Paradoksologija Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Da počnemo pljuvanje po ovom biseru kinematografije koje je stiglo i u naše bioskope. Ima puno osnova za hejtovanje 50 nijansi sive/Greja/kakogod - i knjige i filma - pa ja, eto, prosto ne znam odakle da počnem. Баба је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 У чему је разлика између ревнитеља који критикују разне небитне филмове са идеолошке позиције и феминисткиња, кад чине то исто? lab_man, Човек Жоја and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 У чему је разлика између ревнитеља који критикују разне небитне филмове са идеолошке позиције и феминисткиња, кад чине то исто? Ni u čemu osim u teorijskom polazištu. Ne sporim nikome nikad pravo da kritikuje bilo kakvu pojavu u kulturi i društvu, dokle god ima relevantne argumente i dokle god ne zahteva zakonsku zabranu onoga što nikome ne nanosi konkretno zlo niti poziva na nasilje. Ne slažem se, međutim, da je knjiga/film koji se masovno konzumira i nekritički predstavlja jednu suštinski bolesnu i nasilnu vezu (tu ne mislim na BDSM aspekt) kao nekakav romantično-erotski ideal - nebitna pojava. Izreći sud o predstavljenom odnosu u kontekstu te masovnosti može čak biti bitno zbog mladih devojaka koje čitaju knjige i gledaju film, da bi mogle da čuju i stav da takav odnos nije nešto čemu je zdravo i korisno težiti. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 У чему је разлика између ревнитеља који критикују разне небитне филмове са идеолошке позиције и феминисткиња, кад чине то исто? A evo i jedne kritike sa socio-ekonomskog teorijskog polazišta: Fifty shades of capitalism: Pain and bondage in the American workplace Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Deja Vu, lab_man, Срђан Шијакињић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Ne slažem se, međutim, da je knjiga/film koji se masovno konzumira i nekritički predstavlja jednu suštinski bolesnu i nasilnu vezu (tu ne mislim na BDSM aspekt) kao nekakav romantično-erotski ideal - nebitna pojava. Izreći sud o predstavljenom odnosu u kontekstu te masovnosti može čak biti bitno zbog mladih devojaka koje čitaju knjige i gledaju film, da bi mogle da čuju i stav da takav odnos nije nešto čemu je zdravo i korisno težiti. Ограда: књигу нисам читао и филм нисам гледао, нити планирам. Пишем на основу онога што сам читао о радњи. Верујем да се ради о чистом смећу, са уметничке стране. Мислим да те патологије већ постоје у појединим људима пре било каквих филмова. Тешко да младић и девојка могу да погледају филм и да се онда одлуче да пробају баш такву везу, па још и да је сматрају здравом и корисном. Чак и ако се то деси, радиће се о чистом BDSM. Филм је само приказао једну патолошку везу, каквих сигурно има брдо на овом свету. Да ли је ту убачено превише романтике или је обојено овако или онако, то увек зависи од боје наочара кроз које се гледа. Аутори филмова нису обавезни да се прилагоде свакој могућој боји. Неки под притиском то покушавају, па ћемо сад можда добити и првог Џејмса Бонда црнца. И куку и леле... Да сам црнац, први бих се бунио. А да мене, као аутора, притискају неке тамо псеудо-људскоправашки и феминистички лобији, вероватно бих ударио контру из чистог ината, јер су ми се ликови што хоће своје идеологије да убаце у сваку могућу, књигу, игру, филм, песму и дечију играчку, попели на главу само тако. Ако им се не свиђа филм, нека направе свој и мирна бачка. Нека покажу како жена у сличној ситуацији треба да реагује по њиховом мишљењи. И коначно, зар та студенткиња није на крају одлучила да то није за њу и изашла из приче? Млађони, Paladije, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Не знам заиста зашто би коментарисали овде неки филм, сем ако се не бави неким тема које су нам блиске Ljubičasta and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 A evo i jedne kritike sa socio-ekonomskog teorijskog polazišta: Fifty shades of capitalism: Pain and bondage in the American workplace У то име, живео Стаљин и светска револуција! Paradoksologija and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 И коначно, зар та студенткиња није на крају одлучила да то није за њу и изашла из приче? Kroz čitavu trilogiju on nju prati, kinji, ograničava joj slobodu kretanja, druženja, komunikacije sa drugima, ne da joj da ode, provaljuje u njen stan i pravi joj sačekušu kada pokuša da ga napusti, siluje je... i na kraju završe zajedno, jer je sve to tako... romantično. Нека покажу како жена у сличној ситуацији треба да реагује по њиховом мишљењи Evo, meni se ovo sviđa: Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Ево како је у америчкој стварности: након њеног одбијања он настави да је мува и бива оптужен за сексуално злостављање. The end for him. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Не знам заиста зашто би коментарисали овде неки филм, сем ако се не бави неким тема које су нам блиске Тако смо у могућности . Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dada 982 Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Тако смо у могућности . Има разних могућности и разних боја.Сива и није нешто нарочито. Новац у кину дајем само за домаћу продукцију,њима опростим и ако филм не задовољи,али обично сам задовољан. Горчило :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Не знам заиста зашто би коментарисали овде неки филм, сем ако се не бави неким тема које су нам блиске Krajnje vreme došlo kad više niko neće da hejtuje ni masovne pomame. Ozbiljan odgovor bi bio: reprezentacija muško-ženskih odnosa u medijima jeste svakom bliska tema. OK, nema veze, voljno. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Препоручујем Магазин ИН на РТВ Пинк, сваке суботе од 18:00, водитељ и уредник Сања Маринковић. Sledeće na tapetu. Primljeno k znanju. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Šuplja erotičnost na koju čak ni feministkinje ne reagiraju Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука