w.a.mozart Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Posti se kod kuće A ti kad postiš, namaži glavu svoju, i lice svoje umij, Da te ne vide ljudi gde postiš, nego Otac tvoj koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno. ИгорМ, treko, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Моцартов рецепт за најбрже гојење попова и појаца. И знаш каш онда народ научити да треба да пости? Никад, а можда ни тад. Nema veze, makar cemo isceljivati bolesne. verum est in beer, Жељко, Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Једем шта ми се постави, не зановетам. Ако има посни месни, јешћу посно, ал ако нема, нећу да увредим домаћина, трудио се да ме угости. Не морам да му кварим то што је спремио, сигурно није урадио нешто из зле намере. Иван Ивковић, Gordana ., ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ja jedem šta ima servirano. Gordana ., Жељко, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жељко Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Nema veze, makar cemo isceljivati bolesne. :good2: feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жељко Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Posti se kod kuće A ti kad postiš, namaži glavu svoju, i lice svoje umij, Da te ne vide ljudi gde postiš, nego Otac tvoj koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno. Чиме мажеш главу? Ромејац, verum est in beer, Gordana . and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Једем шта ми се постави, не зановетам. Ако има посни месни, јешћу посно, ал ако нема, нећу да увредим домаћина, трудио се да ме угости. Не морам да му кварим то што је спремио, сигурно није урадио нешто из зле намере. А, шта ако, на пр., одеш код домаћина који ти је пријатељ или рођак и одлично зна да ти постиш, а из године у годину се никада не потруди да те испоштује у том смислу? Чак, јавља се помисао, да ипак има злу намеру, ставља ти до знања да га није брига за за тебе и твоја осећања, веру или тебе самог. Чак се прави неспретан и каже ти: "Јао, ја знам да ти постиш, али шта бре да ти спремим посно, ја не знам...", а за остале се потрудио итекако да спреми брдо мрсне хране. Или, као мени што се десило скоро на дечијем рођендану, да ми рођак каже (после наваљивања да се послужим, где сам морала да кажем да је среда а средом постим, иако сам се два сата трудила да то нико не примети): "Пффф! Па, шта ја сад да ти радим!" У фазону - "где ме брига!" Није се ни потрудио да прикрије безобразлук. Јадранка-Дервента and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Може ли неко да окачи линк за тему сличној овој, била је врло актуелна, а звала се типа ''да ли мрсите кад одете у госте за време поста''? Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 А овако када би се то сада пренело на овај период, па ти лепо одеш на славу код домаћина који мрси, па се лепо наједеш и онда му рекнеш да треба да пости и да шириш веру (ако успеш да прекинеш госте у политичким темама). Мислим да би то био пун погодак. U suštini idem na mali broj slava pa mi stavka nije bitna a ljudi uglavnom spremaju posno. Jedem šta ima i molim se da ne prejedem. Чиме мажеш главу? Maslinovim uljem. Kad je crveno slovo onda zadenem filet oslića ili soma za uvo, al to samo kad sam sam kod kuće. Ne praznujem javno. Imam i fotke. feeble, Ленка*, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Устанеш онако озбиљно, стојиш тако око минут, чисто да те сви гости примете и да се ућуте јер очекују да нешто урадиш. Ти стојиш и кренеш да мрмљаш нешто себи у браду. Они се још више уозбиље, мало се и уплаше. Сви устану махинално, јер не знају ред славски, свуда другачије, па да испоштују, неки се и крсте. Онда прекрстиш у ваздуху изнад хране, кажеш "Гуди, гуди, риба буди!", и седнеш да једеш ко да се ништа не дешава. После тога све време, да би домаћин схватио ако није већ, причај како си обилазио манастире и велики си верник, старце си разне сретао што лебде у ваздуху и они ти откривали тајне, видиш колко су сви око тебе грешни, ал да ниједан грех не може да се мери са мрсном трпезом у посне дане или у неки од четири поста. Следеће године ако опет спреми мрсно, онда је задрта комуњара, нема другог објашњења. Милан Ракић, НиколајСвесрпски, Danijela and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 А, шта ако, на пр., одеш код домаћина који ти је пријатељ или рођак и одлично зна да ти постиш, а из године у годину се никада не потруди да те испоштује у том смислу? Чак, јавља се помисао, да ипак има злу намеру, ставља ти до знања да га није брига за за тебе и твоја осећања, веру или тебе самог. Чак се прави неспретан и каже ти: "Јао, ја знам да ти постиш, али шта бре да ти спремим посно, ја не знам...", а за остале се потрудио итекако да спреми брдо мрсне хране. Или, као мени што се десило скоро на дечијем рођендану, да ми рођак каже (после наваљивања да се послужим, где сам морала да кажем да је среда а средом постим, иако сам се два сата трудила да то нико не примети): "Пффф! Па, шта ја сад да ти радим!" У фазону - "где ме брига!" Није се ни потрудио да прикрије безобразлук. Ништа, поступим ко са сваким ко ме не поштује, ко се потруди да ми каже да ме не поштује, искулирам га за било какве озбиљније контакте и потрудим се да му то све јасно ставим до знања. Зашто би ми то био проблем? Али већина људи то никад неће намерно да уради, посебно не за славу, једноставно не размишљају уопште о томе, зато то и не памте. Gordana ., Иван Ивковић and Жељко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жељко Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Устанеш онако озбиљно, стојиш тако око минут, чисто да те сви гости примете и да се ућуте јер очекују да нешто урадиш. Ти стојиш и кренеш да мрмљаш нешто себи у браду. Они се још више уозбиље, мало се и уплаше. Сви устану махинално, јер не знају ред славски, свуда другачије, па да испоштују, неки се и крсте. Онда прекрстиш у ваздуху изнад хране, кажеш "Гуди, гуди, риба буди!", и седнеш да једеш ко да се ништа не дешава. После тога све време, да би домаћин схватио ако није већ, причај како си обилазио манастире и велики си верник, старце си разне сретао што лебде у ваздуху и они ти откривали тајне, видиш колко су сви око тебе грешни, ал да ниједан грех не може да се мери са мрсном трпезом у посне дане или у неки од четири поста. Следеће године ако опет спреми мрсно, онда је задрта комуњара, нема другог објашњења. О брате! Ево метанија за поруку: :bendoff: RYLAH, ИгорМ and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ништа, поступим ко са сваким ко ме не поштује, ко се потруди да ми каже да ме не поштује, искулирам га за било какве озбиљније контакте и потрудим се да му то све јасно ставим до знања. Зашто би ми то био проблем? Али већина људи то никад неће намерно да уради, посебно не за славу, једноставно не размишљају уопште о томе, зато то и не памте. Јес`, кад би могла тако да се искулира мужевљева најбилижа фамилија... која живи спрат изнад RYLAH and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Јес`, кад би могла тако да се искулира мужевљева најбилижа фамилија... која живи спрат изнад Онда употреби рецепт који је одмах изнад поруке коју си цитирала. Ил ће да се уозбиље и да ти спреме посно, ил ће да престану да те зову. У сваком случају, од следеће године, ти на тај дан не мрсиш Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 И онда долазимо до питања, зашто ти људи славе славу. Због традиције, наравно. Али опет не значи да се у неком тренутку свог жиувота неће окренути Цркви озбиљније, ко што се много пута дешава, посебно кад има неких проблема. Ако би му још и славу укинуо и тих пар пута годишње колко види попа и чује молитву, то ти је зицер за врачару. Нека га овако, опамети се свако кад - тад. Ако неће он, онда ће његово дете које иде на веронауку да га опомиње кад мало порасте, па ће опет да се исправи. Имали смо шездесет година комунизма, брате. Не брише се то гумицом. Треба ту много стрпљења и мукотрпног рада. Драган Јашић, Gordana . and 3006 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука