Jump to content

Да ли Бог воли фудбал?  

21 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Бог воли фудбал?

• Да
      17
    • Не
      5

Препоручена порука

Немања Видић: Србијо, не рачунај на мене!

Капитен Манчестер јунајтеда посредством сајта ФСС саопштио да више неће играти за репрезентацију Србије. ФСС: "Ако се предомислиш, врата су ти увек отворена. Задужио си нас".

Nemanja-Vidić.jpg

Дејан Станковић је после неуспеха у квалификацијама за Европско првенство 2012. године рекао да више неће играти за српски национални тим. И капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић је нешто слично рекао после пораза у Марибору, али се веровало да је то рекао у афекту.

Ипак, није.

На сајту Фудбалског савеза Србије данас је објављена вест да је дугогодишњи репрезентативац обавестио је челнике ФСС и јавност о повлачењу из националног тима и завршавању репрезентативне карије.

Одлуку је донео само три дана после свог 30. рођендана (рођен је 21. октобра 1981. године у Ужицу) и дан након што је са клупе посматрао демолирање свог Манчестер јунајтеда у дербију против Манчестер ситија (1:6).

Видић је за сајт ФСС изјавио да је одлуку донео "тешког срца" и да је желео да прекине констатне критике да није пружао највише у дресу националног тима.

Фудбалски савез Србије изразио је наду да ће се Видић ипак предомислити и да су му врата националног тима увек отворена.

Овако гласи његова изјава:

"Желим да обавестим спортску јавност и навијаче да после дугог размишљања, тешког срца, сам одлучио да се опростим од репрезентације Србије.

Основни разлог за такву одлуку је што се већ дуже време, а нарочито у светлу последњих догађаја, у медијима па самим тим и јавности, критикује мој однос према националном тиму, иако сам за репрезентацију играо и повређен, некада и мимо воље људи из Клуба. Овим потезом желим да заштитим репрезентацију и себе од разних кулоарских прича, где се занемарује мој учинак као фудбалера. Такође, не желим да се због истих оптерети нова генерација наших репрезентативаца и евентуално због тога поквари атмосфера у репрезентацији пред нови циклус квалификација.

Дугујем захвалност навијачима, свим селекторима и тренерима, као и саиграчима са којима сам сарађивао у претходних десет година, док сам играо за национални тим. Уверен сам да генерација репрезентативаца која долази има квалитета и снаге да обрадује нацију у предстојећим мечевима, а ја ћу свим срцем бити уз њих као навијач

Немања Видић".

Уз изразе захвалности за све што је урадио за српски фудбал, а посебно за залагање у националним тиму, ФСС је поручио да су за њега врата репрезентације увек отворена.

"Својим понашањем, играма, залагањем и односом ка дресу репрезентације Немања Видић је заслужио и речи хвале и посебно место у историји овог спорта наше земље. Поштујући његову одлуку, желимо да нагласимо да врата националног тима за Видића нису затворена и била би нам изузетна част и задовољство да у одређеном тренутку, када се и ако за то стекну сви услови, поново постане члан најбоље репрезентације. Ако до тога и не дође, Немања Видић је неизмерно задужио све у српском фудбалу и ми ћемо му се одужити на адекватан начин", саопштио је ФСС.

Видић је био члан свих националних селекција. За А тим дебитовао је 12. октобра 2002. године на утакмици квалификација за ЕУРО 2004 Италија - СР Југославија 1:1 у Напуљу.

За репрезентацију је одиграо 56 утакмица и постигао је два гола.

Са њим у саставу селекција Србије и Црне Горе је примила само један гол у квалификацијама за Светско првенство 2006. године у Немачкој. Због црвеног картона је пропустио прву утакмицу на том Мундијалу, а због повреде остатак такмичарских сусрета.

Дао је немерљив допринос у квалификацијама за наредно Светско првенство, одржано 2010. у Јужној Африци, а био је учесник и финалног турнира светске смотре најбољих. Видић је 2005. године изабран за најбољег фудбалера Србије, а њему је тада премијерно уручено специјално значајно признање српске фудбалске организације - "Златна лопта" ФС Србије.

Професионалну играчку каријеру је почео у Црвеној звезди, чији је био капитен и предводио је другове ка освајању титуле шампиона и два трофеја у Купу наше земље. Уследио је једноипогодишњи успешни период играња за московски Спартак, где се играма наметнуо једном од највећих и најбољих светских клубова света, Манчестер јунајтеду. Са својим актуелним клубом је освојио четири титуле првака Енглеске, три трофеја у Лига купу Енглеске, четири у Супер купу Енглеске, а са Манчестер јунајтедом је освојио и титулу првака Европе и света 2008. године. Тренутно, Видић је капитен екипе са Олд Трафорда.

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Цела јавност види својим очима како Видић игра за репрезентацију - скоро сваку утакмицу је саботирао.

Реалност је таква да мутне воде у врху спрског фудбала пружају резултате само у криминалу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

"Желим да обавестим спортску јавност и навијаче да после дугог размишљања, тешког срца, сам одлучио да се опростим од репрезентације Србије.

Основни разлог за такву одлуку је што се већ дуже време, а нарочито у светлу последњих догађаја, у медијима па самим тим и јавности, критикује мој однос према националном тиму, иако сам за репрезентацију играо и повређен, некада и мимо воље људи из Клуба. Овим потезом желим да заштитим репрезентацију и себе од разних кулоарских прича, где се занемарује мој учинак као фудбалера. Такође, не желим да се због истих оптерети нова генерација наших репрезентативаца и евентуално због тога поквари атмосфера у репрезентацији пред нови циклус квалификација.

Дугујем захвалност навијачима, свим селекторима и тренерима, као и саиграчима са којима сам сарађивао у претходних десет година, док сам играо за национални тим. Уверен сам да генерација репрезентативаца која долази има квалитета и снаге да обрадује нацију у предстојећим мечевима, а ја ћу свим срцем бити уз њих као навијач

Немања Видић".

Видим да се захвалио и ФСС-у...

Не бих се сложио са тобом за ове игре, а за врх нашег фудбала си апслоутно у праву... Толе, Толе,...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Не знам. Ми Срби смо очигледно оперисани од фудбала, тако да на нас немој рачунати. Да се питам, забранио бих фудбал у Србији на неко време.

Подели на овим сајтовима

Посвађали би се Срби са Хрватима, Босанци са Словенцима, Македноци са Црногорцима и све то по кључу, па не би смо у комплету отишли... Овако нас има фифти фифти тамо.... ;)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Ne bi ako se radi o profesionalcima koje zanima fudbal.racimo mene impresionira Vidić i Kolarov.Ljudi su zaista profesionalci.

Njih bih stavio od Srba.Zatim onaj stanković.Da je ostario jeste ali stari lisac kad zabije go Italija se trese.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Historijski plasman na FIFA-inoj rang listi: BiH 19. na svijetu!

Autor Tanjug/Redakcija | Objavljeno 18.01.2012. u 03:10

icon_print.png icon_text.png font_decrease.gif font_enlarge.gif

Fudbalska reprezentacija BiH na najnovijoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nalazi se na 19. poziciji, što znači da smo napredovali za jednu poziciju u odnoosu na 2011. godinu.

Najbolja reprezentacija svijeta i dalje je španija, a isti je ostao i poredak prvih 10, s obzirom na to da u posljednjih mjesec dana nije bilo utakmica u kvalifikacijama za šampionat Svijeta 2014. godine, a odigrano je tek nekoliko prijateljskih.

Rang lista FIFA.

1. (1) španija 1.564 boda

2. (2) Holandija 1.365

3. (3) Njemačka 1.345

4. (4) Urugvaj 1.309

5. (5) Engleska 1.173

6. (6) Brazil 1.143

7. (7) Portugal 1.100

8. (8) Hrvatska 1.091

9. (9) Italija 1.082

10. (10) Argentina 1.067

11. (11) Danska 1.032

12. (13) Čile 973

13. (12) Rusija 971

14. (14) Grčka 964

15. (15) Francuska 915

16. (17) švicarska 898

17. (18) švedska 891

18. (16) Obala Slonovače 889

19. (19) Japan 869

19. (20) Bosna i Hercegovina 869

....

25. (26) Slovenija 780

....

27. (27) Srbija 775

....

50. (51) Crna Gora 585

....

77. (74) Albanija 450

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...