Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па пази, да будемо поштени он је у другом пасусу рекао али је оно о левици потпуни промашај. Цео текст је заправо ни тамо ни 'вамо. Да, али нисам задовољан. Не можемо ми да будемо "неодређено, нагнути лево". Него треба да имамо јасан став. А то је како ја кажем. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Да је вама самоуправљање, па да видите шта је тек уживање Нема ништа лоше ни у самоуправљању, али све док је у волонтерском односу. Ако се скупе 20 истомишљеника, оснују фирму, и нека се самоуправљају до миле воље. Али све док они нису неком на грбачи, и док њима нико није на грбачи. У (класичном) либералном уређењу ја ту не би имао ништа против, нити би било коме забрањиво да ради по таквом принципу. Има маса позитивних примјера самоуправљања. Од израелских Кибуца до баскијске Мондрагон корпорације (која је најјача фирма у Баскији).. итд.. Зар не дођу и манастири нека врста самоуправљања? Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па сад ће и овде самоуправљање. Ево већ праве ова кола што сама управљају... А ја баш волим да возим, то ми ко нека игрица... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Ево један позитиван примјер из Србије. Јесте мало старији, али њиховим примјером је могло да крене још барем 100 фирми. И ја им желим све најбоље! И да се отарасе свих паразита што им дишу за вратом! http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:454979-Radnici-quotJastrepcaquot-postali-vlasnici-fabrike http://www.klasnaborba.info/2014/06/kome-je-u-interesu-likvidacija-fabrike.html Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Индиректно је везано за тему - ево једно данашње искуство из "суровог капитализма". Возио сам ауто на сервис, да промене уље, филтер и тако то. Човек ме чека спреман, ословљава по имену (што је за њи` подвиг...), све податке о ауту има. Отвара ми врата, поштује ко да сам принц, оставља у супер сређеној чекаоници - велики ТВ, бесплатна кафа и чај, неке грицкалице, имају и једну шарену просторију у стаклу за децу - сређена као супер вртић, чисто. Никад не би рекао да си у ауто-сервису. Не мирише на уље него на неко цвеће. Враћа се за пола сата, све завршено. Прегледали су и остале ствари, допунили све течности, проверили гуме, опрали и усисали изнутра - што нисам ни тражио. Опет ми отвара врата, просто ми непријатно - све то за тричавих 30 долара... А уз то имају и бесплатан WiFi тако да вас нисам запоставио ни пет минута колико ми је требало до тамо... Значи, ништа не ваља тај капитализам. Бежите од тога. https://www.behance.net/gallery/22545459/Step-by-Step-Logotype-Religion-Energy-Drink Have fun! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Индиректно је везано за тему - ево једно данашње искуство из "суровог капитализма". Возио сам ауто на сервис, да промене уље, филтер и тако то. Човек ме чека спреман, ословљава по имену (што је за њи` подвиг...), све податке о ауту има. Отвара ми врата, поштује ко да сам принц, оставља у супер сређеној чекаоници - велики ТВ, бесплатна кафа и чај, неке грицкалице, имају и једну шарену просторију у стаклу за децу - сређена као супер вртић, чисто. Никад не би рекао да си у ауто-сервису. Не мирише на уље него на неко цвеће. Враћа се за пола сата, све завршено. Прегледали су и остале ствари, допунили све течности, проверили гуме, опрали и усисали изнутра - што нисам ни тражио. Опет ми отвара врата, просто ми непријатно - све то за тричавих 30 долара... А уз то имају и бесплатан WiFi тако да вас нисам запоставио ни пет минута колико ми је требало до тамо... Значи, ништа не ваља тај капитализам. Бежите од тога. Питај Стаљина дал' ваља комунизам, рећи ће ти да не постоји боље уређење , и што се њега тиче потпуно је у праву . Питај за капитализам Ирачанина или Сиријца или гомиле других који крвљу и сузама плаћају тај сервис аута за 30 долара, и биће друга прича . Месечева and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 . Питај за капитализам Ирачанина или Сиријца или гомиле других који крвљу и сузама плаћају тај сервис аута за 30 долара, и биће друга прича . Ne razumem kakve veze imaju Irak i Sirija sa autoservisom od 30 dolara u americi? Zasto mislis da je servis u americi jeftin zbog iraka i sirije? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ne razumem kakve veze imaju Irak i Sirija sa autoservisom od 30 dolara u americi? Zasto mislis da je servis u americi jeftin zbog iraka i sirije? Не разумеш, јер не разумеш суштину глобализације. Тако добар живот је нереалан,хоћу рећи, није покривен реалним новцем. Па чак и уз пљачку целог света, и даље имају дуг од 102% БДП-а. Ти имаш руинирану државу, као и многи други, да би средња класа у појединим земљама могла да живи изван својих могућности. Наравно, ја не скидам одговорност са домаћих капоа, ни најмање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 А како твоја руинирана држава помаже некоме да живи боље? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Не разумеш, јер не разумеш суштину глобализације. Тако добар живот је нереалан,хоћу рећи, није покривен реалним новцем. Па чак и уз пљачку целог света, и даље имају дуг од 102% БДП-а. Ти имаш руинирану државу, као и многи други, да би средња класа у појединим земљама могла да живи изван својих могућности. Наравно, ја не скидам одговорност са домаћих капоа, ни најмање. Pa hajd objasni mi. Kako se to oni bogate ratom? Nafta nije... to odmah mogu da ti kazem. Koju drugu korist oni izvlace kroz ratove? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Не разумеш, јер не разумеш суштину глобализације. Тако добар живот је нереалан,хоћу рећи, није покривен реалним новцем. Па чак и уз пљачку целог света, и даље имају дуг од 102% БДП-а. Ти имаш руинирану државу, као и многи други, да би средња класа у појединим земљама могла да живи изван својих могућности. Наравно, ја не скидам одговорност са домаћих капоа, ни најмање. Iritira me ovo odobravanje. Ne mogu da diskutujem uopste ovako. Da skratim, ti ne razumes uopste kako ekonomija funkcinise zato i razmisljas tako kako razmisljas. Ne, Srbija nije ruinirana da bi oni mogli da zive dobro. Njihov dobar zivot nema veze sa ruiniranoscu drugih drzava. Vec smo prezvakali tu temu, kada hoces iznesi neka konkretna objasnjenja, jer iznosuis samo tvrdnje. Preporucujem ti da se manes istorije, i predjes malo na ekonomiju i shvatices da privrede i srednje klase tih zemalja nemaju nsita od tih ratova. Imaju vise klase, kronisti bliski sa politikom. Ostali ljudi imaju samo proeski trosak. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 @ Grizzly Adams Никако, јер сад није у могућности. А кад су ствари могле да се дотерају у ред, тад су се неки велики умешали, нашли овде продане душе и завршили посао за себе. Свако је имао свој интерес, а народ ко шиша. Гризли, нити сам ја клинка, нити сам без животног искуства и непознавања глобалне ситуације да бих веровала у ''американ дрим'' и сличне глупарије. Овако теби помаже твоја држава да платиш 30 долара и уживаш у бесплатном вај-фају. И не само тако, подсетићу те на Либију, земљу са савршеним социјалним системом коју су развалили и побили силни народ....колико су побили у Ираку, Египту, сад у Украјини, колико још људи треба да побију да би сте свој мали лични интерес ставили по страни и коначно признали у каквом свету живите? Молим те, причај нам још мало о демократији и људским правима, о тим правима која важе за једне, а за друге не важе, о тим развијеним економијама које су у дугу до гуше? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ne razumem kakve veze imaju Irak i Sirija sa autoservisom od 30 dolara u americi? Zasto mislis da je servis u americi jeftin zbog iraka i sirije? Држање људи страх у, показивање надмоћи , отимање ресурса . Онда ти је лако да штампаш гомилу новца да држиш плебс задовољним, бар ја тако мислим . Додуше , можда и грешим, можда САД уништава друге државе и нације из чисте забаве . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ја сам први против рата, али не видим какве везе то има са благостањем... У суштини, људи би били богатији да није рата. Јер ја морам да плаћам те будале што иду около са тенковима. У тих 30 долара урачунат је и порез од којег они то финансирају. Да није рата, цена сервиса би била још мања. Све то направљено је упркос ратовању и расипању... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ne razumem kakve veze imaju Irak i Sirija sa autoservisom od 30 dolara u americi? Zasto mislis da je servis u americi jeftin zbog iraka i sirije? А јел разумеш шта је perception menagament, или, ако хоћеш, "психолошке операције" (PSYOP)? https://anonfiles.com/file/ab16493755f8d1d03b953df85e5a1c03 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука