Jump to content

Фарбање Васкршњих јаја

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Одговори 420
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Pa ne..na veliki petak se farbaju, tada se inace nista drugo i ne radi osim sto se farbaju jaja.

Pa kazem, upravo zato sto se nista ne radi (ide se ujutru na Carske casove, popodne na iznosenje Plastanice), mislim da jaja treba farbati na Veliku subotu...

A i svezija su za  Vaskrs  :)))

Подели на овим сајтовима

Док ми је баба била жива ми смо петком шарали јаја. Восак, лампа, "шараљица" :) па се по цео дан "играмо", а суботом је фарбала. Од када се она упокојила мајка фарба час петком час суботом, како кад, и више не шарамо јаја воском већ су ту сад оне керефеке са сличицама, разним лишћем итсл.

Ми смо другачије. Најлон чарапе + разно лишће и травке + луковина = WAU! :)

Подели на овим сајтовима

Најлон чарапе + разно лишће и травке + луковина = WAU!

:good2:  Ja tako farbam uvek. Najukusnija su jaja farbana u lukovini. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Pa kazem, upravo zato sto se nista ne radi (ide se ujutru na Carske casove, popodne na iznosenje Plastanice), mislim da jaja treba farbati na Veliku subotu...

A i svezija su za  Vaskrs  :)))

Некако ми  се спонтано само одредило да то ипак радим у В.Суботу. Својевремено су и бака и мама фарбале обавезно тек увече на В. Петак.

В.Субота ми је дан тишине са зрачком наде....  на крају крајева сам чин фарбања перашки  је наговештај  радости у  следујућем  Великом Дану (народски...Велигдану), дану  Васкрсења Христовог.

Шта га знам, В. Петак је претужан и претежак .....

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Зар све то не би требало да се дешава на Велику суботу? Некако ми је логичније...

Е овако у место одакле сам ја фарбају се јаја на велики четвртак (прво јаје - чуваркућа пре да сунце изађе)  затим мало касније и остала јаја  или велика субота се фарбају јаја сем чуваркућа које је офарбана у четвртак. Тако је моја мама радила, тако и ја сада фарбам јаја. Сећам се старији у породици па чак и мој покојни дека увек је мами говорио да на велики петак ни птице не праве своја гнезда та нећеш ни ти фарбати јаја. 

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Чек да питам, јел волите да кркате јаја на Ускрс? Ја се уништим  :D

Обавезно.

Јаја могу кад год и како год. Кувана, на око, тзв. разбијена, кајгану, салату од јаја, јаја са мајонезом, у сендвичу. Пицу највише волим кад има јаја одозго, онако, као на око, може и размућена, ма свеједно!

Подели на овим сајтовима

Обавезно.

Јаја могу кад год и како год. Кувана, на око, тзв. разбијена, кајгану, салату од јаја, јаја са мајонезом, у сендвичу. Пицу највише волим кад има јаја одозго, онако, као на око, може и размућена, ма свеједно!

Ја највише волим на око, али у неком тефлонском тигању, без много уља, да скроз буду реш са обе стране. Мислим кад си већ почео са набрајањем :D Како се прави та салата од јаја?

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Како се прави та салата од јаја?

Ма она, „сељачка“. :D

Исечеш јаја, обично као на овој слици. Онда у пола шољице воде сипаш једно три, четири кашике уља, 2 кашике сирћета и тиме их прелијеш.

Затим их поспеш бибером и вегетом и то ти је то.

Подели на овим сајтовима

Ма она, „сељачка“. :D

Исечеш јаја, у мом крају се секу као на овој слици. Онда у пола шољице воде сипаш једно три, четири кашике уља, 2 кашике сирћета и тиме прелијеш јаја.

Затим их поспеш бибером и вегетом и то ти је то.

Ајде бежи огладних због тебе :D

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ајде бежи огладних због тебе :D

И ја због себе. Још једна ствар - бибер иде црни, млевени и преко јаја лепо да се „ухвати“.

Подели на овим сајтовима

Dobar je i recept sa punjenjem jaja, samo sto je najbolja kombinacija sa zumancima, sitno izrendanom sunkom, rendanim kackavaljem i dosta majoneza - napravi se smesa i popuni se njome belance koje je prethodno preseceno na pola. Umesto majoneza dobra je i pavlaka iz paprike (+ persun cisto radi zezancije ili dekoracije, mada je zdrav).

http://www.stvarukusa.rs/recept/jaja-punjena-ruskom-salatom

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...