Jump to content

Да ли су градови у Србији чисти?

18 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су градови у Србији чисти?

• Да
      0
    • Углавном да
    • Не баш
    • Не
    • Никако
    • Очајно прљави!

Препоручена порука

Наравно да им је могуће објаснити,кад су већ мени успели ни "малограђани" неће имати потешкоће.

Не мора да значи. И у мом граду је био покушај пре десетак година са сличним контејнерима - за стакло и папир, па су се до краја и они "преобразили" у обичне. Сада постоје корпе за рециклажни отпад, па се и у њих свашта баца...

"Пучина је стока једна грдна..."

Подели на овим сајтовима

Проће још много воде кроз наше канале.... :)

Мораш знати да много тога нећеш постићи приказивањем ових видеа који су само критика, критика, критика, и ништа више од тога. Ја сам за супротан став, да нису важни они што бацају смеће, већ они што се конкретно питају како користити природу и фокусирати се на вредности. Може то на пример бити да наставници основних и средњих школа једноставно раде са тим природним феноменима, да разговарају са децом о отпаду у природи, да тај опад скупљају са децом, а не да воде разговре са децом из перцепције како има људи који не поштују биљке и цвеће које расте, воду за пиће. Oвакве видо прилоге приказивати младима и деци, просипање смећа у канал,  је исто што и приказивати деци убиство неког човека. А то може да изазове супротан ефекат од оног који се жели постићи.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Не мора да значи. И у мом граду је био покушај пре десетак година са сличним контејнерима - за стакло и папир, па су се до краја и они "преобразили" у обичне. Сада постоје корпе за рециклажни отпад, па се и у њих свашта баца...

"Пучина је стока једна грдна..."

Знаш како код мене живот иде? Мени је најважније не одустати а брод лудака пристаје сам...тако да живот се за сваког стара.

Не треба одустати.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Мораш знати да много тога нећеш постићи приказивањем ових видеа који су само критика, критика, критика, и ништа више од тога. Ја сам за супротан став, да нису важни они што бацају смеће, већ они што се конкретно питају како користити природу и фокусирати се на вредности. Може то на пример бити да наставници основних и средњих школа једноставно раде са тим природним феноменима, да разговарају са децом о отпаду у природи, да тај опад скупљају са децом, а не да воде разговре са децом из перцепције како има људи који не поштују биљке и цвеће које расте, воду за пиће. Oвакве видо прилоге приказивати младима и деци, просипање смећа у канал,  је исто што и приказивати деци убиство неког човека. А то може да изазове супротан ефекат од оног који се жели постићи.

Савршено.

Подели на овим сајтовима

Да ли си ти некад учествовао у прикупљању смећа у природи? Ако ниси, онда не треба учествовати само видео прилозима како је прљаво, већ и прилозима ко је очистио.

Ovde je najveci problem. Onih koji bacaju smece na sve strane ima svuda samo nama fale oni koji to smece skupljaju i ciste.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Савршено.

:) Ништа није савршено што долази из главе човека, само сматрам да је тај видео прилог урађен на основи више убиствено забавног него озбиљног карактера.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ovde je najveci problem. Onih koji bacaju smece na sve strane ima svuda samo nama fale oni koji to smece skupljaju i ciste.

И да се деца од малих ногу укључе. Децу је потребно укључити у скоро све активнсти одраслих.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па да, ЕДУКАЦИЈА, за то сам и ја! Не може нити једна држава промјенити стање на терену све док нам је свијест на ниском нивоу. А за видео прилоге се не слажем, овакви случајеви су мени лично трагикомични, не знам какву би реакцију изазвали код дјеце али скоро да са сигуран да би то били снажно емоционални. Боље на туђем примјеру научити како се не приступа проблему, него властитим грешкама кроз директну акцију.

Подели на овим сајтовима

Čitateljka "Blica" požalila se na veliku količinu smeća u beogradskom naselju u kojem živi, sve je to fotografisala, a fotografije poslala redakciji.

223164_images1-007_f.jpg?ver=1331312725

- Danas sam šetala, a to radim svaki dan. Živim u naselju Cerak vinogradi, odakle krećem i idem u šetnju u Košutnjak, u šumu, da uzivam u lepotama prirode. Ali, raspoloženje mi kvari - đubre. Ima ga svuda, gde god se okrenem, od mog naselja pa sve do Košutnjaka. Užas, koliko je zapušten grad Beograd! - požalila nam se čitateljka Ljiljana.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

:) Ништа није савршено што долази из главе човека, само сматрам да је тај видео прилог урађен на основи више убиствено забавног него озбиљног карактера.

Може то на пример бити да наставници основних и средњих школа једноставно раде са тим природним феноменима, да разговарају са децом о отпаду у природи, да тај опад скупљају са децом, а не да воде разговре са децом из перцепције како има људи који не поштују биљке и цвеће које расте, воду за пиће

Мислио сам ја на Христов ум кад сам теби рекао да си написала савршен пост.

Подели на овим сајтовима

Па да, ЕДУКАЦИЈА, за то сам и ја! Не може нити једна држава промјенити стање на терену све док нам је свијест на ниском нивоу. А за видео прилоге се не слажем, овакви случајеви су мени лично трагикомични, не знам какву би реакцију изазвали код дјеце али скоро да са сигуран да би то били снажно емоционални. Боље на туђем примјеру научити како се не приступа проблему, него властитим грешкама кроз директну акцију.

То је оно што мислим да деци не треба да буде - "трагикомично". Слажем се са осталим.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

То је оно што мислим да деци не треба да буде - "трагикомично". Слажем се са осталим.

Ја вјерујем да би једно одјељење напросто пукло од смијања кад би чули како они са видео прилога рјешавају проблем. Из канала па у колица па у канал па у колица па опет у канал! :D

Како год звучи није лоше за дебату, јер њихову грешку је способан да отклони и један основошколац! Ево једног видео прилога што се бави и критиком и приступом у ријешавању проблема. Чак и онај видео из Куршумлије се бави рјешавањем проблема, али је тотално погрешан. (Онај дио када каже да је канал брза пошта :) ) Да не буде забуне, ја само кажем да треба приступити и узроцима а не само последицама проблема.

Подели на овим сајтовима

Stekla sam utisak da su gradovi na severu Srbije cistiji od onih u centralnom delu, a sto juznije to tuznije...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Ја вјерујем да би једно одјељење напросто пукло од смијања кад би чули како они са видео прилога рјешавају проблем. Из канала па у колица па у канал па у колица па опет у канал! :D

Како год звучи није лоше за дебату, јер њихову грешку је способан да отклони и један основошколац! Ево једног видео прилога што се бави и критиком и приступом у ријешавању проблема. Чак и онај видео из Куршумлије се бави рјешавањем проблема, али је тотално погрешан. (Онај дио када каже да је канал брза пошта :) ) Да не буде забуне, ја само кажем да треба приступити и узроцима а не само последицама проблема.

Па то и јесте проблем код оног видеа где је за узрок и последицу узет један исти човек сакупља и баца смеће, немам времена појашњавати шта још сматрам за грешке. Да ли си приметио од  1:28 пролазе дечак и девојчица у пратњи одрасе особе,  одрасла особа се ни једном није окренула,  дечак и девојчица се радознало окрећу и бележе радњу. Тај родитељ, шта ли је,  бар мени, оставља слику ужурбане и замишљене особе, а деца присутна у „сада“ и као да су препуштена сама себи, ма колико изгледало брижно што нису остављена сама код куће, сама су по многим питањима поред одраслих са много животних потешкоћа. Но то није тема, већ питање да ли учествују у важним активностима на време. А овај твој прилог немам времена коментарисати, одгледала сам видео, приметно је да је потребан новац...за све велике и мале пројекте, и наравно знање и воља.

image.png

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...