Jump to content

Париска опера одбила да наступи због жене са велом у публици!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да и ту је проблем. Забранили су ношење вела јер се то коси са њиховим светоназором, правима жена, бла, бла, бла. Неко себе сматра демократом а одређује правила живота свима!? Ја не видим разлику између тог става и оног - педери не могу да се држе за руке, јер то многи сматрају неприхватљивим и иритантним.

Sigurno je da je isto ili vrlo slicno ali nama moze da posluzi u ucenju sta je to demokratija. Demokratija nije sva prava za sve vec jednaka prava za sve a po volji i odluci vecine.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 329
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То што ћеш некоме да ограничиш како ће да се облачи. Да не помињемо како су верски симболи било које врсте третирани у Француској.

Aha to. Svakako.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Него шта него оће, воли човек самоодговорност. Други се крију иза колектива. 

Твоји ортаци са трибине? :р

Koliko znam uhapseni su svi pocionici,te ne znam ko je moj ortak i ko je sa koje tribine,ako ti znas,javi mi da znam i ja.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Nisi me shvatio nigde ja nisam rekao da treba juriti muslimane kao što je hitler jurio jevreje, nego sama i deja i praktična primena Islama ne može da bude nikako drugačije nego loša po sve. Po sto puta već pišem, vidimo šta se dešava u zemljama gde muslimani dobiju bilo kakvu vlast, nedao Bog nikome. E protiv toga se treba boriti.

Ти поверова у овог нашег Бога, само да те спаси од исламског.  :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Nisi me shvatio nigde ja nisam rekao da treba juriti muslimane kao što je hitler jurio jevreje, nego sama i deja i praktična primena Islama ne može da bude nikako drugačije nego loša po sve. Po sto puta već pišem, vidimo šta se dešava u zemljama gde muslimani dobiju bilo kakvu vlast, nedao Bog nikome. E protiv toga se treba boriti.

Znaci Karadzic i Mladic bili u pravu?

Подели на овим сајтовима

Mladjoni jesi li video sta je demokratija? Vecina donela odluku i zakon... I mnogo ih zabole uvo za palamudjenja tipa " nije demokratija diktatura vecine " i slicne budalastine ... Uci Mladjoni imas vremena jos ...

па јесте, то је социодемократија и ја сам против тога. Диктатура већине. 

Зато је француска све беднија.....

Владавивина руље, која ти узума паре и онда ти забрани да носиш мараму или крст....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

па јесте, то је социодемократија и ја сам против тога. Диктатура већине.

Зато је француска све беднија.....

:)):))

Propadose jadnici ...

:)):))

Подели на овим сајтовима

Знаш ли која је поента сакривања жена у Исламу? :)

Знам, али какве сад то везе има? Ако неко жели тако нешто, шта се то кога тиче? Одакле право било коме да неком намеће стил живота? А Француска управо то ради, кроз тај срамни закон против вела и хиџаба.

Подели на овим сајтовима

Знам, али какве сад то везе има? Ако неко жели тако нешто, шта се то кога тиче? Одакле право било коме да неком намеће стил живота? А Француска управо то ради, кроз тај срамни закон против вела и хиџаба.

Ja nisam skroz načisto sa tim francuskim ekstremnim sekularizmom, ali ovde moram da natuknem: zakon nije protiv hidžaba, već nikaba - žena može pokrivati glavu, ali joj se mora videti lice. 

Postoje dve glavne argumentacije za zakon: 1) svima se mora videti lice kada idu po javnosti, da bi se mogli identifikovati u slučaju izvršenja nekog krivičnog dela (pa se time zabranjuju i razne maske) i 2) žene koje nose nikab često to ne čine iz ličnog izbora, već pod prisilom očeva i muževa. Prilično je, usto, teško u Kur'an i sune učitati obavezu nošenja nikaba, tako da se to smatra više kulturnim nego verskim obeležjem.

Zakon se u mnogim zemljama već meša u verske slobode muslimana na razne načine: svetovni zakon priznaje samo jedan brak, ne 4; obrezivanje devojčica je zabranjeno; nije dozvoljeno fizički napasti neposlušnu ženu, i sl.

Ono što jeste strašno je što se u nekim francuskim školama zabranjuje i nošenje hidžaba i bilo kojih drugih "izrazitih" verskih obeležja. To hrišćanima najmanje smeta - dozvoljeno je nositi diskretan krstić, recimo, ali se islamski hidžab i jevrejska kipa smatraju "izrazitim", iako ničim ne ometaju nastavu (dok se za nikab može reći da ometa). E, sad, hrišćanima ništa ne nalaže da nose krst, za razliku od hidžaba i kipe, i to je po meni teška diskriminacija.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Жена у исламу, слободном вољом покрива лице, и нико је на то не присиљава. А исто тако слободном вољом одлучује да не покрива лице.
Тако исто, православна хришћанка слободном вољом одлучује да ли ће носити мараму за време службе.
Управо прича о присиљавању жена од стране мужева служи да оправда тај недемократски закон.
1) svima se mora videti lice kada idu po javnosti, da bi se mogli identifikovati u slučaju izvršenja nekog krivičnog dela
По овоме, у држави Француској сви грађани су потенцијално осумњичени.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...