Ненад Р. Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Ја само пишем оно што стручњаси кажу , а имам и властитог искуства. Они кажу да са васпитавањем треба почети од првог дана живота и најлакше се дете васпитава до своје треће године , док нема свој став о ономе што га окружује . Касније , када дете стекне свој став , знатно је теже исправити оно што је до тада пропуштено. Стручњаци кажу , да родитељи бар у првим годинама живота детета , треба да се клоне било каквих свађа јер то негативно утиче на дете и сву своју снагу усмере ка васпитавању детета .После је касно и не вреди да кривицу сваљују на друге . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Ја само пишем оно што стручњаси кажу , а имам и властитог искуства. Они кажу да са васпитавањем треба почети од првог дана живота и најлакше се дете васпитава до своје треће године , док нема свој став о ономе што га окружује . Касније , када дете стекне свој став , знатно је теже исправити оно што је до тада пропуштено. koji strucnjak to kaze!? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 О томе сам читао раније , тако да рефренцу не могу да ти дам јер немам текст код себе. Једно је сигурно , ако дете не васпиташ на време , после је све касно. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Колико вас, заправо, има децу, педагошко образовање, лично искуство? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Колико вас, заправо, има децу, педагошко образовање, лично искуство? Ja pricma iz ugla dojucerasnjemg deteta... sta je mene vaspitalo i kako i zasto.. kroz introspekciju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Да ли су родитељи компетентни да васпитавају децу,изгледа да ће ово време отворити и ту тему.Можда ће бити отваране школе,факултети за родитељство ? Или је то природни дар,урођена способност,осећај,породично предање. звончица and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Колико вас, заправо, има педагошко образовање? Та сам. Понекад не стижем Млађони and звончица је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Да ли су родитељи компетентни да васпитавају децу,изгледа да ће ово време отворити и ту тему.Можда ће бити отваране школе,факултети за родитељство ? Или је то природни дар,урођена способност,осећај,породично предање. Можда је боље питање колико су родитељи спремни да буду родитељи, да се мењају, узрастају у својој родитељској улози? Јер, многи када добију дете, као врућ кромпир, не знају шта с њим да раде. Други, пак, следе литературу по свим питањима. Трећи опет прате традицију. Неки препуштају ствар случају, бабама и дедама и осталома који су вољни да се децом баве... Све то доказује да рођитељство НИЈЕ урођени дар. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Да ли су родитељи компетентни да васпитавају децу,изгледа да ће ово време отворити и ту тему.Можда ће бити отваране школе,факултети за родитељство ? Или је то природни дар,урођена способност,осећај,породично предање. pa iskreno da ti kazem, ja mislm da mnogo roditelja nisu spremni nit sposobni za to... medjutim bolje od roditelja deca ne mogu da imaju... tako da.. ali na zalost kako kaze Atomsko Skloniste "neuroze i alkohol, radjaju debile i ako su im majke, lepotice bile" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Можда је боље питање колико су родитељи спремни да буду родитељи, да се мењају, узрастају у својој родитељској улози? Јер, многи када добију дете, као врућ кромпир, не знају шта с њим да раде. Други, пак, следе литературу по свим питањима. Трећи опет прате традицију. Неки препуштају ствар случају, бабама и дедама и осталома који су вољни да се децом баве... Све то доказује да рођитељство НИЈЕ урођени дар. Родитељство јесте урођени дар, али смо ми склони да своје обавезе пребацујемо на друге, и временом смо, чиними се, затрпали (запоставили) своје природне таленте, више не ослушкујемо ни себе, а ни децу. ВИЛМА and Нифада је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Никад веће глупости нисам чуо него од "стручњака". Они су од педагогије направили "науку о манипулисању" чији је циљ да се комбинацијом лажи, штапа и шаргарепе деца утерају у неки њихов калуп... Зато и имају резултате какве већ имају. Нема васпитања без потпуно аутентичног и отвореног односа личности где васпитач није ауторитет и господар него равноправни учесник у равноправном односу. Само то може да "произведе" здраву личност. Прво што педагог мора да уради је да се одрекне педагогије. Нифада, ВИЛМА, Аурор and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Мислим да реч ауторитет не мора да има негативну конотацију,нешто што је наметнуто некоме,ауторитет је вредност која се стиче љубављу и поштовањем слободе другог.Ауторитет се не намеће споља,него ми дајемо и потврђујемо некоме ауторитет. звончица је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Никад веће глупости нисам чуо него од "стручњака". Они су од педагогије направили "науку о манипулисању" чији је циљ да се комбинацијом лажи, штапа и шаргарепе деца утерају у неки њихов калуп... Зато и имају резултате какве већ имају. Нема васпитања без потпуно аутентичног и отвореног односа личности где васпитач није ауторитет и господар него равноправни учесник у равноправном односу. Само то може да "произведе" здраву личност. Прво што педагог мора да уради је да се одрекне педагогије. U prevodu mi umesto da vaspitavamo buduce gospodare svojih zivota mi vaspitavamo robove za buduce oligarhijske gospodare. Zato se ovde toliko i prezire slobodno trziste, samoinicijativa i vecito ucenje i rad na sebi jer je decenijama forisirana taj robovski mentalitet i dekadencija. Снежана, Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 U prevodu mi umesto da vaspitavamo buduce gospodare svojih zivota mi vaspitavamo robove za buduce oligarhijske gospodare. Zato se ovde toliko i prezire slobodno trziste, samoinicijativa i vecito ucenje i rad na sebi jer je decenijama forisirana taj robovski mentalitet i dekadencija. Zato se kod nas ja ne slazem sa mojim ocem, moj otac sa mojim dedom, moj deda sa njegovim ocem i tako u navek oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Од малена децу тренирају да стоје мирно у реду, не смеју да се помере с` места док им неко не дозволи, а мера успеха је колико успеваш да испуниш захтеве једне особе која има потпуно власт над тобом. Шта то може да произведе? Право чудо је да смо колико-толико нормални изашли одатле. Мада је и то упитно... Пре неки дан са фамилијом дођемо на идеју како би супер било да су школе организоване попут тржишта - да свако сакупља "поене" колико је успео да задовољи потребе свих осталих. И да све то буде кроз добровољну размену међу учесницима. Машта може свашта... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука