Jump to content

Папа се поклонио пред васељенским Патријархом Вартоломејем и затражио његов благослов

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

On 30. 11. 2014. at 19:39, Zayron рече

Dakle, ja nisam vi, ni mi, nego ja, jedan jedini čovjek i ne predstavljam katolike a ni ti nisi vi ili oni nego jedan jedini čovjek pravoslavac i predstavljaš samo sebe kao i ja uostalom. Ali postoje osobe u Crkvi koje imaju punomoć i ovlast da predstavljaju i tebe kao pravoslavca i mene kao katolika a oni su započeli ekumenske dijaloge potpisivanjem takvih deklaracija u kojima se ne spominje ničija, ni vaša, ni naša izričita krivica ili jednostrano otpadnuće već obostrana odgovornost za stanje podijeljenosti u Crkvi koje traje od 1054. godine i uzajamna i obostrana želja i volja da se ono prevazidje. A ako ti nije nešto jasno u vezi toga obrati se na svoje predstavnike koji su te pri tom predstavljali. Mojim predstavnikom je rimski biskup poznatiji pod nazivom papa rimski Francisko ili Franjo i bez tog prvi jer to dobije tek onda kad nastupi drugi istog imena. A ja se njemu ne mislim žalit jer ne smatram da radi nešto loše što ne bi trebao ili smio.

Sve ovo vazi i za mene, prvo covijek a onda katolik i zelim da me tako gledate.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:04, Zoran Đurović рече
Интереси су јаки, али да Бог драги да да се те људске категорије превазиђу.    

Колики су проблем званичници, а колики је проблем објаснити ситуацију народу, после све зле крви која је протекла у међувремену (не улазим у то ко је започео нит шта друго, само је чињеница да је било много крви)?

Далеко си упућенији у проблематику, па бих те молио ако имаш времена да нам појасниш какво је расположење у народу са једне и са друге стране, и колики би то био проблем евентуалном уједињењу? 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Mojim predstavnikom je rimski biskup poznatiji pod nazivom papa rimski Francisko ili Franjo

A predstavlja mene zato što predstavlja mog paroha,

kojeg predstavlja ostravski biskup Mons. František Václav Lobkowicz, O. Praem

(cijelim imenom: František z Assisi Karel Bedřich Klement Jaroslav Alois

Leopold Gerhard Telesfor Odilio Jan Bosco Pavel Marie Václav Lobkowicz)

http://www.almanachdegotha.org/id237.html

House of Lobkowicz

http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Lobkowicz

jedan od rijetkih biskupa plemića na svijetu, koga opet predstavlja praški nadbiskup

i kardinal Dominik Duka kojeg na kraju konačno predstavlja biskup i papa Francisco.

005399_05_019345.jpg

Ovdje je moj pastir i biskup Mons. Lobkowicz okružen svojim sveštenicima koji se

okupljaju oko njega i čine tako ikonu jedinstva Crkve čijom glavom je Isus Hristos i

Ličnost Boga Oca kako navodite, sada na slici vidite kako to funkcioniše u praksi.

Pojedini sveštenici pak okupljeni s parohijanima predstavljaju puninu cijele Crkve.

Tih sveštenika je mnogo više, ovo su samo neko od njih koji su slavili nekakav Jubilej.

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 19:58, ROMAN CURIA рече

Kada se obnovi jedinstvo nece doci do nikakvog unijacenja i sl. ali nesto ce se promjenit svakako mozda ce vam crkve imat klupe mozda ce katolička crkva u crkve kacit ikone, jer pouzdano znam da u zgradi biskupije vec imaju pravoslavne ikone i to je za mene neshvatljivo ali tako je, mozda ta mjesavina nije ni loša. Mozda ce katolička crkva po uzoru na pravoslavne imat vise snage da radi sa državom jer sad nema, dok u pravoslavlju crkva i drzava se štivaju i rade za opce dobro. Svi imamo dobre i loše stvari, ali nitko od nas neće umrijet ako se crkve sjedine. Tradicijska kultura opet ce nam bit ista. Pa u Srbiji imate samostane koji su radjeni po uzoru na zapad sa primjesama gotike i romantike i jel problem, nije naravno.

Моје иконе красе многе кардиналске, надбискупске и бискупске просторе, као и културно-уметничке. Исто су призводи мојих, православних, руку, на што сам посебно поносан у Кракову, код св. Јована Павла Другог (он ме је иначе лично благословио да радим). Срећан сам што сам и код св. оца Пија у св. Ђовани Ротондо. Једном речју, чудни су путеви Господњи!   

Подели на овим сајтовима

Dakle, ja nisam vi, ni mi, nego ja, jedan jedini čovjek i ne predstavljam katolike a ni ti nisi vi ili oni nego jedan jedini čovjek pravoslavac i predstavljaš samo sebe kao i ja uostalom. Ali postoje osobe u Crkvi koje imaju punomoć i ovlast da predstavljaju i tebe kao pravoslavca i mene kao katolika a oni su započeli ekumenske dijaloge potpisivanjem takvih deklaracija u kojima se ne spominje ničija, ni vaša, ni naša izričita krivica ili jednostrano otpadnuće već obostrana odgovornost za stanje podijeljenosti u Crkvi koje traje od 1054. godine i uzajamna i obostrana želja i volja da se ono prevazidje. A ako ti nije nešto jasno u vezi toga obrati se na svoje predstavnike koji su te pri tom predstavljali. Mojim predstavnikom je rimski biskup poznatiji pod nazivom papa rimski Francisko ili Franjo i bez tog prvi jer to dobije tek onda kad nastupi drugi istog imena. A ja se njemu ne mislim žalit jer ne smatram da radi nešto loše što ne bi trebao ili smio.

Ne razumem vasu uvredjenost povodom persiranja. Kada covek nekome zeli da ukaze cast ili postovanje, tada ga persira. Kao svestenik znate da lazna skromnost ne vodi nicemu. To, koliko i da li su ispravne odluke doticnih koje ste spomenuli, pokazace se tek kroz neko vreme. Kazete da smatrate da papa Franjo ne cini nista lose. Da li i vi mislite da je nedavna njegova izjava o ravnopravnosti muzeloznika u crkvi jevandjelski ispravna? Kako je to i moze li biti u skladu sa ucenjem svetog apostola Pavla, da "ni bludnici,..." nece naslediti Carstvo Bozje? Eda li je papa Franja milostiviji od svetog apostola Pavla?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:11, Zoran Đurović рече

Моје иконе красе многе кардиналске, надбискупске и бискупске просторе, као и културно-уметничке. Исто су призводи мојих, православних, руку, на што сам посебно поносан у Кракову, код св. Јована Павла Другог (он ме је иначе лично благословио да радим). Срећан сам што сам и код св. оца Пија у св. Ђовани Ротондо. Једном речју, чудни су путеви Господњи!   

To spomenu kao cinizam, jer jedno govore, drugo rade, mislim na moju domovinu. Imamo 4 biskupa koja su pred smjenom papa će ih uskoro zamjenit, tako da se glas onih normalnih i ne cuje u Hrvata jer ta 4ka je jaka :( Nas biskup nadbiskup Osijecki je dobar covijek. Samo smeta me da pojedinci kace ikone a isto govore protiv Srba i sl to me smeta kao Hrvatu ali to su pojedinci pak Bozanić mozete o njemu rec svasta ali taj rijecanin je jos umejren kakav je onaj dubrovacki biskup recimo. Ikone osobno volim, najviše poljsku ikonu Gospe od Čestohove sa Krasne Gore preljepa je i nije jedina katolička ikona.

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:14, Иван Дабижљевић рече

Ne razumem vasu uvredjenost povodom persiranja. Kada covek nekome zeli da ukaze cast ili postovanje, tada ga persira. Kao svestenik znate da lazna skromnost ne vodi nicemu. To, koliko i da li su ispravne odluke doticnih koje ste spomenuli, pokazace se tek kroz neko vreme. Kazete da smatrate da papa Franjo ne cini nista lose. Da li i vi mislite da je nedavna njegova izjava o ravnopravnosti muzeloznika u crkvi jevandjelski ispravna? Kako je to i moze li biti u skladu sa ucenjem svetog apostola Pavla, da "ni bludnici,..." nece naslediti Carstvo Bozje? Eda li je papa Franja milostiviji od svetog apostola Pavla?

Uvrijedjen uopšte nisam, sveštenik takodjer nisam a nikoga ne persiram osim sveštenike i ne tražim od drugih da persiraju mene. Ono kako si mi se obratio bilo je "vi katolici" a ja ti samo pišem da sam ja samo jedan, jedna osoba i ne predstavljam "nas katolike" već samo sebe lično i da zato kad hoćeš znati nešto o relevantnom predstavljaju katolika ili pravoslavaca u ekumenskim dijalozima moraš onda znati ko njih predstavlja i u njihovo ime potpisuje onakve ili ovakve deklaracije pa bi tebi kao pravoslavcu bilo produktivnije taj dijalog voditi s njima ako ti se ne svidja nešto na njihovim postupcima. Ja tu potrebu nemam jer nemam primjedbi na ponašanje pape Franciska.

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:08, RYLAH рече

Далеко си упућенији у проблематику, па бих те молио ако имаш времена да нам појасниш какво је расположење у народу са једне и са друге стране, и колики би то био проблем евентуалном уједињењу? 

Паметно питање. Мислим да напишем у јануару један текст на италијанском о то9ме, али бих га одмах превео. Не могу пре. Лудило од обавеза, али на то питање треба озбиљно одговорити.   

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Što se desilo u Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj kada je promjenjen kalendar da li netko zna ? Papa je posjetio skoro sve pravoslavne zemlje, sem Rusije i Srbije, i taj put prošao je neočekivano dobro, posebice u Rumunjskoj i Bugarskoj. Ako je Ivan Pavao II tako dočekan, onda papa Franjo će bit dočekkan još bolje. Pratim njegov rad i postao je zvijezda od Moskve do Vašingtona svijet priča o papi a ostali kršćani pa i RPC podupiru njegove promjene u Vatikanu.

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:22, Zayron рече

Uvrijedjen uopšte nisam, sveštenik takodjer nisam a nikoga ne persiram osim sveštenike i ne tražim od drugih da persiraju mene. Ono kako si mi se obratio bilo je "vi katolici" a ja ti samo pišem da sam ja samo jedan, jedna osoba i ne predstavljam "nas katolike" već samo sebe lično i da zato kad hoćeš znati nešto o relevantnom predstavljaju katolika ili pravoslavaca u ekumenskim dijalozima moraš onda znati ko njih predstavlja i u njihovo ime potpisuje onakve ili ovakve deklaracije pa bi tebi kao pravoslavcu bilo produktivnije taj dijalog voditi s njima ako ti se ne svidja nešto na njihovim postupcima. Ja tu potrebu nemam jer nemam primjedbi na ponašanje pape Franciska.

Nikako ti se nisam obratio u smislu koji navodis. Licno smatram da su podele na "mi i vi" glupe. Uz duzno postovanje zelim ti laku noc.

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:27, ROMAN CURIA рече

Što se desilo u Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj kada je promjenjen kalendar da li netko zna ? Papa je posjetio skoro sve pravoslavne zemlje, sem Rusije i Srbije, i taj put prošao je neočekivano dobro, posebice u Rumunjskoj i Bugarskoj. Ako je Ivan Pavao II tako dočekan, onda papa Franjo će bit dočekkan još bolje. Pratim njegov rad i postao je zvijezda od Moskve do Vašingtona svijet priča o papi a ostali kršćani pa i RPC podupiru njegove promjene u Vatikanu.

Mozda je postao "zvezda", "...jer svet ljubi svoje..."?!

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 20:36, Иван Дабижљевић рече

Mozda je postao "zvezda", "...jer svet ljubi svoje..."?!

I kada je bio kardinal Mario Bergoljo zivio je obicnim zivotom, vozio se javnim prijevozom i davao novac siromašnima. To imaš ili nemaš u sebi kao covijek, to nema veze jeli on papa ili nije. Racinger mu nije ni blizu, papa njemac volio je ugodan život i znamenja ali opet i on ima kvalitete Racinger je kazu i na istoku i na zapadu odličan kršćanski teolog, o tome sam čitao i komentar vaseg Amfilohija crnogorskog.

Подели на овим сајтовима

On 30. 11. 2014. at 17:37, ROMAN CURIA рече

Papa je car :D

On 30. 11. 2014. at 17:43, ROMAN CURIA рече

Pa i mi se klanjamo našem papi kao ocu crkve na zemlji kao "ličnosti" on je nas duhovni lider na zemlji.

Papa je Zamenik Sina Božijeg. Prvosveštenik. Vladar Neba, Zemlje i podzemlja. Skidač i opraštač greha i prokletstva sa ljudi pa i celih naroda(uključujući ceo jevrejski narod), Nepogrešiv po pitanjama vere. Idol je blaga reč. Mali bog na Zemlji. Slika Boga na Nebesima...

Papa Franjo, oprosti nam grehe i pomiluj nas. Prosvetli tamu našu i ujedini nas u jednu veru pod tvojim svetim primatom. Praštaj nam raskol.

Sačuvaj nas Bože prelesti i idolatrije!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...