Гости Guest Написано Новембар 30, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Како поступити? Шта радити? Ову су честе ситуације, многи људи који су почели да слев, не разумеју шта је то пост, мисле да то није битно. Такође, постоје крајеви где се "традиционално" мрси за време поста, тако да се слава у посту спрема мрсно. Како реаговати да се не увреди домаћин (боље рећи да не упадне у непријатну ситуацију)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Pa ili nemoj ici ili ici i jedi to sto ti se da,sta znam,mislim da je to najbolja neka prica. Ako postis a to kazes na slavi za koju znas da ce biti iako je post mrsna,privlacis na sebe bezveze poglede i to sto domacini imaju u tom trenutku blam ili im bude glupo pa onda se unezvere sta da ti daju,ovako sta znam jedi to sto ti se servira,posle nastavi post... Иван Ивковић, Kaludjerovic Sreten, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Pa ili nemoj ici ili ici i jedi to sto ti se da,sta znam,mislim da je to najbolja neka prica. Ako postis a to kazes na slavi za koju znas da ce biti iako je post mrsna,privlacis na sebe bezveze poglede i to sto domacini imaju u tom trenutku blam ili im bude glupo pa onda se unezvere sta da ti daju,ovako sta znam jedi to sto ti se servira,posle nastavi post... Ок, а шта ако си што би рекао народ "неки што стално иде по цркве"? Мислиш ли да то неће код оних других изазвати некакав чудан осећај? Наравно, за њих то не важи, важи за тебе Лично сам имао таквих ситуација, а видим да их је имало још форумаша Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 @@verum est in beer, Знам да постоје крајеви где СВИ мрсе славу ма кад да падне. То нико није успео да искорени. Наравно, знам да је то жалост и да је то неприхватљиво. Њихов одговор поред оног да су тако радили и њихови ђедови јесте тај да он не може да слави и да се радује ако није мрсно. Ето, одеш код таквих, ти црквен човек, они спремили мрсно- ај сад! Шта урадити? Ако не једеш- вређаш домаћина. неће бити чудо да ти каже да и свештеник добро зна да они мрсе и да им ништа не приговара, а ти се правиш паметан. Незгодне ситуације, жимити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Онда једи шта има. Љубав је најважнија. Иван Ивковић, Млађони and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Онда једи шта има. Љубав је најважнија. О томе и размишљам. Љубав је најважнија. Но, да ли је љубав на крају рећи: Драги брате, био сам код тебе на слави и јео сам ове дивне ђаконије јер нисам желао да те увредим. Пошто је сада пост ја постим, али си ми ти важнији од поста. Но, гледај да следећи пут спремиш посно да се не грешиш ни ти ни твоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Sto mora da se uvredi, ako hocu da postim jescu salate i sta ima posno bez da izvoljevam da se meni nesto sprema. Gordana ., 3006, Вук самотњак and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Па све то стоји, али немаш времена да владики шаљеш телеграм протеста кад већ седаш за сто. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Седеш, једеш, попијеш, наздравиш и кад кренеш кући кажеш газди нако фарисејски: А што мрсна слава побогу домаћине србине?!! Милан Ракић, Јадранка-Дервента, Драгана Милошевић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 8 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Нисам ни мислио да свако појединачно ради, већ је реч о другој ствари. Да ли мислиш да владике не знају каква је ситуација? Да ли раде нешто по том питању? А ја сам рекао моје мишљење шта ја радим. Искрено, мислим да би настао потпуни хаос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Кад се надјеш у тој ситуацији, шта ти је чинити. А кад боље размислим и то је од случаја до случаја. Где је таква ствар а ја немам преке потребе да идем могу боље да избегнем цео проблем. Ја исто кажем да постим, па одаберем шта има за мене. Домаћини који свесно одаберу да мрсе у време поста немају шта да се вређају ако ја постим. Е сад ако се забораве па ми ипак нуткају парче торте на крају, нећу да правим драму. Углавном. nana, Orthophill, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Тапушковић Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Пођем да прекадим славу уочи Св. Николе, постављено мрсно, правим се као луд, ајде да не увриједим домаћине, а они навалили на мене ко смрт на бабу, те пробај, те узми...све некако избјегавам, домаћин ми нуди пршуту, рекох, не једем масно, а домаћин: Па макни то бијело с пршуте! :.mislise. Иван Ивковић, Adelaida, Gordana . and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Пођем да прекадим славу уочи Св. Николе, постављено мрсно, правим се као луд, ајде да не увриједим домаћине, а они навалили на мене ко смрт на бабу, те пробај, те узми...све некако избјегавам, домаћин ми нуди пршуту, рекох, не једем масно, а домаћин: Па макни то бијело с пршуте! :.mislise. Знам ово, исто ми се десило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 I u koji god grad dođete i prime vas, jedite šta se donese pred vas. I isceljujte bolesnike koji su u njemu, i govorite im: Približi se k vama carstvo Božije. Иван Ивковић, treko and 3006 је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 I u koji god grad dođete i prime vas, jedite šta se donese pred vas. I isceljujte bolesnike koji su u njemu, i govorite im: Približi se k vama carstvo Božije. Моцартов рецепт за најбрже гојење попова и појаца. И знаш каш онда народ научити да треба да пости? Никад, а можда ни тад. nana, ИгорМ, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука