Jump to content

Идеје за лако доступна душекорисна дела?

Препоручена порука

Чак и да неко није верник, опет може све ово да ради, и осећаће се лепо, и учиниће да се још неко осећа лепо. А ако ишта од овога човеку остане у глави, и у датој ситуацији обрати пажњу на то, онда супер :)

Kad činimo dobro delo onda je motiv koji nas pokreće ljubav prema drugom, i kad vidimo da mu treba pomoć ako imamo ljubavi reagovaćemo i pomoći, jer želimo da mu bude bolje. A ako ako nam treba podsetnik šta je dobro delo, pa ga mi činimo jer želimo da učinimo dobro delo, onda je to i mehanički, a i činimo dobro delo nas radi a ne radi drugog, tako da mi sve ovo nije najjasnije.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се што нема везе са ђубретом из пупка ил сличним интелектуалним стварима.

opa... u mom kraju se kaže - ko jelen trećak : )

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Добра тема, па нека је и "протестантска".

Nemoj tako perfidno da provlacis ekumenisticke ideje na ovakvoj temi. Zna se dobro cija su dobra dela jedino priznata :D
Подели на овим сајтовима

Treba biti bolji prema svojima, u porodici. Lako je biti bolji prema nekome kome je potrebna jednokratna pomoć i s kim ne deliš sebe. Glasam za decu and Co. i naravno - male stvari su početak svakog dobra.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Господ је рекао ,,да не зна левица када даје десница,, , још је рекао да ми нећемо знати кад смо учинили добро или нисмо, осећај по коме знамо да је добро дело учињено преко нас од Бога је кад се неко захвали, а ти осетиш срамоту. Иначе подсетник за добра дела је математика и фарисејство које није добро. Дати просјаку који се осећа на алкохол није добро дело, купити му ручак јесте. Имам један снимак  који ме је јако потресао и ако успем поставићу га на ову тему. https://www.facebook.com/video.php?v=799570833443729&pnref=story

Подели на овим сајтовима

Lako je biti bolji prema nekome kome je potrebna jednokratna pomoć i s kim ne deliš sebe.

E, ovo me tako zbunjuje, nije mi jasno zasto je tako. Cesto se osetim kao licemer i mislim se: volim li ja ikog ako mi je najteze da volim najblize. :(

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

E, ovo me tako zbunjuje, nije mi jasno zasto je tako. Cesto se osetim kao licemer i mislim se: volim li ja ikog ako mi je najteze da volim najblize. :(

Претпостављам зато што нам је најлакше да дамо паре.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Хехе,сад сам се сетио оног подсетника за исповест у 1000 тачака... joooj

Подсетник за  чињење добрих дела:

1: Порани ујутро, чекај пензосе испред зграде,кад крену у продавницу и понуди своје услуге...

2. Седи на почетној станици буса,тако ћеш зазузећем места , омогућити устајање са истог,потребитима...

3:При сваком изласку у шетњу,понети ранац са првом помоћи

4:Кад ти ближњи тражи паре,дај му одмах 100 евра,и моли се да их никад не врати... molimoli

5: Ако имаш цуру,а она се свиђа твом другару,подај му је,и не ропћи због тога,него се радуј...

насатавити по жељи... joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Уместо телевизора упалити радио (православни).*

*рече лицимур и фарисеј Ниџока

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Нико не каже да треба да идеш улицом са списком "које добро дело данас учинити", па свако учињено штиклираш и онда тиме машеш и гураш другима под нос. Људи су отупели и немају осећаја једни за друге, што за најближе, што за случајне пролазнике. Као да се сами сваког дана не сусрећете са тиме па вам није јасно зашто неког треба подсећати. Била сам трудна, нису ми устајали у аутобусу и пропуштали ме у реду, много пута. Пре неки дан сам са малим дететом поред себе плакала на сред града јер ми не нешто упало у око и ненормално ме болело, а носим сочива, па нисам ништа могла да урадим у том тренуку, јер не могу тек тако да их скинем. Мислите да се неко осврнуо? Па где су били сви ти нормални којима се подразумева да буду фини? Па и та колица која поменух горе. Џичим их сваког дана свуда па се не поломише баш да ми помогну. Сваки десети се нађе. Просјаци нас опседају на сваком ћошку. Један им удели неки динар, осталих петнаест их шутну. Колико се само дуго скупљају паре за болесну и гладну децу. За неку се никад и не сакупе... А, сви смо толико добри и све нам се подразумева и много је без везе уопште и помињати те неке једноставне ствари...

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

8. Не нервирај себе и друге у ситне сате по форумима (нарочито не у време поста), макар они били и православни :D

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...