cloudking Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Osim toga, evo bas na drugoj temi citam o tome kako je SPC odlikovala Seselja i citm komentare i kontam da vecina ucesnika foruma podrzava taj cin... Kako je moguce da neko, ko salje poruku da treba da ljubimo svoje neprijatelje, da onog ko nas napadne kamenom mi njemu treba da uzvratimo hlebom kao i da kad nas neko osamari mi da okrenemo drugi obraz, moze da odlikuje coveka koji je svesno i razgovetno govorio kako treba ubijati druge ljude i davao detaljne opise kako je to najbolje uraditi (rdjava kasika)? Po mom (iskrivljenom i nepostojecem) shvatanju hriscanstva postoj samo dve opcije... ili je svestenik koji je to uradio debelo pogresio ili u hriscanstvu zapravo nije mnogo bitno ucenje... bitno je samo kako to ucenje kreativno iskoristiti za odredjeni interes u datom trenutku? I kako da sad misionarite hriscanstvo recima "hriscanstvo je vera u zivog boga ljubavi" kad odlikujete mrzitelje i ratne huskace? Kako ja kontam vecina je ovde romanticno zaljubljena u viziju koju imaju o hriscanstvu i potpuno ih boli uvo sto je ta vizija plod maste koji se u stvarnosti ne vidi ni u naznakama... obmana samog sebe? Nesvesno prihvatanje SAMO onoga sto nam se svidja? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ја волим наше атеисте. У разговоре о религији углавном улазим како би смо се боље разумели, не да би мењали једни другима мишљење. То може само Бог, кад се некоме открије, као мени на пример, па схватим да су све моје логичке конструкције биле само производ човека ограниченог чулима. И фора је у томе што атеисти траже Бога, и он ће им се показати када за то дође време. Као мом професору марксизма. Уопште атеизам и теизам нису толико различити, сви читамо исто, једни из једног правца други из другог. Потпуно супротно од атеиста и верника су само они који знају али их не занима. Ич. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Inače vidim i par pitanja šta ateisti rade na ovom forumu pa evo da vam odgovorim (mada mislim da sam već negde napisao) šta ja radim ovde. Ovde sam iz istog razloga iz koga sam kao mali čitao razne mitove, jedne od knjiga iz kojih sam učio da čitam sem o svemiru bili su i mitovi i to mi je uvek bilo zanimljivo, a Hrišćanstvo mi je isto to, još jedan od nizu mitova. Samo sa jednom bitnom razlikom, postoje danas živi ljudi koji veruju u te mitove što to čini još zanimljivijim. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Inače vidim i par pitanja šta ateisti rade na ovom forumu pa evo da vam odgovorim (mada mislim da sam već negde napisao) šta ja radim ovde. Ovde sam iz istog razloga iz koga sam kao mali čitao razne mitove, jedne od knjiga iz kojih sam učio da čitam sem o svemiru bili su i mitovi i to mi je uvek bilo zanimljivo, a Hrišćanstvo mi je isto to, još jedan od nizu mitova. Samo sa jednom bitnom razlikom, postoje danas živi ljudi koji veruju u te mitove što to čini još zanimljivijim. E , a meni je zanimljivo sto vi ateissti verujete da znate koliko ima atoma u svemiru i cak koliki je bio precnik one mase iz koje je posle Big Banga nastao svemir ... U poredjenju sa ovim ono pretvaranje vode u vino je decja igra .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 E , a meni je zanimljivo sto vi ateissti verujete da znate koliko ima atoma u svemiru i cak koliki je bio precnik one mase iz koje je posle Big Banga nastao svemir ... U poredjenju sa ovim ono pretvaranje vode u vino je decja igra .. wut? Kakve veze ima ateizam i broj atoma u svemiru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 wut? Kakve veze ima ateizam i broj atoma u svemiru. Pa ima veze naravno, posto boga nema svemir je morao nastati po ateistickom verovanju .... A vi ste vasu veru, slicno muslimanima, pokusali i matematicki da "dokazete" .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Crveni Baron hoces li debatu nauka vs. religija ili kakve veze ima broj atoma u svemiru za ateizmom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Crveni Baron hoces li debatu nauka vs. religija ili kakve veze ima broj atoma u svemiru za ateizmom. Što pre naučiš lepše ćeš provoditi vreme na poukama, Crveni Baron se ignoriše. Juanito, GeniusAtWork and CecaV је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Crveni Baron hoces li debatu nauka vs. religija ili kakve veze ima broj atoma u svemiru za ateizmom Pa ako naukom nazivas brojanje atoma u svemiru ili racunanje precnika inicijalne mase onda hocemo. Ali to ima veze sa naukom kao rasprave da li je Adam imao pupak ili ne. A na takvoj nauci se zasniva ateisticka "knjiga postanka" ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne postoji ateisticka ateisticka knjiga postanka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne postoji ateisticka ateisticka knjiga postanka. Postoji, postoji ... Samo da dodate jos na te proracune - i bi jutro i bi vece- dan prvi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Inače vidim i par pitanja šta ateisti rade na ovom forumu pa evo da vam odgovorim (mada mislim da sam već negde napisao) šta ja radim ovde. Ovde sam iz istog razloga iz koga sam kao mali čitao razne mitove, jedne od knjiga iz kojih sam učio da čitam sem o svemiru bili su i mitovi i to mi je uvek bilo zanimljivo, a Hrišćanstvo mi je isto to, još jedan od nizu mitova. Samo sa jednom bitnom razlikom, postoje danas živi ljudi koji veruju u te mitove što to čini još zanimljivijim. Кад ћеш да одеш? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Кад ћеш да одеш? Kad mi dosadi. Gordana . and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Sta znaci "usvojiti zivotnim opitom hristov um", jel moze malo detaljnije? Sta to predstavlja kako se manifestuje i generalno sta znaci ta recenica? Ценим труд ок је али опет мора неко да ти објашњава по хиљадити пут.... дакле немаш никакву основу, напомињем да је Лествица сјајан пројекат и помоћ (тада монасима) свима који јој прибегну. Научио си три корака, отприлике имаш снаге једну до две степенице али не и ти... ти си после основе збрда здола скочио на 13*ту и стрмоглавио си се чак и низ оне степенице које су колико толико биле сигурне и савладане твојим сазнањима , жељом,трудом.... Пре Оваплоћења Логоса, Сина Божјег важила су једна сасвим друга правила, није било Хростовог ума у тако једноставној светлости какав је и сам Богочовек. Мислим да се ради о посланици апостола Павла, где он сведочи својим животним опитом ( врло је важно говорити о животном опиту јер ту се дефинитивно Бог налази и као потврда Његовог постојања у нашем унутрашњем микро космосу) Дакле Павле сведочи: Не свој, него Христов ум имамо. И надаље читајући апостоле и свете људе,нико не тражи да им слепо верујемо, но да животним опитом сазнамо и суживимо усиновљење, као Царство Божје које се у нама налази.Христовим делима и речимо живимо и ништа није исто као пре Њега. Погледајмо разне вере у Бога, видећемо како је Православље остала и даље Тајна, јер се открива Бог у нама самима. Говориш ми о материји... хм.. знам и ја је волим и волим све процесе које нам је Христос оставио да се играмо и владамо њоме. (Православље не бежи од материјалног нити од телесног, зато је грех ако украдеш или убијеш или се понашаш као да тело и материја не постоје и нису Творевина) (( међутим материја сама по себи није циљ, веч је циљ Створитељ, Он је тај који покреће све) Врло битан предуслов сваке науке или играрије са материјом, јесте тај да верујеш како ти је дато да владаш њоме. Или можемо доћи до оне сиве материје,која постоји независно од нас и која је отровна и смртна за човека самим својим постојањем) Чињеница јесте да смо вам хиљаду пута рекли да постоји раскрсница и право избора али ви то заборавите, па ми говорите што Бог не уништи зло... Па уништио га је јер си имао право да бираш, да ли ћеш користити зло или нећеш.! Или ти више одговара да Бог то склони од тебе силом а знајући какав си онда ћеш га оптужити за насиље јер ниси има слободу избора) Бог је сво зло склонио, лепо ти је речено да не мораш узимати зло иако постоји. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Стаљин ти је чист доказ! Стаљин је доказ шта све може да уради незадовољан или разочаран богослов. Ипак је бежање од хвалисања и гордости оставила трага. Љути се кад му много аплаудирају. Задржао неку скромност из тог периода. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука