са Евгеником. У селу гдје ми живи дјед (Тавна) има манастир...ту има рецимо једна искушеница која је ту већ 7 година. Тако се то ради код нашега владике Василија 4chsmu1 Pa i ne baš... to bi pre bio izuzetak. ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Слажем се са Евгеником. У селу гдје ми живи дјед (Тавна) има манастир...ту има рецимо једна искушеница која је ту већ 7 година. Тако се то ради код нашега владике ВасилијаТо само зато што је жемско. Ако хоћеш, ја и ти да одемо код владике, и да видиш да смо до краја недеље два архимандрита 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат Слажем се са Евгеником. У селу гдје ми живи дјед (Тавна) има манастир...ту има рецимо једна искушеница која је ту већ 7 година. Тако се то ради код нашега владике ВасилијаТо само зато што је жемско. Ако хоћеш, ја и ти да одемо код владике, и да видиш да смо до краја недеље два архимандрита greengrin 4chsmu1 ekstra greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат али дете да буде унакажено од Бога зато јер су њени родитељи имали однос у посту, као да је тај чин превазишао љубав Божију...их такве духовнике треба мало за уши. Баш тако брате мој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Неби да испаднем неки идиот али морам ово питати: Сви знамо да Дух Свети води нашу Свету Цркву. Али како онда настаје овај хаос у Цркви?Дал је то воља Духа Светога? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Ко зна шта би рекао Праведном Јову кад би му се овај исповедио. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука