Arsenija Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 ili jos preciznije receno ko ne zadobije Licnost taj u manjoj ili vecoj meri obitava u paklu neBica. i obrnuto konacna istina lezi u Licnosti a to je raj. Može li ovo neko da pojasni.... :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 То је за обожаватеље филозофије. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Moderna fizika govori da prostor i vreme nisu više fundamentalne kategorije tvorevine, nego se prostor i vreme pojavljuju iz sistema konstituenata koje nazivamo informacijama. Opet brate jednu fikciju iz astrofizike kvalifikuješ sa cjelokupnom modernom fizikom,daj nam ime te teorije da se upoznamo pobliže sa time... Jesi li mislio na teoriju super struna i 70 dimenzija,ako jesi to i nije teorija,već obična hipoteza Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Pozdrav svima Kako bi ste opisali gde je "geografska" lokacija raja i pakla, sigurno da duhovni svet jeste drugaciji od ovog koji je ogranicen prostorom ali i tamo je odredjeni prostor. Da li je to van nase vasione (dokle su naucnici otkrili) i u kom "pravcu" se "putuje" od ove zemlje...koliko bi to bilo daleko ako bi bilo moguce meriti nasom ljudskom kilometrazom? Raj i pakao nisu lokacije nego stanje duse posle smrti. Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 @@kordun, Постоје неки принципи у модерној космологији. То су нове ствари. Не може свако то да разуме. Треба се опростити са здравом памети. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Pozdrav svima Kako bi ste opisali gde je "geografska" lokacija raja i pakla, sigurno da duhovni svet jeste drugaciji od ovog koji je ogranicen prostorom ali i tamo je odredjeni prostor. Da li je to van nase vasione (dokle su naucnici otkrili) i u kom "pravcu" se "putuje" od ove zemlje...koliko bi to bilo daleko ako bi bilo moguce meriti nasom ljudskom kilometrazom? moradoh se javiti da odgovorim na ovo: Ne, duhovni svijet nije materijalni s toga, nije ograničen tj ukalupljen, nego obuhvata prostor. Život nije prostor, nego je prostor uglavljen u njega. Kako bi drugačije bili jedno tijelo, shvataš? E, to je mjesto raja "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Može li ovo neko da pojasni.... :.mislise. dje ba zpelo? rec je o onome na sta hriscansko iskustvo upucuje vec vekovima => obozenje ili ti usinovljenje. jednom recju zadobijanje jedine prave licnosti Licnosti Sina Bozijeg koji ima jasan odnos prema svom Ocu. dakle predanjski receno poznanje Boga (za) Oca. svo pricescivanje (telom i krvlju Spasitelja) ima taj smisao, poznanje istine kroz Licnost. Jedan postaje mnogi da bi mnogi postali Jedan. Bog postade covek da bi covek mogao postati Bog u/kroz Licnost Sina. samo Jevandjelje kaze da se Bog ne moze poznati nego kroz samog Hrista (Licnost Sina)....itd Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Malo nabacano ali sve si rekao. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mramorcanin Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 vidjenje starca Gavrila http://www.youtube.com/watch?v=Yo5GKhwQF5w Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Starac Gavrilo video duhovni svet a ni on sam nije znao gde je bio, sve je to pomalo zastrasujuce sta je cuo i video. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 To o cemu svedoci starac Gavrilo je subjektivan dozivljaj. Rajsko stanje je, moze da se kaze, kad si oslobodjen (svih stega). Kad si u neizrecivoj milosti koja prevazilazi nase svekoliko (culno) poimanje. Kad si potpuno u Ljubavi. Raj je Ljubav. A Ljubav je beskonacna. Istochnik and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 (измењено) Старац се често будио ноћу у три сата после поноћи и устајао на молитву. Тако је једног јутра испричао да су га посетили претходне вечери познати покојници (тј. душе њему познатих људи који су преминули) и дали му своја имена да се помоли за њих. Један од њих сео је на кревет поред њега и био је толико леден да пет сати после тога старац није могао да се поврати од толике хладноће: ”Био је леден као да су га ставили у замрзивач’‘… Од тада је рекао да ће се молити Богу да му покаже како живе праведни, а како они који иду у пакао, тј. како живе они који се спашавају, а како они који се налазе далеко од благодати Божије. После годину дана јаке, усрдне молитве, Бог му је дао ту могућност.Приликом једног сусрета са својим духовним чедима, упитао их је, после Божанствене Литургије, да ли знају шта је то пакао. Један му је одговорио: ”Старче, знамо да је пакао, као што нас учи Еванђеље, место где иду људи који не воле Бога и нису извршавали Његове заповести. Исти тај податак нам говоре такође и свети Оци.” ”Да, али то је теоретски”, одговорио је. ” Ја ћу вам испричати своје искуство које сам недавно имао када ме је мој Анђео Хранитељ одвео до врата пакла и видео сам како живе они у паклу. Као доказ тога показаћу вам ожиљак на руци. Тај ожиљак задобио сам када сам био на вратима пакла. Као да је ватра из паклене реке изашла и направила ми малу опекотину на руци да бих разумео да то што ми се дешава није лаж, нити привиђење, нити лажан осећај, већ једна стварност коју ми је помогао мој анђео да прихватим и боље разумем, да поверујем у њу више и да вам је испричам.” Рекао им је како је видео људе који се налазе у паклу како пливају унутра у једној пламеној реци, а ожиљак који је задобио налазио се мало изнад ручног зглоба. У разговору рекао је и следеће: ”Свако од вас има једног анђела који га прати, али пазите, децо, анђела имају само они који су крштени. Некрштени немају анђела чувара. Анђела чувара добијамо на дан свога крштења. Али има и демона близу вас, то да знате, да пазите.” Измењено Јануар 21, 2014 од Martirije Nebojš.a and Biky83 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Радость праведных о Господе. Триптих, (центральная часть). Васнецов Виктор (1848-1926) Старца је посетио и један човек желећи да са њим разговара о проблемима везаним за његову децу. Неправедно се жалио да деца непоштено поступају према њему. Старац је покушавао да га увери како проблем треба да размотри са духовне тачке гледишта: - Теби ће користити уколико буду неправедно поступали према теби, јер ћеш зато после смрти бити награђен. Човек је на то рекао: - Оче, ја не верујем да пакао, рај и живот после смрти уопште постоје. Једино верујем у постојање неке натприродне силе. Старац му је са осмехом одговорио: - Добро, и то је боље него ништа. Уколико Христос и живот после смрти не постоје, зар ти мислиш да су луди сви ови монаси и монахиње који су се одрекли света и живе на усамљеним местима? Осим тога, и пакао и рај постоје. Наша душа доживљава и једно и друго јер су то духовна стања, а не нека места на којима пламти ватра или певају птице. Даћу ти један пример. Претпоставимо да спаваш и сањаш да се спремаш да нешто украдеш. Одједном, у твоју душу се увлачи страх јер мислиш да би неко могао да те види. И заиста, људи су те видели и покушавају да те ухвате. Почињеш да бежиш, јер страхујеш да би могао бити ухваћен и погубљен. Такве помисли изазивају осећања патње и стрепње. Твоја душа испуњена је очајањем, разочарењем и страхом због онога што би ти се могло догодити. У сну почињеш да се знојиш и да се преврћеш по кревету, а онда се сасвим изненада будиш. Схваташ да је то био само ружан сан, ноћна мора и постепено се смирујеш. Оно што је твоја душа доживљавала током тих неколико тренутака био је пакао, односно доживљај душевног мучења. Твоја душа је била обузета страхом, ужасом, патњом, стрепњом, очајањем и разочарењем. Пакао није место на којем се душе кувају у котловима него стање у којем ће се душа наћи након што напусти тело. Тада ћеш схватити истину и патићеш јер ниси поверовао Христу и Његовој проповеди о животу после смрти. Душа ће тада бити далеко свеснија кривице због својих поступака и доживљаваће непријатна осећања страха, ужаса, стрепње, очајања итд. Исто се може применити и на рај. Замисли да имаш сина којега много волиш и да је он током многих година радио на бродовима. Док спаваш, сањаш да се твој син вратио. Дубоко си дирнут и испуњен неизмерном радошћу. Трчиш према њему, грлиш га и љубиш. И док је твоје срце преплављено срећом, изненада се будиш и схваташ да је то био само сан. Разочаран си и враћаш се у стварност. Твоја душа је на неколико тренутака осећала укус раја, односно, била је испуњена радошћу и љубављу. Дајући ти ова два примера, желим да ти покажем да постоје и пакао и рај. Ми их можемо делимично доживети још у овом животу, али ћемо их потпуно и целовито осетити тек након смрти. Слична стања постоје у нашој души, зависно од њене природе. Уколико душа има нечисту савест и ако је обузета страхом, ужасом, стрепњом, очајањем, љубомором или клеветом, она постаје обитавалиште пакла. Међутим, ако душа осећа љубав, радост, доброту, наду, веру, умереност и смирење, онда постаје обитавалиште раја. "Сузе за свет" http://pricalica.blog.rs/blog/pricalica/generalna/2014/08/17/raj-i-pakao3 ИгорМ, Biky83, Милан Ракић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Тада ћеш схватити истину и патићеш јер ниси поверовао Христу и Његовој проповеди о животу после смрти Ovo me malo buni. Da li je vera produkt nase volje? Ja mislim da nije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Da li je vera produkt nase volje? Ja mislim da nije... Вера се не може наметнути, већ се мора одабрати слободном вољом. Човек има слободну вољу коју му је Бог дао, тако да сам одлучује да ли ће веровати или не. obi-wan, Ненад Р. and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука