Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 @@Walter, којима се ти обраћаш Дакле, нисам написао "мени" ... већ генерално начин на који се ти иначе обраћаш. Тешко је таквом човеку нешто објаснити јер генерално није добар саговорник. Пробај да се другачије поставиш, па можда и попричамо. Овако, спамује се тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 А ти сад, ред би био образложи свој ''лајк'' .. ако имаш одговорности за свој јавно изражен став! ... Све сам рекао горе: ово је проблем поделе територија, пара, епархија. Дакле, у питању су најприземније људске страсти. Када се неко упусти у те ствари, мора да буде спреман да сутрадан сноси последице. Не да се сакрива иза духовности и црквености. Мислим и на једне и на друге и на треће (СПЦ, ПОА, МПЦ). Ипак, највећа је одговорност на СПЦ јер они су закували цео овај хаос са арх. Јованом. Ја не знам да ли је Јован крив или није. Али исто тако не знам ни да ли ово све оркестрира МПЦ као што се овде просипа без пардона и објашњења. Нешто друго је парадигма, а у вези са овом темом: с једне стране се овде на форуму и на другим темама проклиње и анатемише у раскол македноски народ и црква, а с друге стране на истом овом форуму један римокатолички свештеник (сиц!) држи православнима катедру о Светом Писму (мислим на нову тему које је отворена). Што се мене лично тиче, може и црни ђаво да дође да нам прича - мислим да сигурно можемо и од њега нешто да научимо. Али, питам се како тврди православци и бранитељи попут ових на теми не виде колико је то бесмислено и страшно. На крају, ово је тема "како помоћи", а не препуцавање. Даље се искључујем са расправама. На другој теми можемо причати и објашњавати се, не бежим од својих ставова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Абу, брате, што си тако љут? Што си огорчен? Шта је проблем? Јако поштујем твоју реч, гледао сам твоја писања на форуму. Видим да си увек критичан и самокритичан. И видим да волиш да уђеш на територију размрдавања саговорника и менталне гимнастике. Укратко, волиш да некоме рушиш снешка и да видиш реакцију после тога. Ваљда нисам сада део те игре. Лепо смо размењивали мишљења и сад долазимо до овога... Како рече тамо негде на почетку, ти мислиш да је проблем територија, новац, каса... А овде сада децидно тврдиш да је проблем због пара, територије, сујете или не знам чега. То су два различита приступа. Не причамо о Манчестеру, Ливерпулу и Селтику (а могли би), већ о проблему где смо сви сведоци. Ја нисам теолог као ти, па ако хоћеш да ме дискредитујеш као саговорника на основу тога, можеш. А можеш и да ме оквалификујеш као лицемера или лицимура, или омраженог форумаша. Не спорим да добар део одговорности лежи на СПЦ. И прво њу да критикујемо, па онда друге. Али зар ти стварно мислиш да Арх. Јован може да изађе из оне рупетине од Идризова под она три услова? Скупштина, суд, председник... Па они су га сместили тамо! И ко верује да је он тамо због некаквих пара? То је смехотресијада. Ја немам ништа против брата Ортофила, нити против Македонаца. Он је горе лупио за 3 медаље пишући одговор на неки од мојих постова, да ми (ја) не признајемо Македонију као државу! Глупост најобичнија. На основу чега је то закључио? На основу тога што сам рекао да не постоји правни поредак у тој земљи? Па не постоји ни у Србији, Црној Гори, и тако по реду. Да ли испада да ако си против прогона Арх. Јована и против антицивилизацијских ставова МПЦ, да си аутоматски против те државе? МПЦ = држава Македонија? Немој брате Ортофиле да ми подваљујеш. Ја нисам за малтретирање македонаца на тај начин. Ко је од нас за проклињање Македонаца? Нисам то схватио. Ја мислим нико на овој теми. Али сам, пре свега, против иживљавања над тим људима (ПОА) који су органски део цркве, па шта год ко мислио. А оци и креатори тог иживљавања су нико други до власт и МПЦ. Није га СПЦ ставила у Идризово, или стављала у Идризово по неколико пута, како год. Немојмо да зарад огреховљености СПЦ оправдамо малтретирање једног недужног човека! Ако је "крив" Јован, зашто у истрагу улазе мајка и сестра? Да не би могле да га посете у затвору "јер су саучеснице"? Можеш мислити. Болест. Зашто у истражни поступак (прогон) улази Давид? Марко? Олимпијада? Кирана? Мојсије? Зашто се човек, и да је "крив", кад је већ осуђен (!) по једној оптужби, и када би требао да буде у затвору (где су услови колико-толико бољи него у притвору, имају право на посету, итд...), док му траје процес за неку другу ствар, он свесно и противправно држи у притвору, где нема услова за посету, адекватно лечење, причешће, итд.? Људи, ово нема везе са СПЦ. Ово има везе са иживљаваљем. Он је државни непријатељ. Али и непријатељ МПЦ – "издао их је", "отишао у раскол" како кажу. Акција полиције у којој се хапсе клирици и монаштво Охридске Архиепископије се зове "расколник"?! Ово више није ни смехотресијада, ово је болезања. Ја мислим да једино што је потребно јесте да се Арх. Јован безусловно ослободи. Не под оним условима које је навео брат Ортофил. И полако да се крене у разговор. Ја још увек верујем да може доћи до прихватљивог решења за обе стране, иако је МПЦ добрано застранила овим антизивилизацијским прогоном и глуматањем њихових главешина. И не онако како је "покушао" Дипломислав Николић, ваљда да би био неки фактор, да се осећа битно, шта ли... Ја рекох и спасих душу. И Абу, брате... Све је бесмислено и страшно. Буквално све. Осим ваљда Царства небескога. Овим уједно завршавам учешће на теми, а можда и на форуму. Размислићу. А уживо можемо увек да пијемо пиво, иако се овде не слажемо. RYLAH, Пг and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Све сам рекао горе: ово је проблем поделе територија, пара, епархија. Дакле, у питању су најприземније људске страсти. Када се неко упусти у те ствари, мора да буде спреман да сутрадан сноси последице. Не да се сакрива иза духовности и црквености. Мислим и на једне и на друге и на треће (СПЦ, ПОА, МПЦ). Ипак, највећа је одговорност на СПЦ јер они су закували цео овај хаос са арх. Јованом. Ја не знам да ли је Јован крив или није. Али исто тако не знам ни да ли ово све оркестрира МПЦ као што се овде просипа без пардона и објашњења. Нешто друго је парадигма, а у вези са овом темом: с једне стране се овде на форуму и на другим темама проклиње и анатемише у раскол македноски народ и црква, а с друге стране на истом овом форуму један римокатолички свештеник (сиц!) држи православнима катедру о Светом Писму (мислим на нову тему које је отворена). Што се мене лично тиче, може и црни ђаво да дође да нам прича - мислим да сигурно можемо и од њега нешто да научимо. Али, питам се како тврди православци и бранитељи попут ових на теми не виде колико је то бесмислено и страшно. На крају, ово је тема "како помоћи", а не препуцавање. Даље се искључујем са расправама. На другој теми можемо причати и објашњавати се, не бежим од својих ставова. Jednostavno si apsolutno promašio priču. Potpuni promašaj. Najveći promašaj je u prvoj rečenici. A ostalo se samo lančano niže po logičnom ali potpuno promašenom nizu. Da li možeš da skontaš da ni po jednoj iznetoj stavci ama baš ni jedan procenat nisi ni blizu istine . الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 @, И још, .. .. тамо на претходним страницама сам те питао на чему темељиш овакав свој став о некаквој ''осуди или анатеми ''читавог једног народа'''' ако је то уопште лично твој став. А пошто ја тврдим да си то преузео од иног ''аутора'' волео бих да знам чији си то став усвојио.. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 На крају, ово је тема "како помоћи", а не препуцавање. Даље се искључујем са расправама. На другој теми можемо причати и објашњавати се, не бежим од својих ставова. Тачно..ово је тема како помоћи. Таквим ставовима не можемо никако помоћи, напротив. Али ако си рад, ко што велиш, да браниш своје (са Истином неспојиве) ставове онда ајде на тему о прогону ПОА па да не спАмујемо овди .. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Све сам рекао горе: ово је проблем поделе територија, пара, епархија. Дакле, у питању су најприземније људске страсти. Када се неко упусти у те ствари, мора да буде спреман да сутрадан сноси последице. Не да се сакрива иза духовности и црквености. Мислим и на једне и на друге и на треће (СПЦ, ПОА, МПЦ). Ипак, највећа је одговорност на СПЦ јер они су закували цео овај хаос са арх. Јованом. Ја не знам да ли је Јован крив или није. Али исто тако не знам ни да ли ово све оркестрира МПЦ као што се овде просипа без пардона и објашњења. Нешто друго је парадигма, а у вези са овом темом: с једне стране се овде на форуму и на другим темама проклиње и анатемише у раскол македноски народ и црква, а с друге стране на истом овом форуму један римокатолички свештеник (сиц!) држи православнима катедру о Светом Писму (мислим на нову тему које је отворена). Што се мене лично тиче, може и црни ђаво да дође да нам прича - мислим да сигурно можемо и од њега нешто да научимо. Али, питам се како тврди православци и бранитељи попут ових на теми не виде колико је то бесмислено и страшно. На крају, ово је тема "како помоћи", а не препуцавање. Даље се искључујем са расправама. На другој теми можемо причати и објашњавати се, не бежим од својих ставова. Дакле као што рекох, пошто овде нема делића истине, и пошто ово пише неко ко се претставља као Теолог, мислим да је тим пре потребно да се има одговорности према свему изреченом и да се неке тврдње посебно образложе. Ако не због нечега другог, оно због браће у Македонији која страдају на правди Бога а оваква неозбиљна и неодговорна писања и то теолога, само додатно отежавају њихову ионако незавидну ситуацију. Ако се има одговорности, као што се каже, онда наставак нека уследи на ''матичној теми'' о прогону ПОАрхиепископије у БЈРМакедонији : https://www.pouke.org/forum/topic/9128-прогон-православне-охридске-архиепископије-у/page-243#entry1212551 Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Jednostavno si apsolutno promašio priču Ко покварена плоча ... не знам шта друго да кажем. Ако је то све од контра аргумената на моју причу, онда је безвезе тотално. Очекивао сам од тебе више ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 неко ко се претставља као Теолог, Колико пута треба да се напише: то поставља администрација, ја се нигде не представљам тако и молио сам још 2009. да ми се скине то са профила. Није до мене, ја не бих ставио. Нисам теолог, ја сам веб дизајнер Рилски and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 @, А зашто би пустили да се озваничи комуњарска свињарија? Хтели су поступно, били свесни да не могу да их задрже, и онда хтели канонски да их отпусте, ови нису хтели, захтевали да се поштује комуњарски разрез. Ако дозволимо да тако оде како се коме прохте и однесе са собом оно што није његово, у чему је онда проблем са Артемитима? Или са осталим расколницима? Што и њима не дати пар манастира на КиМ или другде негде? Ето им Грачанице, Дечана и Милешеве, заслужили су. Што не споредовати са њима? Зашто онда сваки Владика који нешто зглајзне не би могао да понесе и Епархију са собом, кад смо већ толико широкогруди? Ајд онда сви да узмемо по мало од хиљаду година, свима нама то припада, јел тако? Рилски, feeble, Богдан_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 гл Милане, иако има смисла ово што пишеш, не слажем се са већином твојих коментара; на сваки бих могао да напишем противмишљење; Али не желим, јер си ме разоружао својим добронамерним тоном и обраћањем. Можда си и у праву, не знам. Ја сам вероватно претерао са тоном и можда је превише она моја подршка Ортофилу око правних смицалица - то ионако не познајем. Ипак, мислим да је на СПЦ ово да реши, то је моје последње становише што се тиче ове теме. Хвала ти за лепе речи и јављање! Пиво може увек Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 гд И шта би сад ја требао да ти одговорим на све ово? Стварно не знам ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Милане, иако има смисла ово што пишеш, не слажем се са већином твојих коментара; на сваки бих могао да напишем противмишљење; Али не желим, јер си ме разоружао својим добронамерним тоном и обраћањем. Можда си и у праву, не знам. Ја сам вероватно претерао са тоном и можда је превише она моја подршка Ортофилу око правних смицалица - то ионако не познајем. Ипак, мислим да је на СПЦ ово да реши, то је моје последње становише што се тиче ове теме. Хвала ти за лепе речи и јављање! Пиво може увек Милан због аватара? sHa_sarcasticlol Богдан овде. :bendoff: RYLAH and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Милан због аватара? sHa_sarcasticlol Богдан овде. :bendoff: Ау, тотално сам пролупао, време ја да бришем са теме ... извини стари; да, због аватара, нисам ни гледао. Е, па хвала ти у сваком случају; мислим да сам се тек смирио данас кад сам прочитао твој пост Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 И шта би сад ја требао да ти одговорим на све ово? Стварно не знам ... Више је било гласно размишљање. ОК ако неко има мотиве који се не уклапају у строго црквено размишљање, али ако бисмо сад пустили сваког да оде и да носи шта му се ћефне само зато што се тренутно слизао са неким ко у том тренутку у историји има велику власт, шта ће онда да остане од свих нас? Колко год да појединци у Цркви можда и мисле на себе и своје привилегије, ово је проблем који све нас далеко превазилази, и везан је за начин опстанка Цркве у времену када је много лако разградити, али није лако саградити. Ништа теби лично, само се настављам размишљањем на твоје постове, да ме не схватиш погрешно. Лазар Нешић, Богдан_ and Рилски је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука