Jump to content

Islam - religija mira

Оцени ову тему

Препоручена порука

Inspirisan predhodnim temama vezanim za islam i diskusijom koja se tamo vodila o tome kako su pojedinci ti koji su teroristi, kako Islam nije kriv za ono što se dešava po islamskim zemljama i kako postoji mnogo islamskih zemalja gde vlada blagostanje i gde je procenat ekstremnih muslimana izuzetno nizak rešio sam da pokupim neke činjenice i statistike na jednom mesto o islamu i tome šta je on zapravo i kakvi su ljudi koji se pridržavaju Islama. Svi podaci koji su napisani su činjenice pored kijih su dodati i izvori svih brojki i anketa. Moram da naglasim da sam nailazio na još mnogo podataka (Među kojima je kupovina dece u svrhu treniranja za bombaše samoubice) vezanih za problem terorizma u Muslimanskom svetu, ali kako nisam našao nikakve dokaze da je to tačno nisam ih ni preneo ovde.

Rezultati objavljeni 2005 o anketama sprovedenim širom sveta, a vezanim pre svega za islam i Muslimane (Izvor) :

Procenat muslimana koji podržava bombaže samoubice i smatra da je nasilje prema civilima opravdano u određenim državama (među kojima je Indonezija gde je sve normalno)

248-2.gif

Procenat ljudi po državama koji smatraju da Hijab treba da bude zabranjen.

248-7.gif

75% muslimani u Arabskom svetu podržava i slavi bombaše samoubice. (Izvor)

Nakon debatre na Al-Jazeera između muslimana koji se zalaže za džihad i jedniog koji ne u online ankteni na pitanje Da li smatrate da je ne nasilan Islam ne praktičan? 65% je odgovorilo sa "Da". (Izvor1, Izvor2)

85% Mladih muslimana izjasnilo se da će da podižu decu u muslimanskoj veri, međutim 45% njih takođe kaže da će decu da uče da Kuran tumače bukvalno, dok 21% priznaje da su već propovedali i širili mržnju prema drugim religijama. (izvor)

35% Muslimanskih Kanađana podržava terorističke organizacije.(izvor)

Indonezija: 1.2% Muslimana priznalo da je koristilo nasilje protiv ljudi i stvari koje smatraju suprotne Islamu, dok 40% (87 miliona) je spremno da ratuje za veru.(izvor)

U julu 2006 zvanična izjava koveča na čelu Indonežanske agencije protiv terorizma je glasila: "Viže-Manje 1.8 ljudi (u Inndoneziji) je povezano sa terorizmom". (izvor)

Veliki je broj prijava o tome kako Indonezijska vojsa progoni hrišćane, a između 2000-2002 Indonezijska vojsa je sa lokalnom separtističkom grupom vodila kampanju protiv hrišćana u Malučkim ostrvima gde je ubijeno 10 000 hrićana. (izvor)

Nastaviće se.....

Подели на овим сајтовима

Ove teme , kao i ove iz drugog svetskog nigde ne vode. Moj neki utisak.

zar već nema ovakvih tema na sajtu?

Ne planiram ja da se svađam šišem i raspravljam ovde, barem ja to neću raditi, samo da kačim statistike, ništa drugo, pa ko ima oči videće

Подели на овим сајтовима

Колики је проценат муслиманских земаља и људи напало Хришћанске земље, а колики је обрнут случај? Колико је муслимана убијено због демократске интрвенције и како живе после исте?

Јесте чињеница да Хришћани у многим муслиманским земљама немају никаква права, да су прогоњени, мучени и убијани. Е сада, да ли је то до ислама или њиховог државног врха, то је исто питање.

Али мислим да не би требало све људе етикетирати због појединаца.

Многи се крију иза вере и користе веру као оправдање за своје поступке.

Islam nije samo religija, to je skup zakona i pravila napravljena sa jednim ciljem uništenju svih ostalih religija i drugačijih pogleda na svet.

Подели на овим сајтовима

Islam nije samo religija, to je skup zakona i pravila napravljena sa jednim ciljem uništenju svih ostalih religija i drugačijih pogleda na svet.

Opet ja da postavim ovaj video od znacajnog sejha iz Bosne. Sam kaze da je cilj sirenje islama, pa makar i sabljom i negoduje sto neki savremeni muslimani to negiraju.

Подели на овим сајтовима

Ja sam duboko uveren da se sa ISIS-ovcima i Bilalovcima moze dobiti mir jedino ako se ta bagra dovoljno efikasno eliminise.

Nemoj ove prve, oni su americki saveznici, oni su ih formirali, naoruzali i podrzavali protiv Asada ... Borci za demokratiju maltene ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Negde na nekoj temi sam pisao o "religiji mira".

Ne treba generalizovati stvari. Čak i da su svi muslimani na planeti Zemlji teroristi opet to ništa ne znači jer je to tek zrno peska u odnosu na broj muslimana u celoj Vaseljeni (a mi ne znamo kakvi su oni). A kolika je granica kad ne treba vršiti neke generalizacije. I ono naj važnije zašto većina (barem se nadam) muslimana koji nisu eksremni ne osude one među sobom i nekako ih "umire".

Da se razumemo cilj "Religije mira" nije Ubijanje, skaćenje i ostalo nego asimilacija. E sad ako nema uspeha u tome......... dozvoljena su sva sredstva.

Naravno ovo ne umanjuje i ne opravdava ostale ekstreme ali ovde pričamo o Islamu.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Čak i da su svi muslimani na planeti Zemlji teroristi opet to ništa ne znači jer je to tek zrno peska u odnosu na broj muslimana u celoj Vaseljeni

можда је боље речи чак да су сви муслимани на западу, балкану и слично... миротворци то је само зрно песка у одосу на то колико их има на земљи, и колико их је записано у историји 

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...