Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Али је криминал и то што су радили ти сатиричари. Zašto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ne mislis valjda da vise od 90 posto da kazemo normalnih muslimana razmislja po principu "meni vera nalaze jedno a ja cu raditi drugo ali sam ja ipak vernik" ? Ne nego kao i kod nas uopšte ne razmišljaju o veri, nego veruju čisto ono jer je neko pre njih, ne znaju ništa o istoj i tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ne nego kao i kod nas uopšte ne razmišljaju o veri, nego veruju čisto ono jer je neko pre njih, ne znaju ništa o istoj i tako. Ne, ne mislio sam na religiozne muslimane, kao sto su kod nas religiozni hriscani, znaci ljudi koji u nacelu postuju i poznaju svoju veru. Eto npr, ovaj Jusufspahic i njemu slicni. Ili njihovi vernici. Vecinski, ne verujem da bi ubijali za vredjanje a to su ljudi koji Islam bolje poznaju od tebe i mene. Znaci, nije problem u religiji vec u njenoj interpretaciji u necijoj bolesnoj glavi. Цвета Јовческа је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 (измењено) Ne, ne mislio sam na religiozne muslimane, kao sto su kod nas religiozni hriscani, znaci ljudi koji u nacelu postuju i poznaju svoju veru. Eto npr, ovaj Jusufspahic i njemu slicni. Ili njihovi vernici. Vecinski, ne verujem da bi ubijali za vredjanje a to su ljudi koji Islam bolje poznaju od tebe i mene. Znaci, nije problem u religiji vec u njenoj interpretaciji u necijoj bolesnoj glavi. ovaj Jusufspahić je pokazao ******* posle ovih zbivanja, kao što sam već napisao smatrao sam ga jednog od retkih normalnih muslimana, a onda se zbilo šta se zbilo i onda sam pročitao intervju gde čovek čak ni ne izjednačava karikaturiste i ubice, već smatra ove prve gore i crtanje karikatura veći zločin. Измењено Јануар 17, 2015 од Милан Ракић Не можемо тако... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 ovaj Jusufspahić je pokazao ******* posle ovih zbivanja, kao što sam već napisao smatrao sam ga jednog od retkih normalnih muslimana, a onda se zbilo šta se zbilo i onda sam pročitao intervju gde čovek čak ni ne izjednačava karikaturiste i ubice, već smatra ove prve gore i crtanje karikatura veći zločin. Pa sta znam. Ja njega jako gotivim inace, medjutim u ovoj emisiji mi nesto deluje opijeno i mislim da je skrenuo malo vise u neke polticke price. A sto se tice tog intervjua citao sam ga, medjutim, nismo ga razumeli na isti nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Zašto? Зато што не треба никог вређати и омаловажавати. Криминал је јер то радиш јавно, и јер се коси са законом. Ок, можда не у Француској, али је криминал у другим земљама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Децо Христос се добровољно предао на ругање. Децо мухамед се није добровољно предао на ругање. Кад упоредиш добијеш чарлија са два различита Крста. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Зато што не треба никог вређати и омаловажавати. Криминал је јер то радиш јавно, и јер се коси са законом. Ок, можда не у Француској, али је криминал у другим земљама. Kao što je i pričati javno viceve o plavušama i policajcima i time ih vređati i omaložavati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Kao što je i pričati javno viceve o plavušama i policajcima i time ih vređati i omaložavati? Ово што су они радили је ширење верске и националне нетрпељивости. Ако виц некога вређа, наравно да га не треба причати, објављивати, цртати. То врло добро знају људи који причају вицеве. Рецимо ако се налазе у друштву полицајца, незнајући да ли има смисла за шалу, и да ли се може увредити, не причају виц о полицајцу. Јер ако знају да ће се човек увредити, то је намерно вређање и свакако није у реду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Kao što je i pričati javno viceve o plavušama i policajcima i time ih vređati i omaložavati? Види.слобода и није нека слобода без одговорности. Е сад да будем јаснији, не треба укидати слободу али не треба ни дозволити све,како би слобода била истински смисао у људском животу. Руку на срце чарлијева сатира не заслужује смртну казну али је и драстично неодговорна,па самим тим није ни потпуно слободарска. Дакле ако се чарли позива на слободу,мој одговор свим чарлијима јесте: Радите на себи. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ово што су они радили је ширење верске и националне нетрпељивости. Ако виц некога вређа, наравно да га не треба причати, објављивати, цртати. То врло добро знају људи који причају вицеве. Рецимо ако се налазе у друштву полицајца, не знајући да ли има смисла за шалу, и да ли се може увредити, не причају виц о полицајцу. Јер ако знају да ће се човек увредити, то је намерно вређање и свакако није у реду. Naravno da si u pravu tako isto Alo treba da tuže svi pederi, policajci, i plavuše jer šire mržnju prema njima jer u onom delu gde su ukrštenicu napipšu vic. Naravno zaboravio sam i sve Perice ovog sveta treba da ih tuže. To njihovo širenje mržnje prema policajcima, plavušama i Pericama je nedopustivo država treba da stane na put tome. A ako neki policajac sa imenom Perica uleti tamo i pobije ih svi ćemo reći trebali su da razmišljaju kakve viceve pišu. A ministar policije će reći: "Uzroci su gori od posledica" i svi ćemo biti u redu sa tim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 E da jedina razlika između ovog mog primera i čarlija jeste to što Čarli ismeva ideje dok Alo ismeva ljude, profesije. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 @Милан Ракић Kao što rekoh, al' izletelo mi: Ja sam pre ovih zbivanja prema muftiji imao mišljenje da je jedan od retkih normalnih muslimana, ali to se mnogo promenilo. Ostala moja mišljenja o njemu nisu adekvatna za ovaj forum: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/524985/Muftija-Jusufspahic-o-napadu-u-Parizu-Uzroci-su-gori-od-posledica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 E da jedina razlika između ovog mog primera i čarlija jeste to što Čarli ismeva ideje dok Alo ismeva ljude, profesije. Па да, све може да се нађе...... видиш? Е сад да видимо шта смо нашли...... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 @@Odahviing, Уопште се не ради о томе да ли су били муслимани или не, него о томе да су били нецивилизовани људи у цивилизованој земљи. То са вером нема везе, него са твојим менталним стањем. Колико у тој Француској има муслимана који везе са оваквим појавама немају? Колико има муслимана у Београду, у Рашкој области, па се не дижу у ваздух? Са друге стране, код нас је убијен Душко Јовановић, од стране групе скинхедса, који су се том приликом ложили да су Срби. Имаш милион ликова који би геноцидирали све по Србији што није бело и српско, евентуално православно (наравно, православље малим словом, у смислу схватања православља као део срБског фолклора). Шта сад то значи? Да треба протерати све Србе? Било их је и са таквим идејама. Између остаилх, те идеје је ширио и Шарли Ебдо. Шта ћемо са атеистима у комунистичким земљама и њиховим злочинима? Забранити атеизам? Таквим размишљањем, које не разликује нормалне и цивилизоване људе, са својим обележјима личности, (између којих је један и религија код верника), од нецивилизованих варвара ма које религије били, сврставаш се на исту страну са онима који су узели пушке и пуцали у цивилизацијском смислу, у погледима на друге људе, једино што је интензитет код тебе слабији утолико што можда не би пуцао у друге када би се нашао у прилици. ............., obi-wan, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука