Avocado Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 И што се вл.Пахомија тиче, да су нешто имали сигурно би га осудили , да после могу да имају храну за напад на Цркву. Сада, само он може њих да тужи због увреде. snoozer_11 Pa mogao bi eventualno da tuži zbog klevete... a što ne tuži? Toliko njih ga javno proziva da je pedofil i nikog još nije tužio... šta misliš zašto? Pa zato što bi onda "klevetnik" imao prava da u tom postupku, braneći se od optužbe za klevetu, dokazuje da Pahomije jeste pedofil... jer ne može sud da presudi da je neka tvrdnja neistinita samo zato što je krivični postupak zastareo... Eto, imamo zanimljivu situaciju da sveštenika konstantno prozivaju da je pedofil, čime se svakako narušava ugled Crkve ali umesto da odbrani i sebe (pa samim tim i Crkvu) on nikako da te "klevetnike" tuži... i pokaže da lažu... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Управо тако. На жалост ствари то није тачно: већ је доказано да је у суђењу била велика количина озбиљних пропуста, а позивање на застарјелост случаја не значи невиност окривљеног. Што је најгоре од свега: оптужницу нису подигла нецрквена лица, него свештеници, ђакони, богослови, неколико монаха (скоро читаво братство духовно веома јаког манастира св.Прохор се преселило у Нишку Епархију што довољно говори само за себе). Е сад, када неко из Цркве затражи суђење на Великом Црквеном Суду, НИКО нема (по црквено-судској пракси Православне Цркве) право да се позива на одлуке световних власти и судова, а поготово да се позива на застарјелост, јер то у нашој пракси такође - не постоји, а оно што је најважније јесте да, будући да су овако ужасно тешке оптужбе подигла лица из Цркве: уколико Велики Суд нађе да је оптужени невин, казна која би у случају доказане кривице пала на оптуженог се преноси на тужиоце. И ту је још једна брука: сви који су свједочили против окривљеног и даље носе мантију и чланови су Цркве, изузев што су сада "избеглице" по другим Епархијама. Неће нас у католицизам превести тако што ће доћи папа у госте Тадићу, нити што свештенство служи "по старински", него управо све већа количина глупих, непотребних и крајње штетних компромиса који у крајњем исходу каљају углед Цркве у народу. Nisam najbolje razumjela, a nisam ni informisana narocito o tom slucaju. Djakoni i monasi su podigli optuznicu na sudu, na Crkvenom sudu, ili oboje? Da li je moguce da se stvari na Crkvenom sudu 'zataskaju'? Ko je zataskao? Odgovori mi na pp ako hoces. (+Pahomija sam licno upoznala dok je bio iguman u Papraci i uvijek mi je bilo tesko da povjerujem u optuzbu protiv njega). Ovo sto kazes u zadnjem pasusu se skroz slazem. Ono sto se navodi kao kritika RKC (tj.da je organizacija, a ne Crkva) ako postane karakteristicno i za PC - onda - ... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 zar se u tom slucaju nije desilo i samoubistvo jednog decaka bombom ili sam ja nesto pobrkao?! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Мени овај медијски линч који се дешава у последње дане највише личи на одговор појединих НВО на забрану "Параде поноса" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 има и тога, Црква се јесте противила али ништа није забранила нек "линчују" Дачића ако смију sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan B. Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 "Vi i vama slični učinili ste da kad vidim mantiju prvo imam sumnju i nevericu jer ste se i juče kitili najvećim zvonom od 400.000 evra, dok veliki broj ljudi čeka u nehumanim uslovima na onkološkoj klinici, veliki broj dece živi u siromaštvu, škole koriste zastareli materijal, a toliko starih nema za osnovne stvari", naveo je Karadžić. Nekako me podseti... Tada Marija uze litru pravog, skupocenog nardova mira, pomaza Isusove noge, te mu otre noge svojom kosom; i kuća se napuni mirisom od mira. 4 A Juda Iskariotski, jedan od njegovih učenika, koji je nameravao da ga izda, reče: 5 zašto se ovo miro nije prodalo za tri stotine dinara i to dalo siromasima? 6 Ali ovo reče ne zato što se brinuo za siromahe, nego što je bio lopov, kod njega je bila blagajna, te je uzimao što se u nju stavljalo. 7 No Isus reče: pusti je, neka sačuva to za dan moga pogreba. 8 Jer siromahe imate svagda sa sobom, a mene nemate svagda. dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Не улазећи у то, да ли је или не, доказана кривица епископа Пахомија, сигуран сам да је то један од небројених, али изабраних, случајева који су такође "застарели", тако да би сви који инсистирају на праведности овим начином, требали да буду доследни и да инсистирају на "оживљавању" судских процеса, без разлике о коме се ради. Када би епископ Филарет био једини који се сликао са оружјем, или једини који је гладовао не би ли остварио неки циљ (мада тај циљ није био "личне природе"), потпуно би било оправдано згражавање које се описује у овој теми. Више није ни интересантно, већ потпуно очекујуће, да је пажња неверујућих снажно фокусирана на сва догађања верујућих, без обзира о којој се вери ради или о ком делу света. Али истовремено је интересантно, да чим се догоди било шта неприхватљиво од појединца или групе верујућих, неверујући све вернике поистовећују са "изгредницима", што јасно показује да им је основни циљ покушај (вековима уназад, а засигурно и до краја времена, узалудан) потпуног уништења Цркве, кроз иницирање осећања земаљске "праведности" у појединцима,а не намера за доказивањем "кривице" појединца или групе. Оно што је болно, јесте чињеница да таква, Јеванђељски не потврђена, већ у потпуности осуђена чињења, ипак налазе рецепторе и код верујућих, који су најчешће или изузетно млади у вери, или су их животне тешкоће гурнуле као очајању, чиме би оба наведена типа могли сматрати маловерним. Јер како другачије схватити, да неко ко верује у Васкрсење Христово, а самим тим и све остало што нам такво предивно сазнање даје као потврду наде, подлежу овоземаљским, кроз историју већ потпуно познатим и препознатљивим, покушајима уништења Цркве, која нас окупља и којом живимо ка том коначном Циљу? Такође, никад не смемо заборавити, коме је од искона циљ да разруши Цркву, односно коме заиста дајемо сагласје, у неким врло лукаво осмишљеним животним ситуацијама? Са поузданом и јаком вером у Божије Свезнање и Божији План, одговор је врло очигледан. Маловерност није тренутак већ процес. Самим тим, мишљење да је неко "ушао" у такав процес, никако не сме бити клица осуде, већ клица која би требала дати снаге за разумевање разлога због којих је брат или сестра у Христу "ступила" на тај споредни пут скренувши га/је са Јединог Пута, а затим за истрајно, стрпљиво и смирено, давање сопствене стечене Љубави Божије, како би заиста били сви Једно у Јединоме. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Стани..не контам.. Ово је управо оно о чему сам причао када је кренула хајка против сада веч м.Артемија...а мене Оци и Братија са овог форума увераваше да ће се решити сви случајеви... Еп.Филарета,Еп.Пахомија и Еп.Василија...др... Како није био линч против м.Артемија...а јесте против дотичних? Доказа има више,..ако не исто... Можда да је м.Артемије сачекао и ућутио на неко време...дошло би до застарења процеса.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Стани..не контам.. Ово је управо оно о чему сам причао када је кренула хајка против сада веч м.Артемија...а мене Оци и Братија са овог форума увераваше да ће се решити сви случајеви... Еп.Филарета,Еп.Пахомија и Еп.Василија...др... Како није био линч против м.Артемија...а јесте против дотичних? Доказа има више,..ако не исто... Можда да је м.Артемије сачекао и ућутио на неко време...дошло би до застарења процеса.. Не брате мој, није ни слично, али о томе смо већ доста писали на другим темама.Оно што Ти лично могу потврдити, јесте да на папирићима за помињање на Проскомидији, име бившог епсикопа, а сада монаха Артемија, као и "заблуделих браћа и сестара у Христу", врло често читам, што ме увек храбри, јер је то доказ вере у Божију Милост, а истовремено и потврда љубави ка њима. Али има услова за размишљање, због чега нико од неверејућих, па чак ни г.Караџић, није захтевао да се истим интезитетом преиспита исправност одлуке према м.Артемију, као што се то чини по наслову ове теме? Једноставан је одговор зар не ? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Не брате мој, није ни слично, али о томе смо већ доста писали на другим темама.Оно што Ти лично могу потврдити, јесте да на папирићима за помињање на Проскомидији, име бившог епсикопа, а сада монаха Артемија, као и "заблуделих браћа и сестара у Христу", врло често читам, што ме увек храбри, јер је то доказ вере у Божију Милост, а истовремено и потврда љубави ка њима. Али има услова за размишљање, због чега нико од неверејућих, па чак ни г.Караџић, није захтевао да се истим интезитетом преиспита исправност одлуке према м.Артемију, као што се то чини по наслову ове теме? Једноставан је одговор зар не ? Па наравно..актуелност... Караџић је обичан каријериста и политичар... једино до чега му је стало..то је рејтинг... Па није слично...наравно Брате... у количини доказа и врсти наводног злочина.. ја не желим да испадне ...да тврдим ...да је било ко од њих..крив... али ме фасцинира слаба употреба разума код одређеног броја мирјана,свештенства, монаштва и Епископа...који се праве блесави на оптужнице дотичних...а у одређеним случајевима су водили кампању да се истражи наводне малверзације м.Артемија.. После као води се линч против Цркве... па наравно када смо ми из Цркве то дозволили... слична ситуација је била пред 2 светски рат... Свештенство је махом изгубило везу са мирјанима... Наравно Бог се постарао кроз комунистички прогон да се врати...али изгледа да опет правимо грешке.. Живо ме инетересује дали је ико од мирјана који су помогли изградњу неке сеоске Црквице добили орден од Цркве... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Оно што је болно, јесте чињеница да таква, Јеванђељски не потврђена, већ у потпуности осуђена чињења, ипак налазе рецепторе и код верујућих, који су најчешће или изузетно млади у вери, или су их животне тешкоће гурнуле као очајању, чиме би оба наведена типа могли сматрати маловерним. Јер како другачије схватити, да неко ко верује у Васкрсење Христово, а самим тим и све остало што нам такво предивно сазнање даје као потврду наде, подлежу овоземаљским, кроз историју већ потпуно познатим и препознатљивим, покушајима уништења Цркве, која нас окупља и којом живимо ка том коначном Циљу? Ja mogu da drugačije to da shvatim iako nisam vernik... pa baš ti ljudi najbolje znaju da nije Crkva = Pahomije... da nije neslaganje sa svakim potezom Crkve i svaka kritika isto što podleganje ovozemaljskim pokušajima uništenja Crkve... zašto ti misliš da svako ko smatra Pahomija pedofilom (i ovaj orden kontraproduktivnim) želi da uništi Crkvu? Neko ko kritikuje to što crkveno pravo nije dosledno primenjeno je protiv Crkve? Svi oni sveštenici koji su svedočili protiv Pahomija su isto protiv Crkve? Niko Crkvu ne može da uništi osim same Crkve... ne znam da li bilo koja druga institucija toliko zavisi od svog ugleda i moralnosti... A preispitivanje (koje pominješ) Artemijeve odogovornosti je nemoguće... on nikada ne može više da bude gonjen za to... zastarelo i gotovo... ali ono što on može da uradi je da brani svoj ugled i čast tužbom za klevetu... što nikako ne čini... a već sam naveo svoje pretpostavke zašto to ne čini... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ja mogu da drugačije to da shvatim iako nisam vernik... pa baš ti ljudi najbolje znaju da nije Crkva = Pahomije... da nije neslaganje sa svakim potezom Crkve i svaka kritika isto što podleganje ovozemaljskim pokušajima uništenja Crkve... zašto ti misliš da svako ko smatra Pahomija pedofilom (i ovaj orden kontraproduktivnim) želi da uništi Crkvu? Neko ko kritikuje to što crkveno pravo nije dosledno primenjeno je protiv Crkve? Svi oni sveštenici koji su svedočili protiv Pahomija su isto protiv Crkve? Niko Crkvu ne može da uništi osim same Crkve... ne znam da li bilo koja druga institucija toliko zavisi od svog ugleda i moralnosti... A preispitivanje (koje pominješ) Artemijeve odogovornosti je nemoguće... on nikada ne može više da bude gonjen za to... zastarelo i gotovo... ali ono što on može da uradi je da brani svoj ugled i čast tužbom za klevetu... što nikako ne čini... a već sam naveo svoje pretpostavke zašto to ne čini... Ваше другачије схватање дела мог одговора који сте цитирали и потврђује да нисте верник, без икаквог негативног предзнака Ваше личности, тако да питања закључци који следе da nije neslaganje sa svakim potezom Crkve i svaka kritika isto što podleganje ovozemaljskim pokušajima uništenja Crkve... zašto ti misliš da svako ko smatra Pahomija pedofilom (i ovaj orden kontraproduktivnim) želi da uništi Crkvu? Neko ko kritikuje to što crkveno pravo nije dosledno primenjeno je protiv Crkve? Svi oni sveštenici koji su svedočili protiv Pahomija su isto protiv Crkve? немају свој узрок у мом одговор, са аспекта верујућих.. Што се тиче реакције "брижних" (чији је очигледно само посао да буду брижни а не ни опредељење) око м.Артемија, нисам мислио на реакцију "данас", већ у доба кад се то догађало. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ма немој, а држава није стуб срама? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Како функционише систем и право и правда код нас Србаља, малопре сам сам се уверио на конкретном случају. Човек који живи у БГ дође на село и не може да откључа врата од родитељске куће. Уђе некако кроз прозор, откључа врата изнутра и замисли да му је неко покушао да обије кућу. Оде у полицију и оптужи првог комшију, с којим је у завади и нема никаквог контакта. Онда полиција , поред толиких бараба у селу, приводи тога старца од 75 година на саслушање који је тешки болесник и он мора да се правда и доказује да није покушао да обије кућу. Довољно је погледати човека који се тешко креће помоћу штапа или имати увид у његов здравствени картон, па видети да није способан за такво недело. Али бадава, полиција је најавила ново привођење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Како функционише систем и право и правда код нас Србаља, малопре сам сам се уверио на конкретном случају. Човек који живи у БГ дође на село и не може да откључа врата од родитељске куће. Уђе некако кроз прозор, откључа врата изнутра и замисли да му је неко покушао да обије кућу. Оде у полицију и оптужи првог комшију, с којим је у завади и нема никаквог контакта. Онда полиција , поред толиких бараба у селу, приводи тога старца од 75 година на саслушање који је тешки болесник и он мора да се правда и доказује да није покушао да обије кућу. Довољно је погледати човека који се тешко креће помоћу штапа или имати увид у његов здравствени картон, па видети да није способан за такво недело. Али бадава, полиција је најавила ново привођење. I kakve to ima veze sa pravdom i pravom?Optuzio komsiju,policija napravila zapisnik i ako ima elemenata za gonjenje predaje se sudu.I to je to. Na sudu se dokazuje nevinost i pravda stupa na scenu. Kakve to veze ima sa temom narocito sa vl. Pahomijem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука