Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Кога Путин воли њега и кара. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Vucic i Toma su imali mnogo gafova prilikom posete Putina i ko sto neko rece sreca nam nisu sve ukinuli. Taj zaista pijacni manir gde u formalnom razgovoru ti nudis jednom predsedniku Putinu kao "ispod zita" e znas imam dobru robu i to pred kamerama toliko je van svakih normalnih protokola,o ostalim gafovima da ne pricam. Muka mi je kad se setim. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Čist račun duga ljubav. Bravo Putine Potpuno istinito i realno sagledavanje onog mučenja od posete koju su naši priredili ruskom narodu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Не улазим у саму одлуку и њену (не)оправданост, о којој не знам ништа и не желим да знам. Уморан сам од вести из стварног света и углавном читам само пародије. Али не могу да не приметим, на основу бројних коментара, да је путинофилија у појединих Србаља еволуирала у неки облик садо-мазо односа. To bi trebalo da znaci,Putin vas nije bombardovao,nije cak ni sejao osiromaseni uranijum,ne otima vam teritorije,ne govori sta treba da radite,ne trazi gej parade,pritom vam daje i gas i to po nesto boljim cenama po nas nego drugima,podrzava nas,cak i ne preti kao EU i Amerika sto idemo u EU,za razliku od njih koji prete ako Putin dodje u Srbiju,ali je sado mazo jer ga mi i dalje gotivimo dok on trazi pare za ono sto duguje Srbija i sto je potrosila,ja sam se prepoznao i u pravu si pravi sam sadomazohista. Brate mili...nerealno,nerealno,prosto ne mogu da verujem da ovako nesto moze da izadje iz tastature bilo koga. Upravo,parodija mozga,manje citaj parodije. Дејан-Марковић, Volim_Sina_Bozjeg and Uscanac је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 да је путинофилија у појединих Србаља еволуирала у неки облик садо-мазо односа. И путинофилија, али и ештонофилија. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Vucic i Toma su imali mnogo gafova prilikom posete Putina i ko sto neko rece sreca nam nisu sve ukinuli. Taj zaista pijacni manir gde u formalnom razgovoru ti nudis jednom predsedniku Putinu kao "ispod zita" e znas imam dobru robu i to pred kamerama toliko je van svakih normalnih protokola,o ostalim gafovima da ne pricam. Na to sam ukazao odmah posle javnog razgovora Putina i Vučka (minut dva posle) Ima čini mi se na temi vojna parada ili Putin u Beogradu,možeš da pogledaš. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Не улазим у саму одлуку и њену (не)оправданост, о којој не знам ништа и не желим да знам. Уморан сам од вести из стварног света и углавном читам само пародије. Али не могу да не приметим, на основу бројних коментара, да је путинофилија у појединих Србаља еволуирала у неки облик садо-мазо односа. Kult ličnosti, velika bloljka u nas Srba, moramo da nađemo neki autoritet koji ćemo da slušamo pa to ti je, bio to Tito, Slobo, evo sada nekima Vučić, dok je nekima i Putin. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Kult licnosti ne mora biti usko vezana samo za neku personu,osobu,vec moze biti vezana i za neku zemlju,uniju. Putin ima gresaka i nije bezgresan,ali u odnosu sa nama ima cist odnos i cistu situaciju i pre svega nije na strani onih koji su nas ubijali niti ih je podrzavao,a sto trazi pare za ono sto smo mi potrosili i sto mu se to spocitava to je patologija,takodje ima veliku podrsku u Rusiji s'obzirom na to da je tamo na vlasti skoro 15 godina,dajte naseg nekog politicara u zadnjih 30 godina koji je imao konstantnu popularnost makar 3 godine,Rusiju je u svakom smislu uzdigao i protiv teza je zapadu i Americi (Srbija,Libija,Irak,Sirija,Egipat,Avganistan..). Sa druge strane kult zapada i Amerike,EU ovde vlada iako su nas doticni sibali,tukli,ubijali,otimali,razarali,razboljevali...sta bi po Juanu i tebi bio tu sado mazo odnos,pa to ne bi bio sado mazo nego sado mazo na kub? a o kultu o tome da kad mi budemo slusali sve sto nam se kaze da cemo sigurno bolje ziveti za 30 godina i verovanju u to da ne pricam. Vi spocitavate Srbima sto podrzavaju Putina iako on trazi da mu se plati ono sto je Srbija potrosila i uzela,a sa druge strane ste zagovornici Amerike,zapada,Eu iako smo sa njima ili pod bombama i uranijumom ili pod pretnjama ili pod ucenama,a o tome da isto moramo da platimo sto potrosimo to se podrazumeva u tom slucaju je to normalno osim ako se radi o Rusiji i Putinu..patologija. Agaton Vuzman and Uscanac је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 @@Odahviing, Краљ. zlaja је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Meni je dovoljno da svaku zemlju koja nas nije bombardovala,koja nas nije unistavala,ubijala,koja nije prosipala po zemlji osiromaseni uranijum koji je tad bio zabranjen kao i sad,koja nam ne otima teritoriju ili koja pak sve od toga ne podrzava da smatram prijateljskom zemljom Pa to nije kriterijum za "brata" i "prijatelja" to je kriterijum za naivno razmisljanje. Da japanci razmisljaju kao ti, oni bi propali ko drzava. Vidis posle drugog svetskog rata, japanci nisu kukali da im je amerika neprijatelj jer im je koknula 2 atomke. Nego su razvijali diplomatske odnose sa amerikom, pokusavali da ostvare trgovinske medjudrzavne ugovore i razvili svoju industiriju prodavajuci po americi. Zato su japanci bogati, a mi smo siromasni. Ovo je naprimer naivno gledanje: Hm...dakle Rusija da bi pokazala da je nas stariji brat treba da nam da besplatan gas,milione evra i da kaze "ma opusteno". To nije stariji brat, to je neko ko saradjuje sa tobom. Stariji brat bi zaista rekao - ma opusteno. Covek koji ti je prodao nesto i koji ima interes, bi rekao - molim te vrati mi inace cu da preduzmem mere. Dakle rusija ne treba to da uradi, ovo sto rusija radi je sasvim normalno, ali to nije delo - brata prijatelja kuma. Da li je to normalno?! Dakle realnost je da nam Rusi jesu braca i realnost je da je Putin drzavnik, U slucaju brace, normalno je da oprastas. U slucaju saradnika normalno je da se boris za svoj novaac. Ja sam drugovima oprastao dugove, a braci bih tek sve i svasta oprostio, U principu "rusi su braca" je prazna demagogska fraza da bi neki ljudi svoju politicku opciju ucinili primamljivom. - Rusi su braca, ajmo sa bracom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Kult licnosti ne mora biti usko vezana samo za neku personu,osobu,vec moze biti vezana i za neku zemlju,uniju. Putin ima gresaka i nije bezgresan,ali u odnosu sa nama ima cist odnos i cistu situaciju i pre svega nije na strani onih koji su nas ubijali niti ih je podrzavao,a sto trazi pare za ono sto smo mi potrosili i sto mu se to spocitava to je patologija,takodje ima veliku podrsku u Rusiji s'obzirom na to da je tamo na vlasti skoro 15 godina,dajte naseg nekog politicara u zadnjih 30 godina koji je imao konstantnu popularnost makar 3 godine,Rusiju je u svakom smislu uzdigao i protiv teza je zapadu i Americi (Srbija,Libija,Irak,Sirija,Egipat,Avganistan..). Sa druge strane kult zapada i Amerike,EU ovde vlada iako su nas doticni sibali,tukli,ubijali,otimali,razarali,razboljevali...sta bi po Juanu i tebi bio tu sado mazo odnos,pa to ne bi bio sado mazo nego sado mazo na kub? a o kultu o tome da kad mi budemo slusali sve sto nam se kaze da cemo sigurno bolje ziveti za 30 godina i verovanju u to da ne pricam. Vi spocitavate Srbima sto podrzavaju Putina iako on trazi da mu se plati ono sto je Srbija potrosila i uzela,a sa druge strane ste zagovornici Amerike,zapada,Eu iako smo sa njima ili pod bombama i uranijumom ili pod pretnjama ili pod ucenama,a o tome da isto moramo da platimo sto potrosimo to se podrazumeva u tom slucaju je to normalno osim ako se radi o Rusiji i Putinu..patologija. To što si napisao je tačno, ali sada ću ukratko da ti objasnim da moje (a verovatno I Juanovo, mada ne mogu da pričam umesto njega) slušanje zapada nije radi ulaska u EU i nije zbo toga što zapad tako kaže. Već je pre svega što mislimo da je društvo sa velikim slobodama pojedinca bez obzira da li je manjina ili većina (Zapad) mnogo bolje nego društva gde vlada reprsija i gde samo određene grupe ljudi imauju prava dok su ta ista prava drugima uskrećena (Rusija). Tako da ovo nema veze sa. E sada što se tiče ovoga tukli su nas, imamo gomilu primera gde su nekadašnji neprijatelji psotali saveznici itd. pa samo Britanija i Francuska su ratovali 100 godina međusobno, a vidi sada. Pre manje od jednog veka Nemačka je bila neprijatelj skoro cele Evrope, pogledaj sada. Tako da to bili nam neprijatelj ne pije vodu, važno je ono što nam je sada. E što se sadašnje situacije tiče iako sam što se unutražnjeg uređenja države tiče bliži EU, što se tiče spoljne politike mislim da je veoma glupo da jurimo glavom vez obzira u EU i da kako ti kažeš radimo šta god nam kažu. Smatram da se nalazimo u veoma dobroj poziciji gde možemo da muzemo i jedne i druge. Rusija traži državu preko koje će da ima uticaj na Balkanu, pošto je sve oko nas Eu/Amerika, dok Zapad ne bi hteo da se to dozvoli. Mislim da je i Tito radio, sa kojim se opet ne slažem po tome šta je radio pto se tiče unutražnjeg uređenja, ali sa druge strane što se spoljne politike tiče mislim da je bio genije. МилошБГ and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Pa upravo je poenta u tome da nam rusija nije ni neprijatelj ali mi brat. Rysija je poslovno strateski partner isto kao i bilo koja druga drzava i to se sad lepo ilustrovalo. A sto se tice pojma "brat" osobi koju smatram bratom cu dati robu po nizoj ceni i da, cekacu ga sa bracanjem duze nego druge koje ne smatram "bracom". Ta titula "brat" oznacava osobu u ciju si iskrenost i postenje apsolutno siguran i znas da ce odrzati svoju rec i zato i nema potrebe da ga dodatno proveravas ili insistiras na isplati... Upravo prazna fraza. Rusija je saradnik. Ne znam sto mi ovde dokazuju da je rusija saradnik i onda je nazivju "bratom" "stariji bratom" i sve ostale emotivne fraze gde mi treba da se vezemo za rusiju i da je gledamo kao na nekog starijeg brata... onako emotivno da se vezemo.... Briga me bas..... nisam emotivno vezan ni za rusiju ni za EU... to je ono sto kolektivisti ne mogu da skapiraju... mi individualisti se ne vezujemo emotivno za kolektive i ne razmisljamo kolektivno i choporski... Dakle ne kapiraju da drzave ne mogu biti prijatelji, braca, da drzave nemaju duhvone veze, da narodi nemaju duhovne veze... itd... duhovna veza je veza izmedju dva coveka... a ne izmedju sest miliona ljudi i 30 miliona ljudi zbog toga sto su rodjeni u dve drzave... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Mladjene Mladjenovicu ti si otvorio temu gde sa podsmehom pricas o bratstvu kroz pricu o tome da je Srbija nesto kupila ali nije dala pare i onda Rusija trazi,pritom mi ne znamo da li je Rusija jos xx puta rekla Srbiji izvinite ne bi bilo lose da platite pa su nasi mufljuzi zamuckivali,pa je onda doslo do toga da Putin trazi od Vucica da potpise ugovor o reprogramu tog duga. Mozda da je na nasem mestu bilo koja drzava mozda bi Rusija im ukinula gas dok ne plate,ko to zna. A sa druge strane gledas na mene kao naivnog kad kazem da nam je amerika zla maceha jer nas je ubijala,otimala,rusila. I stvarno ne vidim vezu Srbije i Japana,jer prvo ni ti ni ja ne znamo sta obican covek prica u Japanu o Amerikancima,ne znamo da li vlast tako reaguje jer je mozda postavljena od strane iste Amerike kao i ovde a da narod je apsolutno protivan tome itd itd mnogo toga ne znamo,a i generalno mi smo razlicit narod,razlicito podneblje,razlicite osobine,karakteri... Odahviling slazem se donekle i volim da diskutujem sa tobom,samo cu ti pomenuti cinjenicu da bi doslo do toga da se sve to odvija kako si ti opisao uzmimo primer Nemacke nije bilo dovoljno samo pustiti vodu svojim tokom,vec je bilo potrebno i prekrajanje istorije i to se dogadja,vidis bivsi predsednik Klinton je govorio da su Srbi stoka i to skoro relativno i da su oni uzrocnici dva svetska rata i implicirali da nije bilo njih tih ratova ne bi ni bilo i to mnogi na zapadu pricaju i onda je normalno da nacisticka Nemacka posle nekoliko desetina godina bude ok partner,a sa druge strane da ludi Srbi budu bombardovani i slicno. I cisto sumnjam da vecina ljudi pricu o Eu i zapadu gledaju kroz prizmu nekakve slobode,jer da je tako onda na zapadu ne bi bilo dozvoljeno ugrozavanje iste,a to bas i ne mozemo videti iz prilozenog zar ne? Uscanac је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Mladjene Mladjenovicu ti si otvorio temu gde sa podsmehom pricas o bratstvu kroz pricu o tome da je Srbija nesto kupila ali nije dala pare i onda Rusija trazi,pritom mi ne znamo da li je Rusija jos xx puta rekla Srbiji izvinite ne bi bilo lose da platite pa su nasi mufljuzi zamuckivali,pa je onda doslo do toga da Putin trazi od Vucica da potpise ugovor o reprogramu tog duga. Mozda da je na nasem mestu bilo koja drzava mozda bi Rusija im ukinula gas dok ne plate,ko to zna. Otvorio sam temu, da se semejem likovima koji se tripuju na te price "bratstvo" jer ovo jasno pokazuje da nema bratstva, samo saradnje. Ko se posle ovoga i dalje lozi na pricu o bratsvu sebi maze oci. Ako mu sama po sebi ideja "medjunarodnog" i "medjudrzavnog" bratstva nije glupa i nelogicna ovo bi trebalo da otvori oci. Ukoliko mu to otvori nista nee. A sa druge strane gledas na mene kao naivnog kad kazem da nam je amerika zla maceha jer nas je ubijala,otimala,rusila. .. Nisi razumeo. Naivno je razmisljati u terminima "braca" "prijatelj" "neprijatelj" i uzimati ih za ozbiljno. To su praktino pesnicka izrazavanja. Dakle oni imaju interese. Neki intersi se poklapaju sa tvojim, neki ne. I to je to. 1990tih godina imali smo interese koji se nisu poklapali sa americkim. I zato ih ti nazivas maceha. DAnas sa druge strane, nasi interesi nisu u sukobu sa americkim, i ta terminologija macehe - glupot je. Sa Rusima hvala bogu nismo imali interesa koji se nisu poklapali. Sto ne znaaci da nekad u buducnosti nece da imamo. Imali smo u proslosti, ali nas nisu ubijali. Naprimer, prouci Sretenjski ustav, i ko nam ga je ukinuo (upravo Rusi) ... do sad, kada god smo imali "sukob" sa rusima. ispunili smo sve sto traze. I na kraju, u Srpsko - Bugarskim ratovima ta braca su podrzala bugare, a ne Srbe. Bugarim su pomagali u tom ratu - a ne Srbima. Dakle jasno je da i Rusi kada im inters nije u skladu sa Srpskim ima da se ponasaju u skladu sa svojim interesom. Dakle Milose, razmisljanje - braca prijatelj maceha - naivno je razmisljanje. Obicna politicka demagogija, bez trunke nekog pravog znacenja. Pesnicko izrazavanje. Nist vise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Mladjoni,aj posalji jedno 10 tegli ajvara,saljem ti ja pare nekad iako ti ne posaljem sta je to tebi da mi oprostis dug. Pokazi na delu. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука