Иван Ивковић Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 http://mondo.rs/a229763/Mob-IT/Vesti/Pravoslavni-molitvenik-za-iPhone-i-Android.html Пошто мобилни уређаји све више улазе у употребу а обавезе често не дозвољавају да увек прочитамо молитвено правило код куће (у келији... ) мислим да не би било лоше сакупити овде електронске књиге молитвеног садржаја прилагођене практичној употреби на преносивим уређајима.Прилагођеност се углавном састоји у постављању ознака (bookmarks) ради лакше оријентације и кретања кроз документ. Подразумева се да је пожељан што мањи број словних грешака у тексту али увек се провуку ту и тамо. Ко хоће да се прихвати посла нека ми се јави на пп ради договора. Не знам за вас али ја сам сведок примера да се електронске књиге по потреби успешно користе чак и на богослужењима иако још увек ретко. Према томе - извол'те... :bendoff: Paradoksologija, Богдан_, Gordana . and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 http://www.molitvenik.in.rs По благослову Епископа Ваљевског МилутинаИздаје: Манастир Ћелије код ВаљеваВаљево, 2008.Уредник и рецензент: Епископ Атанасије Јевтић Преузми>>> PredragVId, RYLAH, Богдан_ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Psaltir/ ПРЕВОД ЦРКВЕНОГГРЧКОГ И СЛОВЕНСКОГПСАЛТИРА ВАСКРС 2000. ПревеоВладика Атанасије (Јевтић) Преузми>>> Kaludjerovic Sreten, Богдан_, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Кад смо већ код тога причао ми је пријатељ да у једном манастиру има јеромонах који је странац па не зна српски али зна црквенословенски и кад на литургији чита јеванђеље он има на таблету јеванђеље на црквенословенском и са таблета чита. Све би то добро било док се није десило да му се у току читања закључао таблет и уместо слушања јеванђеља вјерници су чули збуњеног јеромонаха како говори: "пасворд,пасвор,пасворд..." Драган Јашић, Богдан_, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 28, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Имаш доста тога за андроид, морао бих да погледам шта све имам... Знам да имам Типик за сваки дан, све минеје и октоихе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Знам да имам Типик за сваки дан, све минеје и октоихе... Имам и ја много тога али ознаке скоро нигде нису постављене. То може врло елегантно да се одради помоћу Acrobat X Pro или неког сличног програмчића. Моја је замисао да се постављају само такви документи. Рецимо да неко обједини читав Осмогласник у један документ па да се среде ознаке. Тако и друге књиге, нпр. Минеји. Није ништа тешко само треба стрпљења, времена и просечно познавање рада на рачунару. Anton Perak and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 svaka cast dobro si uradio i uredio knjige. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 @@Kaludjerovic Sreten, ех да сам ја... Молитвеник је радио другар па ми уступио да се служим и делим коме стигнем а прва верзија Псалтира је одавде. Управо припремам трећу верзију па ћу је поставити мало касније. У припреми је и "Молитвеник и Псалтир преп. Јефрема Сирина". Биће за неколико дана... Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 imam prvu verziju Psaltira odavno skinuo sa nekog sajta kojeg sam preko googla nasao. drugu verziju psaltira koji si ti postavio skinuo sam malopre,a trecu cekamo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Ево треће верзије Псалтира. Псалми су распоређени по катизмама. Заменио сам и горњи линк. Убачени су и додаци: 1) Псалми у одређеним богослужењима, 2) на сваку потребу, 3) по садржају. Преузми>>> Orthophill, Снежана, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Преподобни Јефрем Сирин Молитвеник и Псалтир САДРЖАЈ : ПРЕДГОВОР ТРОПАР СУЗНА МОЉЕЊА МОЛИТВЕ ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ МОЛИТВЕ ЗА РАЗНЕ ПРИЛИКЕ ПСАЛТИР или БОГОМИСЛЕНА РАЗМИШЉАЊА извучена из дела Преподобног Оца нашега Јефрема Сирина и распоређена по узору на Давидове псалме Преузми>>> Боиша and nana је реаговао/ла на ово 1 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 ОСМОГЛАСНИКПрема Ст. Ст. Мокрањцу - српско појање http://www.eparhija.rs/index.php?route=product/product&product_id=304 Преузми>>> "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Ево треће верзије Псалтира. Псалми су распоређени по катизмама. Заменио сам и горњи линк. Убачени су и додаци: 1) Псалми у одређеним богослужењима, 2) на сваку потребу, 3) по садржају. Преузми>>> Прелепо уреден Псалтир, али имам једна конструктивна примедба . Могао си да поставиш Царју Небесни и Трисвето до Отче наш, бар први пут. Неќе да узме простор веќи од једну страницу. Исто важи и за Достојно ест и О Тебје радујетсја. Треба да их знамо на памет, али не значи да их знамо. nana and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Могао си да поставиш Царју Небесни и Трисвето... Хвала на примедби. Немам изворни документ па може бити мало компликовано али узећу то у обзир ако будем правио четврту верзију. Уосталом, све се научи кад се хоће, ако ме разумеш. Ако неко ухвати да чита Псалтир а прескочи јутарње и вечерње правило онда ми ту дође нешто сумњиво... Orthophill је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 ЧАСОСЛОВ САДРЖИ СВЕ СЛУЖБЕПО ПОРЕТКУ СВЕТИХЈЕРУСАЛИМСКИХ МАНАСТИРАИ ЦЕЛЕ САБОРНОКАТОЛИЧАНСКЕПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ Преузми>>> Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука