Jump to content

Слободан Владушић-Децу васпитава породица

Оцени ову тему

Препоручена порука

А како то спровести од рођења, па до неке треће, четврте или пете године?

Гледам нешто ону поједину децу што легну на под и вриште на улици или у продавници, захтевајући испуњење својих хирова по сваку цену... Шта с њима радити у том тренутку?

Не видим сврху да се дете пусти да плаче, баш као што не видим сврху да се теши ако, на пример, падне и добије огреботину. Дете може лако да научи да не плаче без да то мора бити борба ватре са ватром. Деца плачу зато што је плач најмоћније средство комуникације. Дакле кад почне да плаче скренути пажњу на његово постојање и потребе. Дете када плаче комуницира да нешто није како треба.  Шта учинити зависи од старости и развоја детета, и шта се дешава у животу детета (свакодневница). Постоје многи фактори.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

А како то спровести од рођења, па до неке треће, четврте или пете године?

Гледам нешто ону поједину децу што легну на под и вриште на улици или у продавници, захтевајући испуњење својих хирова по сваку цену... Шта с њима радити у том тренутку?

Isto kao i sa psom, kada je stene pa ga ucis da ide na povodcu.. on legne ti samo ides svojim pracem... i to je to...

ili ako recimo dete hoce nesto jako i zarko... toliko da vristi.... ti uz to i zapamtis sta je to toliko hteo.. i onda kada uradi nesto dobro... pa posto je recimo dete od pet godina.. recimo kada opere sam ruke pred rucak.. ili tako nesto ti mu to nabavis..

I time nauci da sa dobrim ponasanjem stizu i dobre stvari...

Vremenom "materijalni" poklon, prerastaju u metafizicke - pohvale, itd... isto tako ide i sa psom...

sad mozda nekim malo nekorektno zvuci.. ali dresirati psa i vaspitati dete je u samom principu jako slicno...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nema boljeg sistema vaspitanja od licnog primjera.Negativnog ili pozitivnog.

Tacno tako. Ako zbog neceg zelim da se menjam(na bolje), to je zbog dece. To su jedini ljudi zbog kojih bih se ja licno promenio ili promenio nesto kod sebe.

Подели на овим сајтовима

И апсолутно никада нисмо имали никаквих проблема.

a kada ti je ispala "Dedamraz" brada? A ? O tome neces da pricas? Cutimo a ? Cutimo...

Подели на овим сајтовима

Школа је иначе све мање или скоро никако васпитна установа,остаје јој само образовна улога,

Stoi se mene tice, skolski sistem je dizajniran tako da ne moze biti vaspitna ustanova. Sto sam vec pricao sa tanjom... nije to vise seoska skola sa 10 djaka i seoskim uciteljem koji uziva autoritet, i uglavnom je covek za primer cak i postoji izreka kada radis nesto dobro i gospodski kaze se "radis ko ucitelj"

Sa stvaranjem gradova i povecavanja broja djaka, skola je jednostavno izgubila tu funkciju... jer je prosto nemoguce da jedan covek vaspitava 30 deteta....

Подели на овим сајтовима

Tacno tako. Ako zbog neceg zelim da se menjam(na bolje), to je zbog dece. To su jedini ljudi zbog kojih bih se ja licno promenio ili promenio nesto kod sebe.

Ово је нешто најлепше што си написао на форуму, откако знам.  :aplauz:  :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Не вреди да пишем какво је наше дете било у то доба, не би ми веровали... Можда смо једноставно имали среће, мада свакако волимо да заслугу припишемо себи.

У нашој породици, ја сам најнеозбиљнији. У сваком погледу... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Stoi se mene tice, skolski sistem je dizajniran tako da ne moze biti vaspitna ustanova. Sto sam vec pricao sa tanjom... nije to vise seoska skola sa 10 djaka i seoskim uciteljem koji uziva autoritet, i uglavnom je covek za primer cak i postoji izreka kada radis nesto dobro i gospodski kaze se "radis ko ucitelj"

Sa stvaranjem gradova i povecavanja broja djaka, skola je jednostavno izgubila tu funkciju... jer je prosto nemoguce da jedan covek vaspitava 30 deteta....

Какво васпитање можеш да стекнеш у ауторитарној институцији окружен гомилом деце која се досађују?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ово је нешто најлепше што си написао на форуму, откако знам.  :aplauz:  :)

Hvala! :)

taki sam ti ja, ruzan spolja, lep iznutra! :))

Подели на овим сајтовима

Какво васпитање можеш да стекнеш у ауторитарној институцији окружен гомилом деце која се досађују?

toliko super da dodjem iz porodice gde su svi vise manje obrazovani i fini i u osmom razredu izvadim noz na drugo dete, a da je najveci smeker u skoli jedan sto je bacio bombu u drugu skolu... divno vaspitanje... bog nek mi oprosti mladost i ludost...

(djubre koje bude zloupotrebilo ovu informaciju u buducim prepucavanjima i diskusijama, ide direktno na ignore i zavrsavamo svaki kontakt)

Подели на овим сајтовима

Научиш важне пословице.

Што можеш данас, не остављај за сутра. :)

Подели на овим сајтовима

Питање је и наставног кадра који ради у школама. Колико су, у ствари, наставници заинтересовани да ураде (не да одраде) свој посао како треба. А да им породица не иде на руку, то стоји!

Подели на овим сајтовима

Породица је увек на првом месту . Ако се дете правилно  васпита у периоду када још није изградило своје ставове о животу , а тоје до треће године живота , после , тешко може околина да га исквари бар , не у значајнијој мери .

Што се школе тиче , она не може да замени породицу и свако дете испољава , у школи што је у породици научило и ако има лоше васпитање , ту је школа немоћна да било шта поправи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Породица је увек на првом месту . Ако се дете правилно  васпита у периоду када још није изградило своје ставове о животу , а тоје до треће године живота , после , тешко може околина да га исквари бар , не у значајнијој мери .

Si ozbiljan? Dete do trece godine zivota nema kognitivne sposobnosti dupe da izbrise a kamoli da gradi neke stavove.....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...