Снежана Написано Новембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 XIII О, да си ти вечан! Али, драги, знај Само док живиш ти си оно што си; А за неминовни припреми се крај И неком другом свој мили лик носи. Изнајмљена онда та лепота сва Биће без краја, а ти ћеш тада Бити ти и када куцне ура зла: Носиће пород твој лик препун склада. Ко пушта да тако леп пропадне дом А зна да би га мушки мого спасти Противу вихора који носе лом И беса који смрт има у власти? Расипник само. Ти се оца сети, И да л ће исто и твој син то смети. Саша од Москве, Таша and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 XIV По звездама свој суд ја донети нећу, А астрологију, чини ми се, знам, Ал не да предскажем добру или злу срећу Нит куги и глади изгледе да дам; Не погађам шта ће у минут се збити, Нит његову кишу ил ветар ил гром, Нити кнежевима да л ће добро бити По небеском честом знаку било ком; Из звезданих твојих очију ја само Читам знак сазнања: "Истина и чар Цветаће заједно тек ако им дамо Своје лепо семе од себе на дар", Или ти проричем: "Твј смртни час биће И за истину и чар - смртно пиће." Таша and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 XV Кад помислим само: све што расте да је Савршено тек у малом трену живом, И да позорница - свет је, која даје Представу под тајним звезданим упливом: Кад видим да људи расту налик биљу И да њих исто небо крепи, слаби, Да им млад сок брзо стиже старом циљу А њина лепота у заборав граби; И мисао на ту сталну мену тада Слави благо твоје лепоте мом оку, Док време са смрћу договоре склада Да твој дан претвори у поноћ дубоку. Због тебе с временом мој рат сада траје: Што ти оно узме, моја хвала даје. Саша од Москве and Таша је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 XVI На моћнији начин што не почнеш бој Са тиранином пред ким време трне, И бољим средствима но што је слик мој Не утврдиш се када смак насрне? Ти на врху срећних сата стојиш сад И необделан многи би врт света Да рађа цветове живе био рад Сличнији теби од твога портрета: Тад би у обличју своме живом ти Живео живот, какав не би дала Ни слика којасе под кичицом зби, Ни под невештим мојим пером - хвала. Сачуваћеш се дарежљивим чином: Живећеш сликан соственом вештином. Таша је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 XVII У мој стих ко ће сутра веровати, Који је препун твојих особина? Полунем да је, и небо ће знати, И да ти пола не каза врлина. Кад би ми песма умела да каже Све твоје дражи и чар у очима, Будући век би реко: "Песник лаже, Рајску лепоту земни лик неима." Рукопис мој би, жут од многих дана, Презрен ко старац био који вара, И дужна хвала била би названа - Заносом који има песма стара. А да је твоје и тад живо семе: Двострук би био - кроз стих и кроз време. Таша and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 XVIII Са летњим даном не знам да ли да те Поредим, када си - лепши, чари тише? Пупољке маја страшни ветри смлате И време лета кратко је одвише; Понекад око неба јара руби, А често златни лик потамни неба; Све што је лепо лепоту и губи Кад случај хоће ил природи треба. Свенути неће вечно лето твоје, Нити лепота, а и смрт се неће Хвалити да ти покри тамом боје, У вечност - песма - и твој лик однеће. Док око види и док дишу људи С песмом ће овом твој лик да се буди. Саша од Москве and Таша је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Од ономад, на страници "Глоб театра", могуће је погледати снимке неколико представа, који се додуше плаћају, али има и неког бесплатног садражаја, а верујем да ће га бити и више... http://www.globeplayer.tv/ Paradoksologija and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 XIX Несито Време, лавље шапе сруби, Натерај земљу да свој кот прогута, Ишчупај тигру оштрицу од зуби И спали живот феникса што лута; У своме лету сеј радост и сету И ради шта знаш, време брзог хода, Пролазној чари у широком светућ Ал браним један злочин испод свода: О, не избраздај својим часовима, Ни древним пером чело мога друга, Нек недодирнут твојим токовима Буде леп узор за потомства друга. Ал и упркос твом злу које прети У мом ће стиху увек млад живети. Таша and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 XX О господару - госпо моје жуди, Имаш лик сликан рукама природе И женско, нежно срце, ал без ћуди Жена, које се на варљивост своде; И сјајно око од женског верније Које позлати све што такне зена; Мушког си тела, ал пун чаролије, Те ти се диве и човек и жена. Најпре си стваран да си налик жени, Ал природа је с жељом да те слије Заддремала и - отела те мени, Давши ти нешто што за мене није. За уживање створила те жени, Дај њој грљење, али љубав мени. Саша од Москве, Таша and Odette је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Potrosila sam sve amine na izbor i trud Bravo! Снежана је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Potrosila sam sve amine na izbor i trud Bravo! Нема потребе да се трошиш на амине, ово је за мене задовољство а не труд, уживам у "друштву мртвих песника", па ко велим да поделим и са вама. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 XXI Ја нисам као онај песник што је Шминканом чари надахнут да ствара, Који и небу, украсе, ко своје Узима да се њима удвара - Девојци, коју поредити мора Са сунцем, земљом, месечевом згодом, Цвећем априла, драгуњима мора И свом лепотом под небеским сводом. Искрена љубав - искрено и пише, Зато ми веруј: од љубљви моје Лепшу не роди мајка, мада тише Сија но звезде што на небу стоје. Нек више каже тај што за реч хаје, А ја не хвалим што се не продаје. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 XXII Огледало ме неће уверити Да сам стар - док си ти вршњак с младошћу, Ал кад времена бразде стекнеш и ти Примићу и ја брзо смрт ко гошћу. Јер сва лепота што тебе покрива - Лепо је рухо мог срца што снује У теби, ко што твоје срце снива У мени - те нам доба сједињује. Стога се чувај, као што се и ја Чувам рад тебе, а не себе ради, Јер носим твоје срце што се свија Уз мене ко уз мајку пород млади. Кад стане моје срце, онда схвати Да ће и твоје срце са њим стати. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 XXIII Ко невешт глумац насред позорнице Кога у улози поремети страх, Ил пуно гнева, неко плахо лице, Кад му жестина одузима дах; Из страха тако заборавим и ја Љубавних изјава тај обредни склад, И под бременом се свија Сва речитост моја што клоне у пад. Погледи моји нек буду, голи, Речит а нем тумач са срчаног дна, Које за љубав уме да се моли Више но што језик да изусти зна. Учи да читаш и писма без слова; И оком чује љубав мудрог кова. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 XXIV Моје се очи сликара игрле, Сликале те по платну срца мога; Тело је моје рам те слике мале Са перспективом што је сасвим строга; Таква су, зна се, и најбоља дела Ове вештине. У мојим грудима Сад је атеље где је слика села Твог правог лика. Очи су очима Услугу добру учиниле, збиља: Твој облик - моје очи су сликале, А твоје очи, с погледом што циља Кроз зрак сунца - све су обасјале. Али уметност ока има ману: Ликове даје, а срца остану. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука