Снежана Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Увек можете да "вежбате" коришћење четири једноставне речи: ХВАЛА MОЛИМ ИЗВОЛИ ИЗВИНИ Не коштају ништа ivanaika, Ljubičasta, Kaludjerovic Sreten and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Cutanje, citanje Svetog Pisma... Obrazlozenja nisu posebno potrebna... sanja84, Иван Ивковић, Ljubičasta and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 "Човек је оно што једе"... Хранити се здравим стварима у сваком смислу. У физичком смислу то је мање-више очигледно док у метафизичком није баш увек. Хранити се уметношћу оплемењује човека душевно, а причешћивањем Богу постиже се духовни напредак. То двоје уме бити спојено на занимљиве начине. Ево једног примера који је неко истакао недавно. (Нека ми опрости пошто се не сећам о коме се тачно ради.) Данче* and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Док седите у кафани/кафићу, и уђе неко ко продаје ситне стварчице (хемијске, упаљаче, привеске и сл.), купите нешто за 50 - 100 динара. Њему/њој ће значити новац, а вама, поред лепоте коју ћете унети у свет, значиће хемијска оловка која увек зафали кад затреба, или привезак који можете поклонити неком детету. Ако ништа, подстичете људе да, уместо да само просе, раде нешто за новац који им дајете. Kaludjerovic Sreten, Ленка*, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Eto, ja vam preporucujem da posaljete jedan SMS (100 dinara), sa brojem 79 na 3030 i tako pomognete mladom Dusanu Travici, nasem studentu koji je stradao pre skoro 2 godine u USA da prikupi novac za svoje dalje lecenje i jednog dana mozda opet stane na svoje noge...Za tako mali iznos mozete sebi "kupiti" Carstvo Nebesko, iskoristite priliku dok traje ova prolecna akcija JESSY, Volim_Sina_Bozjeg, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Само три динара кошта кесица у апотеци коју производе људи ометени у развоју. Пакет папирних марамица старци на улицама продају за 50, понекад и само за 30 динара (обично носе пун џак марамица на леђима). Лидија Миленковић, Човек Жоја, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Хајде, ово није везано за новчану помоћ, али може веома да користи. Наиме, треба да будемо позитиван пример, у сваком слислу и свакоме. Приметио сам хиљаду пута да људи прелазе пут ван пешачког прелаза, претрчавају, прелазе на црвено, а у близини има деце која то виде, а сама се враћају или иду у школу. Кренуће и неко дете тако, па ће настрадати. Не живимо сами, увек неко гледа. Ето. Није нешто, али може да користи. Иван Ивковић, javor, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Добро распоредити своје време, наћи равнотежу између рада, одмора и слободних активности (које би требале да обухватају и молитву). Тиме стварамо добру основу за стицање здравља... Kaludjerovic Sreten, Драшко, Срђан Ранђеловић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Ух бре,мало ми бзв тај "протестански" фазон чињења добрих дела ,по некаквом списку и лакоћи доступности?! Мисим да чињења добрих дела има већу тежину кад их учиниш тј кад се десе ненадано и спонтано. Нпр, ако се затекенеш где старица прелази улицу,па јој приђеш и ухватиш за руку и преведеш, а не да наменски стојиш на семафору 8 сати,чекајући бабу да се појави... Ако је неко баш залудан,може да волонтира у безброј хуманитарних акција ... Лазар Нешић, milan., Човек Жоја and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Лако доступна душекорисна дела или, једноставно - општа култура и васпитање. Није тешко бити фин. И није фино бити тежак. Кад видиш жену како носи огромна колица са бебом у њима, уз степенице (јер нема другог начина да се попне или касније сиђе) - помози јој!! Пропусти трудницу, људе са малом децом, старе, болесне... у реду у пошти, банци, у реду за Причешће... Сакупи сву гардеробу која ти годинама стоји у ормару и не носиш је, опери, испеглај и однеси оном коме је потребна. Исто важи и за обућу. Приђи и помози човеку кад видиш да му је лоше, или придигни жену која се оклизнула и пала. Помози комшији да погура ауто да упали. Понеси баки пуне кесе из продавнице до куће. Посети болесног пријатеља и труди се да га све време засмејаваш (пристојним шалама, разуме се ) Остави бакшиш љубазном конобару или деки на пијаци који се ту смрзава цело пре подне. И тд... "Звучи" као приручник о лепом понашању за пети разред основне школе, али није на одмет да се подсетимо Ненад Р., Џуманџи, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Ne svidja mi se preterano sto koristite mnoge situacije koje su za svakog normalnog coveka normalne,jednostavno ne treba podsecati da je normalno da ustanes u busu trudnoj zeni npr. Човек Жоја, ВИЛМА and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Ух бре,мало ми бзв тај "протестански" фазон чињења добрих дела ,по некаквом списку и лакоћи доступности?! Мисим да чињења добрих дела има већу тежину кад их учиниш тј кад се десе ненадано и спонтано. Нпр, ако се затекенеш где старица прелази улицу,па јој приђеш и ухватиш за руку и преведеш, а не да наменски стојиш на семафору 8 сати,чекајући бабу да се појави... Ако је неко баш залудан,може да волонтира у безброј хуманитарних акција ... Нисам мислио на нешто усиљено или на нешто у протестантском фазону када сам отварао тему. Једноставно, да се подсетимо да то не мора бити неки посебан труд или да то не морају бити нека велика дела, да у сваком тренутку буквално можемо нешто да учинимо да свет постане лепше место. Чак и да неко није верник, опет може све ово да ради, и осећаће се лепо, и учиниће да се још неко осећа лепо. А ако ишта од овога човеку остане у глави, и у датој ситуацији обрати пажњу на то, онда супер Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Ne svidja mi se preterano sto koristite mnoge situacije koje su za svakog normalnog coveka normalne,jednostavno ne treba podsecati da je normalno da ustanes u busu trudnoj zeni npr. На теми имаш две поруке од којих ни једна није идеја за душекорисно дело, лако доступно. Напиши и трећу, али нека буде са идејама које ће бити боље од наших, и самим тим, учини добро дело :4869: Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Деца. Будите добри према деци. Охрабрите их, насмејте, орасположите. Не усиљено како се то обично ради код нас, него нормално, равноправно, као што би са добрим пријатељем. Много значи. Тако се прави боља будућност. звончица, Аурор, ivanaika and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Добра тема, па нека је и "протестантска". Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука