Jump to content

"Добро сам прошао, узми!"

Препоручена порука

Ne vec je cilj da se pojedinci u vlasti obogate... sto je ujedno cilj svakog rata...

Ne bogate se ljudi u vlasti nego oni koji finansiraju rat (ovi u vlasti su samo ispostava).

A ko može da finansira rat nego već bogati.

• Волим 1
пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ma ne oni su samo ljudi koji odlučuju o tome. Zar stvarno misliš da političari išta odlučuju (naravno mislim na Ameriku, kod nas je sve naopako) ?

Да, политичари одлучују. Предузетници су већином против ратова и политикантског глупирања и на то немају пуно утицаја.

Осим војно-индустријског комплекса који од тога живи, али то је опет политичка творевина, а не продукт слободног тржишта.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не знам шта би то било "паметније" или "праведније"?

Pametnija raspodela i korišćenje resursa sa kojima raspolažemo. Odavle proističe i ono "pravednije.

У чему је разлика? "Друштво" је само скуп појединаца и "богато" је само онолико колико су појединци богати.

Sa ovom definicijom društva se apsolutno ne slažem. Ali to je moje mišljenje. Nisam sstručnjak iz te oblasti. Moraću da pogledam malo sociologiju možda sam potpuno u krivu.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Да, политичари одлучују. Предузетници су већином против ратова и политикантског глупирања и на то немају пуно утицаја.

Ovo je za mene potpuna novost. Verujem ti na reč jer pretpostavljam da si se više informisao. Ali da mi je čudno, mnogo je čudno.

Koji je motiv političara. Za preduzetnike je to jasno (sticanje novih resursa itd...) ali političari koji je njihov motiv pogotovo što ih na vlast dovode upravo ti preduzetnici. Zašto bi im stvarali nevolje (mislim preduzetnicima) kada ovi mogu da im uskrate podršku.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Auuuuu koliko je sati. Prijalo mi je ovo čavrljanje ali sutra mora da se radi.

Laku noć.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Pametnija raspodela i korišćenje resursa sa kojima raspolažemo. Odavle proističe i ono "pravednije.

Проблем је ту са чим то ми располажемо? Све што се произведе, направила је нека конкретна особа (или група њих). Они са тим производима (не "ресурсима", то је погрешна реч) имају права да располажу како желе, ја и ти немамо никакво право да са тим располажемо јер нисмо учествовали у стварању.

Sa ovom definicijom društva se apsolutno ne slažem. Ali to je moje mišljenje. Nisam sstručnjak iz te oblasti. Moraću da pogledam malo sociologiju možda sam potpuno u krivu.

"Друштво" је апстрактан појам, не постоји у стварности. Често се злоупотребљава да би се људима наметнуле разне "паметне" и "праведне" идеје против њихове воље. "Друштво", правилно дефинисано, чине добровољни односи у које ступају слободни појединци.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А све је почело са једним срдачним чикицом...

Mislim da je to upravo draž ovog foruma.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Не знам шта би то било "паметније" или "праведније"?

У чему је разлика? "Друштво" је само скуп појединаца и "богато" је само онолико колико су појединци богати.

Ne postoji "drustvo" kao i ni "narod". To su pseudopojmovi kojima mlate razni mesetari  koji bi leba bez motike i to u nedogled. Odlicno im ide, narocito u Srbiji, a najcesce operisu pod nadimkom politicar.

Подели на овим сајтовима

Ovo je za mene potpuna novost. Verujem ti na reč jer pretpostavljam da si se više informisao. Ali da mi je čudno, mnogo je čudno.

Koji je motiv političara. Za preduzetnike je to jasno (sticanje novih resursa itd...) ali političari koji je njihov motiv pogotovo što ih na vlast dovode upravo ti preduzetnici. Zašto bi im stvarali nevolje (mislim preduzetnicima) kada ovi mogu da im uskrate podršku.

Мотив политичара је жеља да имају што већу моћ. Рат је најбоље средство за остварење те жеље, даје им могућност неограничене власти над другима.

У праву си да често предузетници финансирају политичаре, зато што смо политичарима дали могућност да када дођу на власт чине разне "услуге" коме желе или направе велике проблеме онима које не воле. Али за то нису криви предузетници, они људи само покушавају да опстану у датим условима. Као ја и ти. Проблем је што смо политичарима дали ту власт.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Naftasi koji su u vlasti i bankari nisu preduzetnici.... vec kronisti...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Постоји "народ" у смислу људи који живе на истом простору, говоре исти језик итд.

Али не постоји "народ" као ентитет који има неки јединствен "став", "циљ" и слично. Сваки човек има своје ставове и жеље. Погрешно је рећи, на пример, "Српски народ воли крушке". Можда неки воле крушке, можда и већина, али не воле сви. Или неки данас воле, али сутра се предомисле... Користити реч "народ" као да се ради о особи је бесмислено.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...