Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 A sta je tu cudno? Ja sam ulozio moje pare, i zelim da radim moj biznis. Ako zposlim zenu koja planira da radj, uposlio sam neproduktivnog radnika i nije mi u interesu da joj placam dok ona radja. Nije moj posao kao poslodavca da izdrzavm tudju decu, vec da mi neko odradi posao z koji je placen po trzisnoj ceni. То је добар аргумент, али размисли да ли тиме жену уопште постају равноправне са истим правима. Тиме ћемо добити жене које не раде или ћемо добити жене које не рађају. Чуо си за вероватне оне приче како капитализам угрожава данашњу породицу и како је то завера гуштера из подземља. Ja ne znam niti jednu jedinu feministkinju koja u zalaganju za ravnopravnost (uključujući kućne poslove) ide dotle da zahteva da ih samo muškarci obavljaju. Не знам ни ја пуно феминисткиња, заправо ме феминизам ни не интересује, али ето Оби то све зна тако децидирано. Stani maalo buraz! niko nije rekao da im je to uloga, vec da su bioloski, zbog manje kupanja testosteronom privucenije "drugim ljudima" dok su muskari zbog vise testosterona privuceniji masinama-nezivim svarim, nisu ljudimaa vec im je radoznalost usmerena u drugom pravcu! To ne znaci da je to ULOGA zena, vec jedan od njihovio bioloskih predispozicija koje su vece nego kod muskaraca. Pa ti onda ne gledas i ne slusas u koja ludila idu ove feministkinje po zapadu... I dotle je dogurala ta feministick kultura tamo... A sve to uz pomoc feministickih pokreta koji su lobilaari drzavu za vec bracna i porodicna prava i prakticno imaju mogucnost d ako hoce ucenjuju muskarce ... sto se porodicnog prav tice u americi je muskarac svojom imovinom na milost i nemilost zeni. Добро, погрешио сам, боље да нисам питао за фудбал. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Pa sva deca, naravno! Eto i od tebe dokaza da se sva deca igraju različitim, a ne samo stereotipnim igračkama :good2: S tim da si ti elegantno zaobisla cinjenicu da devojcice ipak u najvecem broju slucajeva vole lutke ili nesto slicno, a decaci - autice, oruzje, vozice i ostalo. To jesu cinjenice, ma kako se nekom ne dopadale. I ne, zbog tih cinjenica niko nije ni podredjen, niti zapostavljen, niti mu je bilo sta na bilo koji nacin umanjeno, oduzeto ili uskraceno. Tako prosto prirodno struje stvari kod muskih i zenskih, i izmedju muskih i zenskih. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Otkud uvek taj strah da zalaganje za ravnopravnost vodi nekakvoj jezivoj dominaciji žena? Da li zato što muškarci osećaju da postoji nepravedna dominacija muškaraca? Nema nikav strah, niti iko ima strah od ravnopravnosti. Strh imam od tog da jedan NAUCNIK koji je SLETEO NA KOMETU RAKETOM i uradio nesto za covecanstva, moze da bude napadnud od strane nekih KRETETENA za SEKSIZAM pod IZGOVOROM RAVNOPRAVNOSTI. OD togaa mene strah.. od ravnopravnosti nije. Siguran sam da taj nucni ima dosta koleginica i podrzvam svaku zenu koj hoce d gradi svoj put. Ali ne podrzvam one koje ce da zbranjuku ljudim da nose majice sa golim devojkma. To je vec ugrozvanje tudjih prava a ne ravnopravnost. Odahviing је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Pa ti si onda protiv feminizm! Posto feminizm to radi danas... oce da u filmovim bude odredjen broj zena, s odredjenim scenama koje nisu "seksistcke" hoce d u video igram postoji proporcij zena i muskaarca... itd...nikakve to vise veze sa pravama zena - nema. Protivim se preteranom intervencionizmu - ali je druga stvar primetiti seksizam u kulturi. To nisu iste stvari. Mene zanima dizanje svesti o predrasudama i postepena promena u tome kako tretiramo - svako od nas - ljudska bića. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Otkud uvek taj strah da zalaganje za ravnopravnost vodi nekakvoj jezivoj dominaciji žena? Kakav strah? Pazi, temu smo poceli jednim neverovatnim ruganjem samom smislu uopste, ako nisi procitala pocetak. Neverovatno je da pitas ovako nesto nakon toga. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 То је добар аргумент, али размисли да ли тиме жену уопште постају равноправне са истим правима. Тиме ћемо добити жене које не раде или ћемо добити жене које не рађају. Чуо си за вероватне оне приче како капитализам угрожава данашњу породицу и како је то завера гуштера из подземља. Tacno tako. Dobices ili zene koje ne grade kerijere ili zene koje ne radjaju. I tacno moderno drustvo urgozava ne danasnju, vec tradicionalnu porodicu. A tradicionalna porodica je zena u kuhinju, muskarac u lov. Ali to ne ugrozava kapitalizam vec moderno drustvo. Kapitaalizam to ne moze da ugrozi jer svaki bracni par koji zel itradicionalnu porodicu moze d izbere d zen ne radi uopste a muskarac radi ko crnac. Dakle kapitalizam nikog ne tera da radi, on daje priliku. Samim tim kapitalizam to ne ugrozav, kapitlizam daje izvbor zeni da raadi ili ne radi. i u soijalizmu firmi isto tko nije u interesu da zaposljvaa zene koje ce da zatrudne I drug stvar.. opet.. i u tom kapitlizmu zena moze da gradi karijeru i da radja. Evo opet u tom kapitalizmu mozes da radis silne poslove od kuce. zene mogu da otvarju svoje male radnjice gde bi bile same sebi gazde ili da rade sa svog kompjutera. dakle nije kapitalizm taj koji ugrozava vec ljudski izbor... stvar je sto teoreticari zvere namerno izvrcu cinjenice. Добро, погрешио сам, боље да нисам питао за фудбал. ja znm jednu curu koja igra fudbal, zovem je kasiljas, ne znam nikog ko je osudjuje zbog toga... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 нешто размишљам... да ли би мени (нама) сметало када би нека научница или тако нека женска особа из јавног живота обукла кошуљу са НАГИМ мушкарцима? Дакле, не оно прикривено, већ баш да буде наочиглед свију. Или још да крене да говори о одређеним деловима тела мушкарца који по њој чине мушкарца још привлачнијим... хм.. мислим да не. Вероватно не бих ни обратио пажњу на то. Млађони and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Protivim se preteranom intervencionizmu - ali je druga stvar primetiti seksizam u kulturi. To nisu iste stvari. Mene zanima dizanje svesti o predrasudama i postepena promena u tome kako tretiramo - svako od nas - ljudska bića. Dizanje svesti je jedno, trazenje d se "legalise" i uvede u zakone nesto je drugo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 нешто размишљам... да ли би мени (нама) сметало када би нека научница или тако нека женска особа из јавног живота обукла кошуљу са НАГИМ мушкарцима? Дакле, не оно прикривено, већ баш да буде наочиглед свију. Или још да крене да говори о одређеним деловима тела мушкарца који по њој чине мушкарца још привлачнијим... хм.. мислим да не. Вероватно не бих ни обратио пажњу на то. Ali zato kada bi to muškarac uradio, spalili bi ga na lomači. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ali zato kada bi to muškarac uradio, spalili bi ga na lomači. Мислиш обукао кошуљу са голим мушкарцима? Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 нешто размишљам... да ли би мени (нама) сметало када би нека научница или тако нека женска особа из јавног живота обукла кошуљу са НАГИМ мушкарцима? Дакле, не оно прикривено, већ баш да буде наочиглед свију. Или још да крене да говори о одређеним деловима тела мушкарца који по њој чине мушкарца још привлачнијим... хм.. мислим да не. Вероватно не бих ни обратио пажњу на то. Ja vidjam da devojke po fejsbuku stvljaju onog iz "tri metra iznad neba" polu golog kako radi zgibove p se ne secam da sam se osetio "seksulnim objektom" ,,,, oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 evo ovde dokaz da "kriticarka" video igara obican lazov zeljaan nekog glupog dokazivanja.. Itd.... same o sebi svedoce.. Ali nijedna feministkinja nije uradila ono što su Aniti uradili kao posledicu ove kritike - pretnje pucnjavom, nasiljem, silovanjem. Zašto su onda feministkinje tako zastrašujuće? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 нешто размишљам... да ли би мени (нама) сметало када би нека научница или тако нека женска особа из јавног живота обукла кошуљу са НАГИМ мушкарцима? Дакле, не оно прикривено, већ баш да буде наочиглед свију. Или још да крене да говори о одређеним деловима тела мушкарца који по њој чине мушкарца још привлачнијим... хм.. мислим да не. Вероватно не бих ни обратио пажњу на то. To bi bio estetski promasaj, kao sto je to i ovde, kod ovog naucnika. Ali to je njegov/njen problem, ako nema ukusa neka se u tome malo nauci, a jos pride, cini mi se da je ovaj naucnik o kome pricamo malo hteo da ostavi utisak curi koja mu je poklonila kosulju - dakle, da napravi znak paznje - a evo sta je dobio... Paradoksologija, Никола Поповић, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ali nijedna feministkinja nije uradila ono što su Aniti uradili kao posledicu ove kritike - pretnje pucnjavom, nasiljem, silovanjem. Zašto su onda feministkinje tako zastrašujuće? To pitaj psihopate koji prete. Ja nisam te psihopate niti sam deo nekog njihovog pokreta. Meni su oni problem josh veci nego feministkinje sto stalno pricm po forumu (protiv nasilja) ali su mi i feministkinje vid problema i stvaraoci nasilja koji koriste drzavu za sprovodjenje nasilja nad porodicnim pravima muskraca, naad pravima individua da nose kosulje koje hoce, nad prvima igracke industrije da stavlja obnazene zenske karaktere. To je cisto nasilje. Никола Поповић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 I još nešto mi nije jasno, kako ne čuh na primer da se feministi bore protiv parole:"PRvo žena i deca". Eto klasičan primer gde savremeno društvo odvaja polove. Ali izgleda nikome to ne smeta. Ili nešto ne vidim da pričaju kako usled mobilizacije i žene treba da budu mobilisane. Možda da pomenu po koji put mesta gde žene stvarno nemaju nikakva prava, gde budu silovane i onda optužene za to što su imale seks pre braka? Najvažnije je da se bave glupsotima i da napadaju ljude koji veze nemaju za onim o čemu se priča. Zašto bi tražili ravnopravnost za žene koje žive hiljada kilometara daleko kada mogu da se pore da one dobiju privilegije u mestima u kojima žive? Današnji feminisam puca od licemera i ne znam kako usled današnjih feminističkih pokreta koji preovladavaju i pored ciljva za koje se bore neko može bez ikakvog srama da kaže da je feminista. PS. Baš sam se inače proveo vremena na ovom slučaju. I veoma čest komentar od strane žena na twitteru je bio nešto tipa:"ja jesam za ravnopravnost polova ali nisam feminista". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука