Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Sjajna sloboda... il si sa mnom ili si gotov... super sloboda. Sa ovom logikom mi mozemo da kazemo da svaki Severnokoreanac ima potpunu slobodu da izadje na trg i da se razdere "Kim Dzong Un je debeo"... Ima li nekog koreanca koji ne uziva tu apsolutnu slobodu? Nema, svi je imaju... Da, ali ovo ovamo nije dato u formi diktatorskog mandata... Što reče apostol Pavle "sve mi je slobodno, ali mi nije sve na korist", eto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A sta bi sa bubrezima? Aurore pozitivno si me iznenadio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Da, ali ovo ovamo nije dato u formi diktatorskog mandata... Što reče apostol Pavle "sve mi je slobodno, ali mi nije sve na korist", eto. Pa dobro sad, tacno da ne postoji hriscanski dekret koji kaze da ukoliko ne priznas boga kao jedinog svedrzitelja cekaju te vecne muke i ... ne bre... u stvari, pa bas tako i pise пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Док верници најчешће покушавају да објасне зашто верују , атеисти нам оспоравају све оно у шта верујемо. ja ne znam ni jednog takvog ateistu. Zaprvo ne verujem da uopste postoje. Ono sto atesiti vole da osporavaju je uticaj religije na drustveni zivot za koji veruju da je neosnovan jer je religija pokazala da ne ume ni na svoje vernike da utica a kamo li da citavo drustvo. Pored toga, argumenti za taj drustveni uticaj su prilicno lagani poput masovnosti za koju svi znamo da ne postoji formalno... VaSa110 and dzo ni је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 У (правосланом, црквеном) хришћанству слободна воља има само једну функцију - да слободно одлучиш да је се одрекнеш. Свака друга употреба води директно у пакао. Јел би се Исус сложио са таквим хришћанством ког спомињеш? Плутон and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Јел би се Исус сложио са таквим хришћанством ког спомињеш? Bolje pitanje je dal bi se slozio sa hriscanstovm kako ga danas ispovedaju hriscanske crkve? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A sta bi sa bubrezima? Aurore pozitivno si me iznenadio. Па врати се, решили смо о бубрезима елегантно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Druga stvar... ako si ti npr. u pravu i bog nama jeste dao veliku slobodu da ga ne prihvatamo, zasto nam vernici tu slobodu uskracuju? Zasto sebe stavljaju iznad boga? Ako je Bog geju dao slobodu da gresi i bude gej, ko ste vi da ga u toj bozijoj slobodi sputavate? Тако је клауд, нема већег либерала од Бога Још Исус каже: Будите ко Отац ваш. Шта то значи? Будите либерали ђецо. A sloboda te volje se ogleda u slobodnom potcinjavanju volji Boga.Prakticnom nemanju svoje volje.Kako je to slobodna volja? Не ради се о потчињавању своје воље божјој. То ти је као предавање одговорности на другог и претварање у робота којим управља некаква божја воља. То да буде воља Божја има другачије значење, у смислу да буде као божја воља, да се твоја и божја воља изједначе. Нпр. ако је Богу воља да се према свим људима понашамо са поштовањем, па онда ја своју вољу поставим тако да се према свим људима односим са поштовањем. То је изједначавање у смислу: Желим што и ти желиш, а не предаш Богу вољу па нек он ради са тобом шта хоће. То може бити опасно, тако неки фундаменталиста може рећи кад убије неког:'' Па ето била божја воља, ја је само извршавао.'' Или једноставније пошто је воља исто што и хтење, ''потчињавање вољи Бога'' значи: Хоћу оно што и Бог хоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 То да буде воља Божја има другачије значење, у смислу да буде као божја воља Bre sto volite da dodjaete priloge, predloge i zamenice u bozije reci samo da ih prilagodite svojim zeljama... Ja da ako postoji Bog on je sasvim sposoban i dovoljno pametan da sam kaze sta misli... ne verujem da bi mu trebali tumaci пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A sta bi sa bubrezima? Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Bre sto volite da dodjaete priloge, predloge i zamenice u bozije reci samo da ih prilagodite svojim zeljama... Ja da ako postoji Bog on je sasvim sposoban i dovoljno pametan da sam kaze sta misli... ne verujem da bi mu trebali tumaci Ako ovo nije fora u potpunosti, onda je veoma glupo... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ako ovo nije fora u potpunosti, onda je veoma glupo... Glupo? Toliko prekrajanja i tumacenja stihova iz biblije kao i svetootackih teologumena i tv izjava raznih episkopa kojima smo svakodnevno svedoci jasno ukazuju da nema niceg glupo u mojoj primedbi... Sta je ispravno? - da bude volja bozija ili - da bude kao volja bozija ? Mozda: - da ono kao bude volja bozija al, laganica... Da ne pricamo o tv izjavama vladika i episkopa nakon kojih se vojska tumaca sjati da nam brze bolje objasni da on nije mislio bas to sto je rekao nego je rekao da je mislio nesto sto nije rekao dok je mislio da je rekao... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 У (правосланом, црквеном) хришћанству слободна воља има само једну функцију - да слободно одлучиш да је се одрекнеш. Свака друга употреба води директно у пакао. Је л' си озбиљан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ja nisam bogoborac. Ja sam odusevljen pravoslavljem koje vidim kod Grizlija npr... Al to njegovo je tek jedna od milion razlitih verzija. Mene nerviraju pravoslavci koji to ocigledno nisu a niko nece da im kaze samo zato sto su cisto meso i dobro dodaju tezinu na vagi... Grizzly Adams, VaSa110 and Аурор је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Је л' си озбиљан? Потпуно сам озбиљан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука