Данче* Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 U centru Bujanovca se zidaju sedmospratnice koje će promeniti etničku strukturu stanovništva. Neki delovi bez kanalizacije, a vlast obnavlja glavni trg DOLAZAK albanskog premijera Edija Rame u Preševo ojačao je snage sa juga Srbije koje nastoje da tu regiju što više odvoje od centralne vlasti u Beogradu - tvrde Srbi iz Bujanovca i okoline. Oni od države traže da se suprotstavi albanizaciji juga Srbije i zaštiti lojalne građane. Predsednik Komiteta za ljudska prava iz Bujanovca Svetislav Veličković kaže da dugoročno rešenje za međunacionalne probleme u Preševu, Bujanovcu i Medveđi leži u doslovnoj primeni zakona Srbije i objektivnom utvrđivanju broja stanovnika ovih opština. On ističe i da su Bujanovac i Preševo, gde vlast drže Albanci, poligon za njihovu samovolju i ignorisanje pravnog sistema. - Dok pojedini kvartovi Bujanovca nemaju čak ni kanalizaciju niti asfalt, lokalne vlasti renoviraju glavni trg, što će koštati pola miliona evra - objašnjava Veličković. - Taj posao delom finansira i Koordinaciono telo za jug Srbije. To se čini iako Generalni urbanistički plan Bujanovca još nije usvojen. U takvim uslovima nikli su i soliteri u centru grada, za koje imamo ozbiljne sumnje da im je prava svrha menjanje demografske strukture ovog prostora. TRG ČEKA DAN ZASTAVE U SRPSKIM udruženjima sa juga Srbije kažu da lokalne vlasti namerno odugovlače rekonstrukciju centralnog trga u Bujanovcu. Prema njihovim informacijama, završetak radova se tempira za kraj meseca, kako bi svečano otvaranje bilo organizovano 28. novembra - na nacionalni praznik Albanije. Gotovo preko noći i sa krnjom dokumentacijom u centru grada, umesto četvorospratnica, albanski investitor podigao je zgrade sa čak sedam spratova. Gruba računica pokazuje da se pod njihovim krovom nalazi više od 220 stanova, koje uglavnom kupuju žitelji obližnjeg Gnjilana na KiM. Srbima su, kako se naglas žale, ovi stanovi - nedostupni. Primera kršenja republičkih zakona na jugu Srbije, kako tvrde u Odboru za ljudska prava, „Pokretu za Bujanovac“ i „Zavičajnom udruženju Bujanovčana u Beogradu“, ima još. Sličan je i slučaj gomilanja smeća i otpada nedaleko od fabrike vode „Heba“, umesto na lokaciju predviđenu za deponiju. Kako se nalazi nedaleko od albanskih sela, lokalna vlast ne sprovodi odluku o odlaganju otpada. - Tražimo samo da propisi važe za sve građane, bez obzira na nacionalnost - kaže Veličković i podseća na jedan od osnovnih zahteva Srba sa juga Srbije - vanredan i objektivan popis stanovništva. Prebrojavanje je još 2011. godine peticijom zatražilo 7.000 Srba, koji su svoje potpise dostavili Vladi Srbije.Oni tvrde da na jugu živi mnogo manje Albanaca nego što se to procenjuje, što se jasno vidi u biračkom spisku. To je uslovilo apsurd da je u Bujanovcu 2002. prebrojano 42.330 stanovnika, što je svega za 1.500 više nego što ova opština ima birača. KOSOVSKI SCENARIO UKOLIKO se država pod hitno ne zainteresuje za učvršćivanje poretka, Bujanovcu preti kosovski scenario. Iseljavanje srpskog naroda već se događa, a preti i da dobije veće razmere. Njihova imanja i kuće kupuju uglavnom Albanci, čije su adrese najčešće u Gnjilanu i drugim opštinama na KiM. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:520619-Srbi-sa-juga-zemlje-Drzava-da-nas-zastiti-od-samovolje-albanske-vecine александар живаљев and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 KOSOVSKI SCENARIO UKOLIKO se država pod hitno ne zainteresuje za učvršćivanje poretka, Bujanovcu preti kosovski scenario. Iseljavanje srpskog naroda već se događa, a preti i da dobije veće razmere. Njihova imanja i kuće kupuju uglavnom Albanci, čije su adrese najčešće u Gnjilanu i drugim opštinama na KiM. Domovina i dedovina se stite tako sto je ne prodajes da bi se preselio u Beograd.. drzava ne moze nista ukolliko sami Srbi ne zele da zive tu. cloudking and Зосима је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 (измењено) Domovina i dedovina se stite tako sto je ne prodajes da bi se preselio u Beograd.. drzava ne moze nista ukolliko sami Srbi ne zele da zive tu. Чињеница је да су на косову Срби живели под притиском и терором албанаца, а тадашња држава (СФРЈ) је све то допуштала, све до 1990те (после знамо шта је било). Шта је онда чудно да незаштићени појединац због личне сигурности и сигурности својих најближих, продаје имање и сели на неко друго место? Сада се нешто слично понавља на југу централне Србије, док се окупирана држава Србија према томе поставља исто као ономад СФРЈ. И ти онда од свих криваца највише оптужиш оне који су остављени на милост и не милост шиптарском олошу? Покупи се ти лепо, па иди да живиш у Бујановцу, док у Крушевцу и "Крушевцима" живе разни "Млађонији" ! Измењено Новембар 22, 2014 од Милан Ракић Taко не можемо да разговарамо. nana, Odahviing, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Чињеница је да су на косову Срби живели под притиском и терором албанаца, а тадашња држава (СФРЈ) је све то допуштала, све до 1990те (после знамо шта је било). Шта је онда чудно да незаштићени појединац због личне сигурности и сигурности својих најближих, продаје имање и сели на неко друго место? Сада се нешто слично понавља на југу централне Србије, док се окупирана држава Србија према томе поставља исто као ономад СФРЈ. И ти онда од свих криваца највише оптужиш оне који су остављени на милост и не милост шиптарском олошу? Покупи се ти лепо, па иди да живиш у Бујановцу, док у Крушевцу и "Крушевцима" живе разни "Млађонији" ! Да ли Вама или било коме припадне мука током дијалога и полемике са Милосављевићем или било киме другим-"лек" је просто да онда избегавате такве разговоре. А оно што сте му рекли, не приличи ни Вама, ни овом Форуму. Имате опомену због тога. ПиП је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Покупи се ти лепо, па иди да живиш у Бујановцу, док у Крушевцу и "Крушевцима" живе разни "Млађонији" ! I jos jednu stvar. Znash li ti da je Mladjoni mogao da ode u ameriku? Lepo prodam ovo malo zemlje sto imam, ionako imam tamo sistem koji mi se svidja, dobro govorim englski..velike sanse da bih se odlicno snasao. Cale me prakticno molio... diplomirani ekonomista(moj cale) , osetio kako glup narod i losa drzva mogu d ti upropste zivot Ali znash sta je mladjoni uradio? Nije otiso u ameriku.... nije otisaao ni u beograd... da tamo juri posao kao vecin mladih iz njegovog grad. Mladjoni je kupio psa.. i dosaao na selo. Mladjoni ne izlazi svaki petak i subotu u grad i alkoholise se. Mladjoni ne ubada klaadionice. Mldjoni radi po dvroistu, uci se da zivi sm, pokusva da razvije svoj biznis. Mnogi ovde, mladjoniju zameraju sto mnogo visi n forumu... a pitao bih ja njih.. a sta bi oni radili na mom mestu? Odu nacepaju drva par sati.. malo pokopaju vece po dvoristu ili tako neki fiziki poso... i kako da odmaraju? Da citas knjigu, gledas televiziju ili sedis na forumu.. trece nema... E sad, zbog ovakvih kao ja... ako nam se dozvoli da cvetamo.. i ova zemlja ce da procveta.. ako pogusite preduzetnicki duh, onih koji su resili da ostanu ovde i da se bore, i ako od nas trazite da budemo mama i tata kosvoskim srbima i njih da spasavamo od siptarskog terora... i terorista koji su im debelo platili kuce i audije... nema nista od ove zemlje... Милан Ракић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 E sad, zbog ovakvih kao ja... ako nam se dozvoli da cvetamo.. i ova zemlja ce da procveta.. Ko vam brani, zapupeli liberali. Samo morate da sprovedete neko vaše proleće u Srbiji pa da se razlistate. Ako se to nekada stvarno desi odo' ja u šumu da živim kao Amiš, jer znam šta bi me čekalo na toj vašoj livadi rascvetalih "mladjonija". Ne bih da živim međ' biljkama mesožderkama i korovom sa Zapada obučenim u bele lale koji mi obećavaju rajski položaj i boljitak ako im dozvolim da se raseju svuda po našoj livadi uz priču da je oni u stvari djubre, a ne ispošnjavaju. T'pol је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ja Sam sa juga Srbije, iz Vranja. Siptari vec kupuju stanove u Vranju a njihove zene cak iz Preseva dolaze da se poradjaju u Vranjskoj bolnici. Moja kuca I zemlja ni kad nece biti prodati njima. oustalom, stvari ce se ubrzo okrenuti u nasu korist! Vratice se I Ono izgubljeno. Ka'pla! -Владимир-, nana and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 A vraticu se I ja sa desetoro dece, samo treba da nadjem muza!!!! Милан Ракић, Agaton Vuzman, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 A vraticu se I ja sa desetoro dece, samo treba da nadjem muza!!!! Упадај вамо на форум за упознавање, морамо да ти нађемо неког бају. Ево мени је првом интересантна идеја о десеторо деце nana, T'pol and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Zato sto ti nems herca da kazes kakva je vecin kosovskih srba, zato ona manjina koja brni svoje ognjiste - ostne bez pomoci. Dok god prve zrtve u pricama, a kaad pogledmo oko sebe vidimo srbe sa kosova u audijima i mercedesima.. dzabe ti sva ta pric. Рецимо у Ђаковици су скоро сви отишли са војском 99те само неколицина је остала. На молбе других да и они крену, одговарали су да неће да иду јер ником никад нису зло учинили и да то сви знају. Преживели су само још неколико сати. Зашто администрација не даје опомену и за овакве стравичне бљувотине? -Владимир-, feeble, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Domovina i dedovina se stite tako sto je ne prodajes da bi se preselio u Beograd.. drzava ne moze nista ukolliko sami Srbi ne zele da zive tu. I jos jednu stvar. Znash li ti da je Mladjoni mogao da ode u ameriku? Lepo prodam ovo malo zemlje sto imam, ionako imam tamo sistem koji mi se svidja, dobro govorim englski..velike sanse da bih se odlicno snasao. Cale me prakticno molio... diplomirani ekonomista(moj cale) , osetio kako glup narod i losa drzva mogu d ti upropste zivot Ali znash sta je mladjoni uradio? Nije otiso u ameriku.... nije otisaao ni u beograd... da tamo juri posao kao vecin mladih iz njegovog grad. Mladjoni je kupio psa.. i dosaao na selo. Mladjoni ne izlazi svaki petak i subotu u grad i alkoholise se. Mladjoni ne ubada klaadionice. Mldjoni radi po dvroistu, uci se da zivi sm, pokusva da razvije svoj biznis. Mnogi ovde, mladjoniju zameraju sto mnogo visi n forumu... a pitao bih ja njih.. a sta bi oni radili na mom mestu? Odu nacepaju drva par sati.. malo pokopaju vece po dvoristu ili tako neki fiziki poso... i kako da odmaraju? Da citas knjigu, gledas televiziju ili sedis na forumu.. trece nema... E sad, zbog ovakvih kao ja... ako nam se dozvoli da cvetamo.. i ova zemlja ce da procveta.. ako pogusite preduzetnicki duh, onih koji su resili da ostanu ovde i da se bore, i ako od nas trazite da budemo mama i tata kosvoskim srbima i njih da spasavamo od siptarskog terora... i terorista koji su im debelo platili kuce i audije... nema nista od ove zemlje... Млађонију не бацају бомбе у двориште, не секу му воћњак, не отимају децу , Млађони може ноћу мирно да спава . Не причај о ономе што не знаш , нико не иде са своје земље ако не мора . Данче*, feeble, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 @@Млађони, Поруке у којима показујеш колико појма немаш о томе како су Срби живели и живе и даље доле, као и поруке које одговарају на те поруке, уклоњене су. Не знам кога си гледао и на кога си мислио, али такве поруке вређају све који имало знају о томе шта се стварно дешава тамо, и који нису затровани комуњарском и каснијом пропагандом. Убудуће кад причаш о овим стварима или се информиши или заобиђи тему, јер је тема и превише болна да би се неко тек тако фрљао стварима о којима појма нема. Осталим члановима се извињавам јер не можемо све да пратимо двадесет и четири сата, али зато служи дугме где се овакви постови пријављују, а да бисте помогли и себи и нама, образложите пријављену поруку. nana, Данче*, Фидер and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Да ли Вама или било коме припадне мука током дијалога и полемике са Милосављевићем или било киме другим-"лек" је просто да онда избегавате такве разговоре. А оно што сте му рекли, не приличи ни Вама, ни овом Форуму. Имате опомену због тога. Био сам потпуно свестан да ће мој коментар изазвати реакцију администрације, али шта да радим. Неке ствари могу да поднесем у духу толеранције, док за неке ствари падам у искушење да саговорника звекнем шаком (само да ми је при руци), па нека ми суде. Органски не могу да поднесем осуђивање људи који нису дужни да трпе терор у име заједнице која не чини ништа да им помогне. Зато сам тако и реаговао. Док нам је "Млађонија" пуна Србија, тешко нама! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Domovina i dedovina se stite tako sto je ne prodajes da bi se preselio u Beograd.. drzava ne moze nista ukolliko sami Srbi ne zele da zive tu. Драги Млађони, прије свега да кажем да ми је изузетно драго што је отворена ова тема. Радован Драговић је изузетан новинар и његов чланак заслужује сву пажњу. Није тачно да Срби желе да напусте Бујановац у ишта већој мјери него што се празни цијела наша унутрашњост. Не напуштају ни Прешево гдје су у неповољнијој ситуацији, а својевремена идеја да се повратници с Космета населе дуж пруге у Бујановцу и Прешеву, стопирана је од Коштуничине "патриотске власти". Круцијална истина о Бујановцу јесте да у њему велику већину чине Срби и Роми (који су подједнако) изложени притиску Албанаца. Па, како су Албанци већина у Бујановцу? Па тако што су комунистичке границе, чак и општинске, светиња западне политике према нама, те они са Великим Трновцем у који не смије да крочи српско уво добијају изборе. То су аминовали Човић, Ђинђић и, опет, Коштуница. Да је направљена општина Велики Трновац, Бујановац би био оно што и јесте стратешки значајан српски град са албанском и ромском мањином. Ни патриота Милошевић није смио да мења те општинске границе те сад немамо залуду обећану "Заједницу српских општина" на КиМ. Сјеверна Косовска Митровица ће се "интегрисати" у Јужну, а Панчево које је инфраструктурно и становништвом спојено с Београдом никада се неће "интегрисати" у Бгд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука