Лазар Нешић Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 А зар немају и многе иконе из ”супротног табора” исти тај трип? Dapače! Većina ... lab_man and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Одакле ти знаш да сам ја екумениста? По томе што се губиш и причаш неповезано: Ма да дохватимо ми тољаге па да се порокамо. Шта има да разговарамо, шта ће нам то. Ко то још 2015. у ИТ ери уопште разговара и комуницира са било ким. Него да ми наоштримо јатагане и стреле, затегнемо праћке и лукове, истуцамо камен за муницију, ископамо бусију па удри до судњега дана. То прво. Друго, што се мене тиче свако ко хоће може слободно да искључи интернет, вози запрежна кола, зафрљачи телевизор кроз прозор, искључи телефон.......Дивота. Какве ово везе има са било чиме? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ма откуд бре толико витезова темпларских чувара канона у СПЦ? Побиће нас све маме ми..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Читајући тодора, дође ми да постанем екумениста. Ако је он репрезент правог православца... Људи који некоме жмуре на безакоња само зато што је тај неко "против" њему омражених. Тако православно. Да си читао пажљивије овај форум видео би колико имамо критика и за м. Амфилохија, и за в. Атанасија, и за многе друге (јер су сви људи а људи греше) као што очигледно не знаш ни шта је Црква, шта послушање, шта трпљење неправде на правди Бога У ЦРКВИ а не ван ње, нити знаш колики је промашај самопрокламовати себе Црквом. То није радио НИЈЕДАН свети а било их је много лажно оптужених и прогањаних. Ниједан није задржао чин кад су му га одузели, већ до смрти ТРПЕО НЕПРАВДУ У ЦРКВИ сведочећи истрајно истину беспрекорним живљењем у Христу. Када је ико од њих неправедно рашчињених служио и рукополагао на туђој епархији? Не знаш колико је то кршење канона и негирање Цркве за коју тај који тако чини тврди да је признаје(!!!) и да је њен део(!!!), само што су остали у заблуди па њега не признају? Жао ми је што прича о брвну и труну није дошла до твог срца, ако је стигла већ до ушију... Сутра ћеш жмурети и на Лаврентијево подвођење свештенства да љубе руку Папи, или Никанорову дозволу да му свештеници служе са онима из тзв МПЦ, као што сад ламентираш над Филаретом иако су неки напустили манастире и цркве не могући да трпе безакоње и намете а не добијајући канонски отпуст, некима су се и породице распале... Благо теби у твом црно-белом свету... Volim_Sina_Bozjeg, lab_man, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ма да дохватимо ми тољаге па да се порокамо. Шта има да разговарамо, шта ће нам то. Ко то још 2015. у ИТ ери уопште разговара и комуницира са било ким. Него да ми наоштримо јатагане и стреле, затегнемо праћке и лукове, истуцамо камен за муницију, ископамо бусију па удри до судњега дана. Jao vi vernici... sve probleme resavate na isti nacin :* пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Pinovana vest sajta BZV, raskolnickog i anti-crkvenog sajta. Toliko o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Artemije 2.0 ... ce vidite... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Računam da će skinuti uskoro ep. Georgija, ep. Nikanora i još jednog (da ga ne pominjem prerano). Razlozi? Pa, imaće novu crkvu u kojoj će moći opet da budu bog i batina nekim jadnicima. Volja za moć je to. I sujeta. Posebno kod starijih ljudi ... Pa nama pola Episkopa ne valja? Umesto sto menjamo episkope na buljuke mozda bi bilo racionalnije celu Crkvu da zamenimo? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Odemo lepo kod katolockog popa, takva i takva stvar, mi bi u buduce kod vas prilog da ostavljamo a vi se pomolite za nas po nekada ... Ili kod subotara ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Дакле, ЗВАНИЧНА фб страница дели линкове расколничких сајтова, баљезгају глупости да ти се живот смучи. Верујем да му са овим уопште не помажу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ово је већ ко зна који пут на теми да прочитам нешто слично? Је ли ово заиста истина?Да. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Најгоре је бити талац нечијег незнања, примитивизма и нечије сујете. Макар то био и епископ и звао се: ... има их више. И макар сви отишли код архивука Артемија, оног који улази без питања у туђе торове, пушта крв овцама и приноси је Ваалу. Макар повели неке људе са собом, којима и онако омиље тама већма него светлост. Јер чему бити талац људи који НИКАДА нису разумели биће Цркве, биће Евхаристије а тиме ни љубав Очеву ни жртву Синовљеву ни дисање Светога Духа. Зашто бити талац људи који погазише заповести Божије да би чували предање људско. Фарисеји су корили Христа када Апостоли једоше прљавим рукама и не испуњаваше правила о чишћењу и достоjности. Aли Апостоли никада нису били таоци људи који су номинално били ближи Богу; нити су икада били таоци сопственог народа који већински побеже од Христа. Али победи апостолска Црква, и тек ће. И ми сада бирамо као некада Јевреји: да ли ћемо бити са онима који перу руке до лактова или са онима који једу и пију. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Да. Хоћемо ли коначно добити све разлоге транспарентно на увид свима? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Много је овде тога личног, а не сећам се да смо се икада упознали. Није у мом стилу, али да не остане без одговора... Читајући тодора, дође ми да постанем екумениста. Ако је он репрезент правог православца... Људи који некоме жмуре на безакоња само зато што је тај неко "против" њему омражених. Тако православно. И ја читајући тебе питам се јесам ли уопште Православан. Мени твоје православље не одговара, више ми се свиђа оно Христово. Ја не жмурим ни на каква безакоња, то ти је прва лажна оптужба, а има их још. Али добро, ви прави, најправији православци имате право на то, ваљда. Да си читао пажљивије овај форум видео би колико имамо критика и за м. Амфилохија, и за в. Атанасија, и за многе друге (јер су сви људи а људи греше) као што очигледно не знаш ни шта је Црква, шта послушање, шта трпљење неправде на правди Бога У ЦРКВИ а не ван ње, нити знаш колики је промашај самопрокламовати себе Црквом. То није радио НИЈЕДАН свети а било их је много лажно оптужених и прогањаних. Ниједан није задржао чин кад су му га одузели, већ до смрти ТРПЕО НЕПРАВДУ У ЦРКВИ сведочећи истрајно истину беспрекорним живљењем у Христу. Када је ико од њих неправедно рашчињених служио и рукополагао на туђој епархији? Не знаш колико је то кршење канона и негирање Цркве за коју тај који тако чини тврди да је признаје(!!!) и да је њен део(!!!), само што су остали у заблуди па њега не признају? Те ваше млаке критике су смешне и обично их износите само када су у сагласју са Црквеним властима. Ни једном речју нисам бранио било какво ''безакоње'', уколико га је уопште било, већ очито недоследно решавање истих годинама уназад. То вама (слепо) ''послушнима'', (дуго, предуго) ''трпељивима'' и осталим ''врлинама'' украшеним православцима није баш најјасније, јер се вежбате у трпљењу неправде (туђе). Све ове остале нагомилане фразе нису вредне коментара. Жао ми је што прича о брвну и труну није дошла до твог срца, ако је стигла већ до ушију... Ех, тај трн и брвно сви користите тако олако, јер је сигурица у свакој причи, не може да омане. ;-) Обично се подразумева да је чист онај ко први потегне ту причу. Сутра ћеш жмурети и на Лаврентијево подвођење свештенства да љубе руку Папи, или Никанорову дозволу да му свештеници служе са онима из тзв МПЦ, као што сад ламентираш над Филаретом иако су неки напустили манастире и цркве не могући да трпе безакоње и намете а не добијајући канонски отпуст, некима су се и породице распале... Благо теби у твом црно-белом свету... Шта ћу сутра!? Да ли је то прозорљивост? Или пре духовна самообмана? То жмурење није мени својствено, већ вама ''послушнима'', а отворићете очи кад вам то буде дозвољено. Не знам Јанко, шта ће ти ова смешна прича? Ипак, као теолог би морао то доста озбиљније и слободније. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Хоћемо ли коначно добити све разлоге транспарентно на увид свима?Ево само се распитај колико је теолога и свештеника ОДЈЕДНОМ узело канонски отпуст после једне од брљотина дотичног када се обавезао да ће дозволити отпуст свакоме ко хоће а да он за узврат не трпи последице својих брљотина... А те људе су примали у друге епархије без проблема, и данас су узорни свештеници... JESSY and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука