Jump to content

Skup za legalizaciju marihuane

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

- Uneo mi se u facu i počeo da mi preti da prestanem da slikam. Kada to nisam učinila, pljunuo me je. Jako sam se uplašila - prepričava incident koji je doživela na Fakultetu Političkih nauka, studentkinja Ana Jakšić.

1524615-fpn2-foto-ana-jaksic.jpg

Ana Jakšić | Foto: Privatna arhiva 

Jedan od huligana, koji su večeras prekinuli tribinu organizacije "Studenti za slobodu", na temu legalizacije marihuane, nasilno je napao jednu od studentkinja, učesnicu ove tribine.

- Kada su huligani prekinuli skup i počeli da uzvikuju uvrede, ja sam počela da ih slikam. Tada se jedan od njih izdvojio i krenuo prema meni. Uneo mi se u facu i počeo da me vređa i govori da ne slikam. Pošto sam nastavila da slikam, pljunuo me je- priča Ana Jakšić.

Ona kaže da se veoma uplašila kada su huligani ušli u slušaonicu, jer su odmah počeli da ih gađaju letcima i uzvikiju strašne uvrede.

1524872-fpn-foto-ana-jaksic.JPG

Upad na FPN: Huligan sa bradicom (levo) je pljunuo studentkinju | Foto: Ana Jakšić

- Prvo je jedan od njih krenuo ka kolegi koji je bio za govornicom, ali ga nije napao. Tada sam se već uplašila jer sam, kao jedna od članova organizacije "Studenti za slobodu", sedela u prvom redu i bila sam im veoma blizu- kaže ova potresena studenkinja.

Organizatori tribine sa čuđenjem prepričavaju ovaj incident.

- Oni su nasilno upali u slušaonicu sa parolama "Stop narkomaniji" i počeli da nas gađaju flajerima na kojima je pisalo da u Srbiji neće biti narkomana. Puštali su crkvenu miziku na mobilnim telefonima i uzvikivali uvrede da smo svi narkomani i šljam. Pozivali su se na Svetog Savu, a jedan od njih je pljunuo devojku. Gde je tu logika? - pita se jedan od organizatora tribine

Nakon toga je u slušaonicu ušao dekan Fakulteta političkih nauka Ilija Vujačić sa pripadnicima policije, koji je samo kratko rekao da skup mora da se prekine da ne bi došlo do daljih incidenata.

Policija je legitimisala huligane, od kojih niko nije priveden. Oni su nakon incidenta koji su izazvali mirno otišli u nepoznatom pravcu.

Organizatori tribine: Ovo nas neće zaustaviti

Organizatori tribine kažu da nisu očekivali ovaj nasilni upad i da ne znaju da li su huligani studenti Fakulteta političkih nauka.

- Mi smo najavili tribinu, kao i uvek, na društvenim mrežama, tako da je bilo ko mogao da prisustvuje skupu. Ne verujem da su huligani studenti FPN-a. Ovo nas neće zaustaviti i ubrzo ćemo organizovati još jednu tribinu.

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/studentkinja-o-napadu-huligana-vikao-je-pretio-mi-je-i-pljunuo-me-u-lice/156524.phtml

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Vidi ti to , molim te ,'oce neki studenti da pricajo o legalizaciji droge u Srbiji. Ej , i jos su iznenadjeni sto su besni gradjani koje oni nazivaju huliganoma prekinuli takav skup. Zna se jos od vremna Svetog Save da se u Srba travom 'rani stoka i da to ljudi ne puse a da se pusi duvan i ispred svake prodavnice mora da bude bar po deset ljudi koji tu sede i piju po citav dan. U srba je pravilo prosto , droga a , duvan i alkohol i razbijanje njuske neistomisljenicima da .

P.S. Cudi li nekoga sto policija ne radi svoj posao ?

Подели на овим сајтовима

Po menije ovo za totalnu osudu, a sto me jos vise zgrazava je to sto su ti takozvani pravednici koji ne zele drogu u srbiji stavili VERU iza svojih ledja, pa nismo mi islamisti da sirimo veru sa macem i nasiljem, i jos pustati crkvenu muziku a ponasati se nedolicno.

Naravno nikako ne podrzavam legalizaciju bilo kojeg narkotika, cak bi i lekove koji ulaze u narkotike stavio pod mnogo vecu kontrolu. 

Jednostavno ti sto se nasilnicki ponasaju, nisu zasluzili dauzimaju crkvu i Boga u svoja usta, pogotovo ne za svoja nedela, ako imaju visakenergije neka lepo odu na njivu da oru i kopaju, a ne ovako pa da izgledaju kao i ti isti narkomani samo pod krizom. A sto se tice onih studenata koji bi da su slobodni pa da legalizuju marihuanu ili bilo sta tako sto moze da lose utice na razvoj mladih oko njih, neka lepo uzmu si konopce pa neka na brzake presude sebi, zasto polako unistavati mozdane celije ako se moze lepo uzeti sve u mnogo kracem vremenu za minut dva. ili mozda je jos bolje da ogranizujutribinu da se legalizuje i kokain i heroin i sve te tabletice, markice ili sta i kako vec, pa mogu da odu i sa legalizacijom oruzija, pa onda svi lepo da se naduvamo uzmemo si pistolje i puske pa se lepo pobijemo medjusobno, ako nas nisu uspeli madjari i svabe u velikom i drugomsvetskom ratu da pobiju,pa ni posle ako nas drugi nisu uspeli pobiti, mozemo mi sebe medjusobno.

strasno je sta se sve desava udanasnja vremena, ne samo kod nas nego svugde u svetu, ili je mozda to sve normalno a ja zivim u pogresno vreme! 

Подели на овим сајтовима

Ana Jaksic,do sada najveci uspeh je to sto je sastavila i nosila transparent na paradi pedera gde je vredjala patrijarha i mitropolita. Cisto ono da se zna malo ko je doticna spodoba.

Pederi-proviciraju.jpg

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Samo me zanima kako je moguce da ove  kao sto je Ana imaju toliko upliva u raznorazne organizacije od pederskih sto je manji problem,do raznih studentskih,gradjanskih... Doticnu sam video i u gej strejt alijansi i u nekom libeku i u nekom studentskom pokretu i u studentskim organizacijama i vise ne znam gde ali stvarno,ako doticna nije u nekih 15000 organizacija ...ja ne znam ko njih sve gura svuda i ko ih vise finansira?

Najjace sto je tribina bila o legalizaciji marihuane,a posle ovog prekida su promenili da je tribina bila o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe sto je naravno potpuno razlicita stvar. 

Измењено од Дејан Бићанић

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Po meni ako se organizuje tribina o legalizaciji necega sto je poznato kao narkotik u medicinske svrhe, treba da je organizuju naucnici iz medinice, oni koji bi mogli da vode diskusiju o tome, i sa cinjenicama da iskazu sta je dobro u tome ako ima dobroga a sta nije. A ne da takvu tribinu pod okriljem medicine organizuju studenti sa fakulteta politickih nauka.

A o tome ko nju i njoj slicne gura u sve to je totalno nebitno, bitno je da nje i njoj slicnihsvakim danom ima sve vise i vise! a to treba spreciti

naravno ni to sto je sve ovo pa i ta tribina gnusne, kao i te pride setnje i sve slicno tome, ali nije poenta nasiljem protiv toga, pa od zla praviti mucenike. Imamo mi mnogo pametnih ljudi koji mogu valjda smisliti lepsi nacin da se stane na put takvima poput nje, jer nasiljem mi nista necemo uraditi, samo ce ljudi da pljuju jos vise crkvu i svestenstvo, kao i patriotizam i zelju zazdravim i pravednim nacinom zivota. 

Подели на овим сајтовима

Pa da li mucenici nose transparente kojima guraju prst u oko vecini Srba?  Nisu to nikakvi mucenici vec placenici.

A za ostatak se slazem takve tribine trebaju da organizuju medicinske ustanove nikako studenti pogotovo studenti za koje se zna ili se sumnja da su narkomani jer to onda ne moze da deluje normalno bas i korektno,zamisli da silovatelji organizuju skup o tome ko je su prednosti a koje mane zakona. I pritom da ponovim tribina je najavljena kao tribina u vezi legalizacije marihuane,tek kad je prekinuta je obelodanjeno da je u stvari ne o tome nego o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe,licemerje naravno i pokusaj da se ovi likovi koji su to prekinu posmatraju osim sa strane huligana i kao budale i debili.

I to da ih ima sve vise i vise i da treba spreciti takva delovanja se slazem,ali na koji nacin? Dakle doticna devojka stigne da napravi transparent protiv mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja,stigne da zajedno sa Radulovicem i Zoranom Zivkovicem vodi protest nekakvog libeka, stigne da vodi protest sa Borkom Stefanovicem ne dam na svoj novcanik,stigne da organizuje tribine po fakultetima,stigne da pljuje,stigne da bude u 15 organizacija,stigne...

Подели на овим сајтовима

Koliko znam rak leci ulje od konoplje ili bar pomaze u toj borbi sa tom bolescu,a to nije marihuana niti dzoint. I pritom koliko znam to moze da se kupi legalno u mnogima apotekama,zdravoj hrani i ne podleze nikakvoj zakonskoj sankciji...

Npr

http://www.biospajz.rs/ulje-od-konoplje-organski-proizvod-500-ml.html

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Мени су чудне ове мутант организације, типа Србска акција, које спајају апсолутно неспојиво. Како се може инсистирати на православљу и светосављу а притом и на чувању "расног идентитета" ( http://www.srb-akcija.org/o-nama/198/ideologija/#more-198 ) ? како можемо гледати на човека истовремено као на икону Божију и кроз призму боје коже... Апсурд. Невероватно како неки људи могу сасвим мирно живети у парадоксима...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Momak sa bradicom je moj dobar drugar, cesto smo se raspravljali na razne teme sto se tice nekih ideologija, inace je dosta dobar decko, posvecen svojim idealima al eto, ide malo i ka ekstremizmu, sto moze biti iritantno.

Sa druge strane, i ovi "slobodnjaci" su mi jako iritantni, ne zbog svoje ideologije vec zato sto su to uglavnom neke histericne, iskompleksirane osobe, bar kako sam zakljucio iz ponudjenog.

Pre neki dan sam gledao neki izvestaj sa Filozofskog cini mi se, dovoljno je pogledati te face, njihove tikove, vidi se da tu nesto fali...

Krajnost na obe strane, nazalost.

Подели на овим сајтовима

Мени су чудне ове мутант организације, типа Србска акција, које спајају апсолутно неспојиво. Како се може инсистирати на православљу и светосављу а притом и на чувању "расног идентитета" ( http://www.srb-akcija.org/o-nama/198/ideologija/#more-198 ) ? како можемо гледати на човека истовремено као на икону Божију и кроз призму боје коже... Апсурд. Невероватно како неки људи могу сасвим мирно живети у парадоксима...

Па те организације су само један пример глобалног проблема који постоји и постојао је. Нпр. хришћански мисионари који су ишли по Африци и Америци су деловали са истом идејом. 

Такви проблеми настају због недовољног знања о хришћанству, шта оно јесте, а шта није, мешањем баба и жаба илити политике и хришћанства, мешањем људског и божјег, резоновање својих претпоставки и представа. То се добро види на појединачним примерима, на рецимо обичним верницима где имамо оне фарисеје што нису као ''овај'' цариник и дају део за удовице, сиромашне и скрушени су пред јавношћу, као на својим представама Бога, хришћанства, вере. 

То су једном речју људске глупости којих тих људи уопште нису свесни 

Подели на овим сајтовима

@@Deja Vu,

Лепо речено Дежа Ви. Нисам ја толико идеалиста па да се ишчуђавам шта све постоји на овом свету, али ми се чини да, ако већ људи са неких других поднебља, нису могли да избегну да злоупотребе хришћанство у име расе, идеологија и сл., онда бар ми Срби, а и Словени уопште, не би требало да се примамо на те расне приче, које миришу на нацизам, јер се зна како смо прошли у Другом рату због тих ствари, и шта су нацисти и аријевци о нама мислили...

Али добро, хвала Богу, то је код нас, мислим ипак само маргинална појава. На нивоу оних анархо-синдикалиста и сличних занесењака...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Fora je u tome sto obe krajnosti pripadaju nekoj, izgubljenoj, nezadovoljnj omladini.

Vide da nesto debelo ne funkcionise u ovom sistemu pa svoje nezadovoljstvo prikazuju na svoj nacin, tako stete sebi samima pre svega.

Da je srece pa da ti studenti imaju bolje uslove da se usavrsavaju, da imaju nadu u to svoje studiranje, veru da ce se to nekada isplatiti, ne bi lezali po hodnicima i se tukli po fakultetima.

To na kraju krajeva ide u prilog samo politicarima, dok se mi bavimo ovim nebitnim stvarima, oni "kupa kajmak" vec godinama.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...