Jump to content

Препоручена порука

И наша браћа Руси имају добро надахнуће . :)

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Пас спасава другог пса а људи... (потресан снимак...)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

У ресторану је седео професор Владета Јеротић са пријатељима. Један младић је хтео да их части пићем.

Пришао је, представио се и рекао да он професору Јеротићу много дугује, зато што су му његове књиге помогле у животу, па би хтео, на овај начин, да му се захвали.

Професор Јеротић је љубазно одбио рекавши:

„Немојте да увек чините ја теби – ти мени. Ја сам нешто, како ви кажете, вама учинио и ви сада хоћете мени да вратите.

Када вам неко учини нешто добро, ви учините добро неком другом, он неком трећем и тако се прави круг добрих дела.

Иначе то – ја теби, ти мени – је одраз племенске свести и основ корупције. Зато ја кажем да је за племенске народе, у које убрајам и Србе, корупција нешто природно.

Ипак, не треба заборавити да смо ми позвани да будемо хришћани, а то значи да се издижемо изнад своје природе.“

Преузето из: “Светосавског звонца“ бр. 9/2014.

Подели на овим сајтовима

^ Zivotna mi je zelja da upoznam ovog divnog i mudrog covjeka. :)

Olimp,divna ti je tema. :) Sve pohvale.Ja se dizem ovakvim materijalima,izmedju ostalog,tako da cu da doprinosim temi i ja.

A neko rece da se ovo u Hriscanstvu podrazumjeva...to podrazumjevanje i jeste uzrok nase uljukanosti i ucahurenosti.Nista sto vrijedi ne smije da se podrazumjeva vec je vazno da se non stop osvjescuje,da zivi kroz rijeci,djela i misli.Podrazumjeva se da volim svoje roditelje jer su me rodili,ali ako im necu kazati i pokazati nasi odnosi mogu da poprime jednu formalnu starateljsku notu .Zato su blagotvorni ovakvi primjeri jer podizu svjest u nama sto se do tada podrazumjevalo da postoji.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Шта се догађа кад ставите дечака испред девојчице и тражите од њега да је удари? Како деца реагују на питање насиља у породици?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Обратите пажњу на тему Кратки филмови. Има доста лепих и корисних ствари.

Подели на овим сајтовима

Пас спасава другог пса а људи... (потресан снимак...)

Снимак јесте потресан ,али и поучан у смислу јер се ту јасно види какви људи могу да буду.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Креирај ново...