Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ali je akcija svakako inspirisana crkvom i pravoslavljem Ајде молим те један подужи текст како су фашисти били инпирисани Црквом и православљем? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ako neko predstavlja da radi u moje ime nešto što ja ne podržavam i sa čim nemam veze. Mislim da je sasvim normalno da to i kažem, da ljudi ne budu u zabuni i da stvarno pomisle da ja to podržavam. Prosto, ne bih ja to radio ni zbog tebe ni zbog kralja oblaka nego isključivo zbog sebe. Чије име? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Mitropolit je mitropilit vernom narodu,pravoslavni mitropolit njegov zadak i nije da svako njega mora razumeti i da ga svako treba voleti i postovati,ne mozes ocekivati da on mora pred propoved i besedu o Sodomskog grehu da cuti jer to mnogi ateisti,lgbt osobe i slicni nece razumeti. Да, митрополит се обраћа Црквеним језиком и зна се шта је Содома и Гомора. Да би неког то вредђало тај мора онда и да верује, односно да има барем жељу да прегледа Писмо и Предаље које говоре о тој тематики. Мало је офф, па да се вратимо на тему... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Da ali to nije posao crkve da ljudima koji ne veruju u Boga i ne idu u crkvu da objasnjava pravoslavnu azbuku i pravoslavni bukvar a da oni to ni ne zele da cuju. Mitropolit je mitropilit vernom narodu,pravoslavni mitropolit njegov zadak i nije da svako njega mora razumeti i da ga svako treba voleti i postovati,ne mozes ocekivati da on mora pred propoved i besedu o Sodomskog grehu da cuti jer to mnogi ateisti,lgbt osobe i slicni nece razumeti. Ja kolko znam verujuci narod na paradu ne ide. Medju homoseksualcima tesko da ima pravoslavaca. Pa dobro onda... Kojim vernicima se obratio kad je pominjao drvo koje ploda ne radja? Stvarno svasta... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ако добро разумем људе који би желели да се Црква изјасни о овоме, они признају да Црква заиста нема везе са овим инцидентом нити са групама попут СА, Образа и њима сличних, али да би могла, да би било пожељно, да јавно иступи и нагласи да осуђује уопштено такве појаве, а не да се осуда насиља подразумева и евентуално спомене на крају, после много дужих и опширнијих осуда хомосексуалности пред сваку параду. Ако је овако, поптуно се слажем са њима, желео бих да чујем то од Цркве. Само зато што питање парада се Цркве дотиче подједнако колико и питање насиља у име српства и некакве ишчашене визији православља - директно је се не тиче никако, јер нити је угрожена парадом, нити је повезана никако са насиљем. Па пошто је то тако, а поводом парада се ипак редовно оглашава, онда би могла да се огласи јасно и поводом насиља које је на неки начин у њено име, колико год то било очигледно сумануто. Ако ништа да би зачепила уста свима који је држе одговорном, колико год они неозбиљни били и пказала би додатну добру вољу, па макар ту добру вољу нико добронамеран и не чуо. Као што бих ја имао обавезу да се огласим, уколико бих чуо да је неко поменуо, макар индиректно, не изричито, моја писања као разлог неког свог манијачења, колико год то било очигледно неповезано, противречно и сулудо. Нарочито бих имао ту обавезу, ако се иначе повремено оглашавам поводом ствари које нису стриктно везане за моју мисију, већ су политичке, друштвене и сличне природе. Углавном, Црква заиста нема обавезу да се оглашава на испад сваког манијака, али би било добро да изађе са једним изричитим, уопштеним ставом, посвећеним људима који помињу православље као једну од својих мотивација за чињење насиља, претње насиљем или чак и агресивну реторику. Јер Црква увек, као и ми хришћани уопште, треба да се понашамо изнад онога на шта смо обавезни. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 To i ja kazem... Но проблемо кад буде злочинац ухапсићемо га. Ти не кажеш,твоја тврдња је у теби самом дубоко у форми питања. Па ако желиш да те мало поучимо о содоми и гомори. Но кажем твоја вожња је као солодринкер,тип. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ако је овако, поптуно се слажем са њима, желео бих да чујем то од Цркве. Кад ниси чуо Срђане да се Црква оградјује од фашиста?(фашисти нису у Црквеном бићу опште, то је Црквена суштина.) Хоћеш да ти СПЦ понавља сваки дан то исто? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Што се тиче владике Амфилогија, он вероватно није свастан да постоје млади, незрели људи, испраних мозгова, који би његове речи могли протумачити као одређено оправдање за насиље. Јер кад неко нешто жели, кад носи у себи одређени конфликт (да ли да бијем парадере или не - Црква каже "не, насиљу!" али и "дрво које не рађа, спаљује се" каже митрополит), ће врло лако преломити на погрешну страну, пошто је избомбардован погрешним тумачењима изрека светитеља, св. Николаја и сличним стварима извађеним из контекста духовног живота...Као она "воли своје непријатеље, за Божије се моли, а непријатеље отачаства сатири" итд. Тако се код младих и неупућених у веру људи ствара убеђење (погрешно наравно) да насиље ипак није потпуно неприхватљиво у оваквим ситуацијама, да постоје неке две струје у Цркви, које су подједнако веродостојне, јер иза обе стоје велика и света имена. И онда просто може да се деси, да човек преломи на ону страну која му се више допада . Као што је нпр. случај са дилемом око причешћивања, да ли редовно, или поједанпут у посту - нема изричитог става Цркве и свако преломи онако како осећа, како жели. Мислим да митрополит није свестан да псотоје такви ликови, који једва чекају да чују нешто што прија њиховом унутрашњем стању, није ни дужан да буде свестан, просто свет у коме он живи је савршенији и другачији од света улице и недовољног васпитања, површних идеологија, суманутих идеја и слично... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Кад ниси чуо Срђане да се Црква оградјује од фашиста?(фашисти нису у Црквеном бићу опште, то је Црквена суштина.) Хоћеш да ти СПЦ понавља сваки дан то исто? Не знам да је икада СПЦ или патријарх, издала званично саопштење у којем осуђује свако насиље које се помиње у истој причи са православљем и свако насиље преме хомосексуалцима, например. Мислим на посебно саопштење, којем би то била главна тема, попут саопштења која се издају поводом парада. Млађони and VaSa110 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ако добро разумем људе који би желели да се Црква изјасни о овоме, они признају да Црква заиста нема везе са овим инцидентом нити са групама попут СА, Образа и њима сличних, али да би могла, да би било пожељно, да јавно иступи и нагласи да осуђује уопштено такве појаве, а не да се осуда насиља подразумева и евентуално спомене на крају, после много дужих и опширнијих осуда хомосексуалности пред сваку параду. (tacno tako brate! ) Ако је овако, поптуно се слажем са њима, желео бих да чујем то од Цркве. Само зато што питање парада се Цркве дотиче подједнако колико и питање насиља у име српства и некакве ишчашене визији православља - директно је се не тиче никако, јер нити је угрожена парадом, нити је повезана никако са насиљем. Па пошто је то тако, а поводом парада се ипак редовно оглашава, онда би могла да се огласи јасно и поводом насиља које је на неки начин у њено име, колико год то било очигледно сумануто. Ако ништа да би зачепила уста свима који је држе одговорном, колико год они неозбиљни били и пказала би додатну добру вољу, па макар ту добру вољу нико добронамеран и не чуо. Као што бих ја имао обавезу да се огласим, уколико бих чуо да је неко поменуо, макар индиректно, не изричито, моја писања као разлог неког свог манијачења, колико год то било очигледно неповезано, противречно и сулудо. Нарочито бих имао ту обавезу, ако се иначе повремено оглашавам поводом ствари које нису стриктно везане за моју мисију, већ су политичке, друштвене и сличне природе. Углавном, Црква заиста нема обавезу да се оглашава на испад сваког манијака, али би било добро да изађе са једним изричитим, уопштеним ставом, посвећеним људима који помињу православље као једну од својих мотивација за чињење насиља, претње насиљем или чак и агресивну реторику. Јер Црква увек, као и ми хришћани уопште, треба да се понашамо изнад онога на шта смо обавезни. amin x deset oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ja kolko znam verujuci narod na paradu ne ide. Medju homoseksualcima tesko da ima pravoslavaca. Pa dobro onda... Kojim vernicima se obratio kad je pominjao drvo koje ploda ne radja? Stvarno svasta... Pa on i ne upucuje njima poruku,nego vernom narodu. A Srbija je zeleli vi ili ne,ipak Nemanjicka i ipak pravoslavna zemlja. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Мислим да митрополит није свестан да псотоје такви ликови, који једва чекају да чују нешто што прија њиховом унутрашњем стању, није ни дужан да буде свестан, просто свет у коме он живи је савршенији и другачији од света улице и недовољног васпитања, површних идеологија, суманутих идеја и слично... осим добронамерности не видим аргументе са твоје стране. Кажеш: псотоје такви ликови, који једва чекају да чују нешто што прија њиховом унутрашњем стањо. Православци део Цркве и Тела Христовог или нацисти? Ко су ликови? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 A Srbija je zeleli vi ili ne,ipak Nemanjicka i ipak pravoslavna zemlja. Što naravno možemo videti da piše u ustavu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Pa u ustavu ne pise ni kad je dan a kad je noc,pa mi ipak znamo to. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Не знам да је икада СПЦ или патријарх, издала званично саопштење у којем осуђује свако насиље које се помиње у истој причи са православљем А? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука