Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Млађо нисам те напала, нити те осудила, једноставно си промашио целу поенту приче коју је Срђан поставио. Nisam ja nista promasio, j sm lepo napisao nesto odredjeno na pricu ti si onda krenula kako ja treba da budem svestan da su svi siromasni veci humanisti od svih bogatih. Da me "podsetis" n tu cinjenicu kako si rekla. Ja se sa time ne slzem. Premotaj postove. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Најбоље да се вас двоје нађете негде и то разјасните. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Док се на западу такави људи цене и поштују, као што се код нас поштују спортисти који су постигли велике резултате - тако су и ови постигли велике резултате у својој дисциплини. Американац је поносан на Била Гејтса као што је Србин на Новака Ђоковића. Не завиди му, не размишља "види га, мамицу му, колику кућу има", него "како је способан и вредан човек, хоћу и ја тако". То је разлика између нас и њих. И зато они живе добро, а ми лоше. Можете ви да гласате и мењате Курту и Мурту на власти још 100 година, али променити се ништа неће. Ако `оћете да вам деца живе боље онда мора српски народ да промени филозофију, поглед на свет. Без обзира какво је тренутно стање. То што су они направили лудницу, не значи да су се моралне вредности промениле. Вредности су исте и треба их се држати без обзира на окружење. Sve si ti u pravu Grizzly, ali samo ako gledamo iz ociju jednog Amerikanca kome je minimalna satnica 8 dolara i koji ima citav sistem iza sebe koji mu kao radniku daje zivot dostojan coveka.Ajde se stavi u kozu jednog Indijca ili Kineza, koji radeci za istog toga nn heroja milijardera stoji na nekoj traci po ceo Boziji dan, guseci se u hemikalijama i sklapaji novi model racunara a za uzvrat dobijajuci toliko da moze da prezivljava iz dana u dan, da si na njegovom mestu ,da li bi pisao ovako "produhovljene savete" nama koji "ne znamo kako treba da razmisljamo" i da li bi mogao da kazes "pa taj moj direktor je legenda, hvala mu sto mi cini ovoliko" a da te pritom dobar lepak nije udario u glavu?! Ne, ispada da ste svi citali sa predradsudom Sa kojom predrasudom?Da je u redu da jedan covek za svoj rad dobija sto dolara a drugi sto miliona dolara?Ako ces mi sad reci da si i ti protiv tog sistema nisi, posto velicas ljude koji su postali to sto jesu (heroji sto bi Grizzy rekao) bas uz pomoc tog sistema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Nisam ja nista promasio, j sm lepo napisao nesto odredjeno na pricu ti si onda krenula kako ja treba da budem svestan da su svi siromasni veci humanisti od svih bogatih. Da me "podsetis" n tu cinjenicu kako si rekla. Ja se sa time ne slzem. Premotaj postove. Нигде нисам рекла да су СВИ сиромашни већи хуманисти од СВИХ богатих. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Sa kojom predrasudom? Da je u redu da jedan covek za svoj rad dobija sto dolara a drugi sto miliona dolara? Ako ces mi sad reci da si i ti protiv tog sistema nisi, posto velicas ljude koji su postali to sto jesu (heroji sto bi Grizzy rekao) bas uz pomoc tog sistema Sa tom predrasudom da ja velicam taj sistem. Jer ti ne znash sta je to ekonomski sistem. Ekonomski sistem ti je care uredjenje ekonomije u jednoj zemlji. U njenim granicama. To sta neka kompanij radi preko grane, to nije uz pomoc tog ekonomskog sistema (libelarnog) vec uz pomoc ekonomskog sistema koji nije libelran. Sve zemlje u kojim te koorporacije iskoriscavaju radnike tako - nemaju libelaran ekonomski sistem za koji se ja i grizli zalzemo. Ko sto rekoh, nemas sve informacije, imsa predrsudu i ne razumes uopste nase postove. Da se u tim zemljama uvede sistem libelarizm z koji se ja i girzli zalzemo, to vise ne bi moglo tako jer bi stigla konkurencija koja bi to onemogucila. Ta eksploitacija se ne desava u zemljama koje imaju sistem blizak onom za koji se ja i girzli zalzemo (usa, evropa, zapadne zemlje, japan, libelarizovani delovi kine) Vec se desva tamo gde drzva regulise ekonomiju, nelibelarizovani delovi kine, pakistan itd. I imsa jos jednu predrasaudu, da americka ekonomija zavisi od toga. To jednostavno nije tacno. Nekoliko kompaanij imaju benefit od toga. Ali daleko od toga da americk ekonomija zavisi od toga. Kada bi se to prekinulo americk ekonomija se ne bi srusila, a mozd bi i bolje bilo z nju, jer bi se sve te kompanije vratile u ameriku, i vratile tamo poslove koje su preselile. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Нигде нисам рекла да су СВИ сиромашни већи хуманисти од СВИХ богатих. Pa dobro. Ako ti tako kzes. Ja sam te tako shvatio. Oprosti. Снежана је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Sve si ti u pravu Grizzly, ali samo ako gledamo iz ociju jednog Amerikanca kome je minimalna satnica 8 dolara i koji ima citav sistem iza sebe koji mu kao radniku daje zivot dostojan coveka. Па видиш, неки од њих кукају што је минимална сатница "само" 8 долара, кажу - ви сте богати похлепни што нам не дате више, то је мало за живот достојан човека. Па траже 15. Значи, и код њих неки пате од исте бољке. Ajde se stavi u kozu jednog Indijca ili Kineza, koji radeci za istog toga nn heroja milijardera stoji na nekoj traci po ceo Boziji dan, guseci se u hemikalijama i sklapaji novi model racunara a za uzvrat dobijajuci toliko da moze da prezivljava iz dana u dan, da si na njegovom mestu ,da li bi pisao ovako "produhovljene savete" nama koji "ne znamo kako treba da razmisljamo" i da li bi mogao da kazes "pa taj moj direktor je legenda, hvala mu sto mi cini ovoliko" a da te pritom dobar lepak nije udario u glavu?! Па био сам на његовом месту. Моја прва плата била је вероватно мања од њихове. И разумео сам да то нема никакве везе са Билом Гејтсом већ са окружењем у којем живим. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Mladjoni i Grizzy, da skratimo pricu:Je l jedan direktor gigantske kompanije, milio-jarder koji ima hiljade zaposlenih po zemljama treceg sveta (znamo pod kakvim uslovima zaposlenih) za vas heroj, dobar covek, dobar primer da ne preteram pa kazem jos i necega za sta se hriscanstvo zalaze? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Па видиш, неки од њих кукају што је минимална сатница "само" 8 долара, кажу - ви сте богати похлепни што нам не дате више, то је мало за живот достојан човека. Па траже 15. Значи, и код њих неки пате од исте бољке. Skoro pricao sa jednim amerom, i kuka mi on, tesko je ovde beda satnica mi samo 10 dolra.. j mu reko care ovde je plta 250 dolar mesecno... on jadan krenuo da mi se izvinjva... kao izvini stvarno bsa sm govedo ja tebi tu kukam.. da ja lose zivim kako li je tek tebi. GeniusAtWork and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Mladjoni i Grizzy, da skratimo pricu: Je l jedan direktor gigantske kompanije, milio-jarder koji ima hiljade zaposlenih po zemljama treceg sveta (znamo pod kakvim uslovima zaposlenih) za vas heroj, dobar covek, dobar primer da ne preteram pa kazem jos i necega za sta se hriscanstvo zalaze? Ne mogu na to da ti odgovorim, jer je pitnje apsolutna apstrakcija i nema veze sa realnoscu. Ne znamo pod kakvim uslovim rade zposleni jer neki rade pod losijim neki pod boljim. Ne znamo kolike plate imaju i koliko su te plate realne. Jer imas one koji rade dobro i oni koji rade lose. Neki su heroji neki nisu. U svakom sluchaju, ako neko uspeva da cini zlo u nekoj zemlji, to je zbog odsustva libelarnog sistema. To samo pokzuje koliko gledas kroz filter.. zaposli radnike u zemljam treceg svet i maltretira ih i svi to rade... sto je buraz, predrasuda.. Pogledj malo neki dokumentarac u kini pravljen od strne kineza, videces kineze koji imaju sasvim dobre plate i sasvim dobre uslove rada. I to upravo tamo gde je najlibelarnije. (posto ti je kina izdeljena po sektorima, imas slobodne sektore i sektore gde kontrolise drzva.. ) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 e znamo pod kakvim uslovim rade zposleni jer neki rade pod losijim neki pod boljim. Ne znamo kolike plate imaju i koliko su te plate realne. Znamo al se malo pravimo ludi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Mladjoni i Grizzy, da skratimo pricu: Je l jedan direktor gigantske kompanije, milio-jarder koji ima hiljade zaposlenih po zemljama treceg sveta (znamo pod kakvim uslovima zaposlenih) za vas heroj, dobar covek, dobar primer da ne preteram pa kazem jos i necega za sta se hriscanstvo zalaze? Хришћанство није само "бити емотиван" него бити вредан, одговоран, радити свој посао поштено. Код нас се то некад звало "добар домаћин" и поштовало се пуно. Говорили су људи "а, види га газда Ратко како је вредан колико имање је направио". И то јесте хришћански, јер велико имање је резултат неких врлина. Ако не поштујеш производ врлина, онда не поштујеш ни врлине. Где се не поштује имање, не поштује се ни рад, ни одговорност, ни марљивост, ни поштење. И то код нас може лепо да се види. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Хришћанство није само "бити емотиван" него бити вредан, одговоран, радити свој посао поштено. Код нас се то некад звало "добар домаћин" и поштовало се пуно. Говорили су људи "а, види га газда Ратко како је вредан колико имање је направио". И то јесте хришћански, јер велико имање је резултат неких врлина. Ако не поштујеш производ врлина, онда не поштујеш ни врлине. Где се не поштује имање, не поштује се ни рад, ни одговорност, ни марљивост, ни поштење. И то код нас може лепо да се види. ДВЕ НАЈВЕЋЕ ЗАПОВЕСТИ 1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом 2. Љуби ближњега свога као самога себе.(Мт 22, 37-40; Мк 12, 30-31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 ДВЕ НАЈВЕЋЕ ЗАПОВЕСТИ 1. Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом 2. Љуби ближњега свога као самога себе.(Мт 22, 37-40; Мк 12, 30-31) Наравно, какве то везе има са темом? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 @@Deki992, A kako ti to ljubis sebe? Tako sto hvatas krivine, precice, ides sirokim putem ili postavljas sebi i prihvatas velike izazove zato sto znas da ce se na njima slomiti sve tvoje lose strasti?! Ako je ovo potonje onda ne znam zasto se tako ne bi odosio i prema drugom ako je pak ono prvo moram da pitam kakve to veze ima sa hriscanstvom?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука