Jump to content

Вреди ли се бунити?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Замољен сам да поставим линк на ЖРУ, што и чиним овом приликом :)

"ODBRANI I PODRŽI"

Građanska udruženja i građani će 14. marta od 13h na Trgu Republike održati protest pod nazivom "ODBRANI I PODRŽI" Tog dana ćemo ustati protiv diktatorskog i mafijaškog režima, za naša prava, naše slobode i pristojan život.

https://www.facebook.com/events/603982366412263/

Шта мислите о овоме?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Или ће бити мизерно мали број људи, или ће се сакупити озбиљнија маса, која ће затим бити изиграна и искоришћена у засад непознате сврхе и на засад непознат начин

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Искрено, из досадашњег искуства сам скептичан према београдским демонстрацијама, или су тешка манипулација као `41. и 2000. или су београђани били слабо заинтересовани...

Како бих волео да грешим...

Хоће ли бити неки од вас београђана да извести из прве руке нас провинцијалце?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Штета што нема ко, да повуче....

Ови дилетанти и лопуже, година исте фаце и у опозицији и на власти, искористе сваку прилику, кад су овако оправдани разлози, да заузму водећи положај и у "борби" а касније у власти.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nema nista od ovoga. Svaka buna treba da nosi beku novu ideju, koja bi bila nasa?

Da ne pominjem to da je post i da Hriscani nemaju svoja prava na ovom svetu :P

Inace, mali off, MiroslavJ me je po svojim pisanjima odavno poceo podsecati da Trifketa, ovim avatarom sada pogotovo :) :)

Подели на овим сајтовима

Mislim uz svo uvazavanje Olje Beckovic i uz sav revolt prema ukidanju njene emisije od strane drzave (da,drzave) mislim da bilo koji skup,ma kakav on bio koji u sebi ima zahtev sa jedne strane smenu premijera a sa druge povratak emisije i to bas na jednu televiziju (jos samo nisu stavili zahtev ali da ide u nedelju od 20:30h i bez reklamnih blokova) je osudjena na propast.

Pritom zagovornici ovog skupa i revolta protiv vlasti u svom prvom pasusu kazu da zele nastavak puta u EU,a sa druge strane se protive nekim stvarima koje cini vlast Aleksandra Vucica a na koju se ta ista EU nije pobunila nijednom. I pritom sve odreda vlasti u poslednjih 15 godina su imali isti program u toj prvoj tacki.

Moja prognoza 150 ljudi.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Da ne pominjem to da je post i da Hriscani nemaju svoja prava na ovom svetu :P

Видим да се шалиш, ал' да кажем да Хришћани ипак имају сва права и слободе на овом свету.

Само Хришћани треба да схвате да се против система не бори, систем се ствара.

Ако нећемо, онда смо дужни да будемо робови, а не да се бунимо.

То је у пар речи концепт Хришћанског система. :-)

Подели на овим сајтовима

Видим да се шалиш, ал' да кажем да Хришћани ипак имају сва права и слободе на овом свету.

Само Хришћани треба да схвате да се против система не бори, систем се ствара.

Ако нећемо, онда смо дужни да будемо робови, а не да се бунимо.

То је у пар речи концепт Хришћанског система. :-)

Ja sam to napisao kroz salu ali sam zaista citao izjave nekih, uglavnom pustinjaka na tu temu, koje su takve kao sto sam gore napisao.

Samo mi nije jasno ovo sto si napisao, kako u robovlasnickom drustvu stvoriti nerobovlasnicki sistem a pri tome se ne buniti protiv robovlasnickog sistema?!

Подели на овим сајтовима

Кхм, кхм...дедер гукни де, как'а су то писанија у питање, ко је Трифко и шта имаш противу мојега Тупка аватара? :D

Trifke je nas bivsi clan, koji je sada u manastiru msm. Nekako, dopisivao sam se ovako sa njim kao i sa tobom, i imate neato slicno. :)

A i on je isto imao patuljka na slici :D

Подели на овим сајтовима

То слично је да ако сутра, евентуално у понедељак, не добијем пос'о купим прње и одо' на Свету Гору :)

Шалим се, мада имам тај зов негде изнутра ;)

Pa ces onda da se zabodes u neku sumu sa pticicama da blejis a nama ces ovde da propovedas "cutite deco i trpite, sve je to od Boga" :D :D
Подели на овим сајтовима

Па јесте од Бога, тачније од одсуства Бога. ;)

Проблем је што су се наши људи примили на демократију са телевизије, по принципу "изађи на изборе гласај своје представнике, искористи своје право". И људи изађу, гласају и то је то, мисле готово је. А демократија тек ту почиње.

Sto ne mogu i ja tako da razmisljam, sto?! :D
Подели на овим сајтовима

Ja sam to napisao kroz salu ali sam zaista citao izjave nekih, uglavnom pustinjaka na tu temu, koje su takve kao sto sam gore napisao.

Претпоставио сам да си негде нешто прочитао, па те мука ухватила. :D

Сигурно хоће да кажу да нама Хришћанима јесте сваки систем робовласнички, уколико немамо сопствени.

Samo mi nije jasno ovo sto si napisao, kako u robovlasnickom drustvu stvoriti nerobovlasnicki sistem a pri tome se ne buniti protiv robovlasnickog sistema?!

На нашем, микро нивоу (индивидуалном, породичном), тако што се отиснемо, одемо из система и живимо као слободни људи.

Библијских примера је много: Аврам, који није живео у Содому и Гомору, него изван њих у свом вредносном систему; Христос није живео у центру Јерусалима, већ је био столар из Назарета; Апостоли су следили Исусов пример, као и Хришћани првих векова...

Бог је човека створио за слободу, а не за ропство. Ропство сами бирамо. Првенствено смо робови свога греха, после којег долази физичко ропство као последица. Математика је ту јасна: 16+16=32  :-)  

На макро нивоу би то морала Црква да организује, али и њима је лакше да народ живи у ропству, него да преузимају одговорност за народ који је у Цркви и да се баве егзистенцијализмом.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...