Jump to content

Богословски приступ лечењу и болест као изазов за хришћанина

Оцени ову тему

Препоручена порука

Има болести чије излечење Господ забрањује када види да је болест потребнија за спасење него здравље.

Osim ako vidi da od spasenja nema ništa. Onda je munja ili cigla sa neba jedini lek.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je pre manir Boga da preseče pre nego što uzme maha. Oca nije dobio, jer je ovaj poludeo, a neuračunljivi se smatraju ispovednicima.

Nije đavo baš toliko glup da se zaleti odmah, pogotovo što umesto očajanja može da gurne žrtvu pravo Bogu u ruke.

Зашто проводиш пуно времена на овом форуму, кад те Бог не занима? Немаш паметнија посла? 

Подели на овим сајтовима

Na trenutak i ja pomislim da trolujem, ali osećam da Bog nešto hoće od mene, a ja hoću da me ostavi na miru.

Хоће да му се приближиш, али на такав начин нећеш успјети. Уосталом, шта је човјек без вјере? :)

Подели на овим сајтовима

Neće on uspeti, jer se meni ne sviđa njegova ponuda. Ne sviđa mi se njegova vizija Eshatona, te fluidne priče o blaženstvu, a pogotovo mi se ne sviđa to što nikada neću biti besmrtan po prirodi, nego samo po blagodati i što bi on hteo čitavu večnost da zavisim od njega.

Povratak u nebiće je nesravnjeno bolji nego postojanje u zavisnosti.

Подели на овим сајтовима

Neće on uspeti, jer se meni ne sviđa njegova ponuda. Ne sviđa mi se njegova vizija Eshatona, te fluidne priče o blaženstvu, a pogotovo mi se ne sviđa to što nikada neću biti besmrtan po prirodi, nego samo po blagodati i što bi on hteo čitavu večnost da zavisim od njega.

Povratak u nebiće je nesravnjeno bolji nego postojanje u zavisnosti

Хоћеш ли онда бити бесмртан без Бога? Замисли, не дај Боже, да си у таквој ситуацији да цијели живот зависиш од некога ( да си инвалид, далеко било и слично) и  да о теби цијели живот брине неко, мајка, жена или сестра... Не би ти било драго да се неко брине о теби? 

Подели на овим сајтовима

Projurio bih sebi kuršum kroz mozak jer nikada neću zavisiti ni od koga.

Moj put ka slobodi je počeo odbacivanjem svih tehnologija i proizvođača koji su hteli da me dovedu u tehnološku zavisnost od njihovih servisa. A onda sam počeo da radim i prestao sam da budem zavisan od roditelja.
O duhovnosti nisam razmišljao godinama, od kada sam odustao da upišem Bogosloviju sve dok pre godinu dana. Onda sam shvatio da moram da se borim za nezavisnost u svakom smislu, pa i u ontološkom, a to je na kraju ne zavisiti ni od čega materijalnog, ni duhovnog, ni od tela. Pošto nisam besmrtan po prirodi, shvatio sam da ne treba da postojim i da ću na taj način steći svoju željenu slobodu.
Znam da vi Hrišćani slobodu definišete kao ličnost i ljubav prema drugom, ali moje viđenje slobode je prestanak svake zavisnosti.

Подели на овим сајтовима

Projurio bih sebi kuršum kroz mozak jer nikada neću zavisiti ni od koga.

Moj put ka slobodi je počeo odbacivanjem svih tehnologija i proizvođača koji su hteli da me dovedu u tehnološku zavisnost od njihovih servisa. A onda sam počeo da radim i prestao sam da budem zavisan od roditelja.

O duhovnosti nisam razmišljao godinama, od kada sam odustao da upišem Bogosloviju sve dok pre godinu dana. Onda sam shvatio da moram da se borim za nezavisnost u svakom smislu, pa i u ontološkom, a to je na kraju ne zavisiti ni od čega materijalnog, ni duhovnog, ni od tela. Pošto nisam besmrtan po prirodi, shvatio sam da ne treba da postojim i da ću na taj način steći svoju željenu slobodu.

Znam da vi Hrišćani slobodu definišete kao ličnost i ljubav prema drugom, ali moje viđenje slobode je prestanak svake zavisnosti.

Ожениш се, нађеш жену свог живота, игром случаја останеш инвалид, и убио би се? Ти ниси само атеиста, већ си и себичан.

Подели на овим сајтовима

Rekao sam da se neću ženiti. Baš zato da ne bih bio sebičan, neću da imam nikoga uz sebe koga bi moji postupci povređivali.

A i zato što bi onda Bog imao mnogo prostora preko koga bi mi zadavao udarce.

Подсјећаш ме на оне мафијашке приче. Нећу имати никога око себе, јер ћу тако бити нерањив... 

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Verujem da je bolest Bozja poseta,i stvarno koliko ima slucajeva da su se ljudi pokajali pa ozdravili.Jedna stvar mi nije jasna i uvek sam se pitala sta je sa onom decom koja su rodjena bolesna,sta je to nevino bice moglo zgresiti,da li su nasledili grehe svojih roditelja,da li je to uopste moguce,jednom sam pitala mog svestenika,rekao je da to niko ne zna.Jedna operacija,druga,treca...zracenje i nista.Sta vi mislite o tome?

Suzy

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...