Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Наравно, да и нама помогне "у овим недоумицама". Znam uvatio sam to Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Наравно да му треба, требало би да знате макар основе православне вере пре укључења у овако озбиљне теме: Бог није сам, Бог је Тројица E pa tu jesi u pravu,nismo razmišljali o tome dok smo te molili da nam postaviš neki primer,ali sad je potpun smisao i hvala Лазар Нешић and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Наравно да му треба, требало би да знате макар основе православне вере пре укључења у овако озбиљне теме: Бог није сам, Бог је Тројица Кад рече да ти лично данас рече Бог, посматрам као однос између тебе и Бога, а не као однос између тебе и Његове суштине. Може се дефинисати само ван односа. Наравно да ти треба макар основне православне вере при укључењу у озбиљне теме... Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Možda se ipak udobrovolji (aba) da nam ukaže na situacije svetlosti te izreke. Ko gde kako Било је то, колико се сећам, овако: дошао ја данас на форум и видим Малиновићка поставила тему. Прочитах је пажљиво. Нисам знао шта да кажем. И мене муче исте недоумице. Но, као што имам обичај у оваквим и сличним ситуацијама, ја гледах према Живом Светлу и живо се понадах да ће се можда баш сада испунити речи Писма: Ко иште, даће му се! Иштах да сазнам шта Бог мисли о овој теми. Не задуго, кад јави се стари Бог и рече: Добри мој Абу, љубљени трагаоче за корацима Мојих пролазака кроз свет који у злу лежи, много се бринеш, а само једно је потребно. Али, кад већ иштеш тако јако, да ти кажем ... итд. И Он рече што ми рече, и нестаде - као што има обичај. Верујте ми да је овако било, теолози имају посебне привилегије пред Господаром Универзума Милан Ракић, Nina 777, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 посматрам као однос између тебе и Бога, У праву си Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Било је то, колико се сећам, овако: дошао ја данас на форум и видим Малиновићка поставила тему. Прочитах је пажљиво. Нисам знао шта да кажем. И мене муче исте недоумице. Но, као што имам обичај у оваквим и сличним ситуацијама, ја гледах према Живом Светлу и живо се понадах да ће се можда баш сада испунити речи Писма: Ко иште, даће му се! Иштах да сазнам шта Бог мисли о овој теми. Не задуго, кад јави се стари Бог и рече: Добри мој Абу, љубљени трагаоче за корацима Мојих пролазака кроз свет који у злу лежи, много се бринеш, а само једно је потребно. Али, кад већ иштеш тако јако, да ти кажем ... итд. И Он рече што ми рече, и нестаде - као што има обичај. Верујте ми да је овако било, теолози имају посебне привилегије пред Господаром Универзума Nijesmo imali odgovor da bi nam smisao bio potpun, no danas ako je tebi rečeno podeli odgovore one koje si od mene čuo,ti si ih dobro podelio! Ne šalim se. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Hvala ti Todore za ovaj ukaz, nisam znala za to. Sto se tice toga da je najsigurnija molitva molitva Bogu, moze tako da se kaze, ali da ne postanemo sad kao protestanti. Ipak mi verujemo da je nas odnos sa Bogom, kako licni tako i zajednicki, mi smo jedno Telo,Telo Hristovo, Presveta Bogorodica i nasi Sveti su nam uzor i svetionici na nasem putu do Gospoda. Postoje divni Svetitelji, koji su tolko osvetili i sebe i materiju koju su koristili da Bozija sila i nakon njihovog zemaljskog zivota deluje na ljude, isceljujuci, oplemenjujuci ih,i vodeci ih Carstvu Bozijem. Zato mislim, vazno je i zbog sebe i zbog drugih, koji traze nase odgovore da znamo sta je u CRKVI Crkva, a sta crkva. Да, Наташа, али ја сам мислио на конкретан случај који си навела. Мислим да се та врста недоумице решава тако што се молимо Богу. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 У праву си Јесам. Онда, што се тиче „нема их Бог“, значи, нема ништа са тобом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 дошао ја данас на форум и видим Малиновићка поставила тему. Прочитах је пажљиво. Нисам знао шта да кажем. И мене муче исте недоумице. Но, као што имам обичај у оваквим и сличним ситуацијама, ја гледах према Живом Светлу и живо се понадах да ће се можда баш сада испунити речи Писма: Ко иште, даће му се! Иштах да сазнам шта Бог мисли о овој теми. Puno ljubavi i podeljenog iskustva koji i ja hvala Bogu prepoznajem u tvojim rečima i diveći se sestri i njenom Putu. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Puno ljubavi i podeljenog iskustva koji i ja hvala Bogu prepoznajem u tvojim rečima i diveći se sestri i njenom Putu. Сада већ мутиш чисту воду (без љутње). Дакле, Света Тројица нам се обраћа преко једног лица. Тројичин се може дефинисати само ван односа. Ако ти данас лично рече Бог да постоје многе које има Црква а "нема их Бог "и постоји многи које "има Бог" а нема их Црква...љубави можда има, али одговора на моје питање нема. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Сада већ мутиш чисту воду (без љутње). Дакле, Света Тројица нам се обраћа преко једног лица. Тројичин се може дефинисати само ван односа. Ако ти данас лично рече Бог да постоје многе које има Црква а нема их Бог и постоји многи које има Бог а нема их Црква...љубави можда има, али одговора на моје питање нема. Ne umem da objasnim Tanja ali veruj mi ne samo da je dao odgovor no sam mišljenja da je kompletno Sveto Pismo u maloj rečenici. Verujem da može objasniti i jasnije,ja ne umem. "matori lisac iskorišćava što je teolog" Uglavnom sve je ok svi smo na istoj strani a to je najbitnije. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Ne umem da objasnim Tanja ali veruj mi ne samo da je dao odgovor no sam mišljenja da je kompletno Sveto Pismo u maloj rečenici. Verujem da može objasniti i jasnije,ja ne umem. "matori lisac iskorišćava što je teolog" Uglavnom sve je ok svi smo na istoj strani a to je najbitnije. Ја нисам на истој страни што се одговора тиче. Јер ако се Тројичин дефинише ван односа, а дефинише се, а обраћање људима преко једног лица ( Бог у трима личностима), не може се на питање „Он тако себи говори као другом лицу?“ дати одговор типа лично ми је рекао Бог да постоје многи које има Црква а нема их Бог. Бог тако преко једног лица лично му говори да их нема или има Бог Син и Бог свети Дух? Па не умеш да објасниш зато што се говори из свог ума. Преко једног лица ваљда се обраћа се са "немам их" а не са "нема их"? Значи, неко самог себе назива богом? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Kao sto rece VSB Abiju,puno ljubavi i podeljenog iskustva i ja sam dozivela danas na ovoj temi, zapravo prava je radost sresti ljude bracu i sestre koji su zedni Boga, zedni Istine, gde svi zajedno rastemo u nasem zajednickom Ocu Nebeskom, u nasem Hristu i Duhu Svetom. Zato ne treba nikada slepo da verujemo i ispadamo infantilni kada nasa sopstvena dusa iste odgovore ili kada nam ih drugi traze. Sto se mene tice, to sto je Abu rekao: "Постоје многи које има Црква а нема их Бог; постоји многи које има Бог а нема их Црква." kao da mi je kroz njega od samog Boga dosao ovaj odgovor, misao, i donela mir. Znaci slobodni smo istrazivati, traziti odgovore, nismo duzni, evo konkretno u ovom slucaju, da samo zato sto je crkva u nekom momentu proglasila nekog svetim, a mi imamo nedoumice, unutrasnje neslaganje, da apsolutno to i prihvatimo kao istinu, jer je mozda zaista doslo do pogresne procene. I drago mi je kada za necim tragam, sto se uvek pravi odgovori dobijaju kroz Crkvu,kroz Telo Hristovo, a ne individualno, i time se svakako uvek potvrdi Zivi Duh nase Crkve. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Kao sto rece VSB Abiju,puno ljubavi i podeljenog iskustva i ja sam dozivela danas na ovoj temi, zapravo prava je radost sresti ljude bracu i sestre koji su zedni Boga, zedni Istine, gde svi zajedno rastemo u nasem zajednickom Ocu Nebeskom, u nasem Hristu i Duhu Svetom. Zato ne treba nikada slepo da verujemo i ispadamo infantilni kada nasa sopstvena dusa iste odgovore ili kada nam ih drugi traze. Sto se mene tice, to sto je Abu rekao: "Постоје многи које има Црква а нема их Бог; постоји многи које има Бог а нема их Црква." kao da mi je kroz njega od samog Boga dosao ovaj odgovor, misao, i donela mir. Znaci slobodni smo istrazivati, traziti odgovore, nismo duzni, evo konkretno u ovom slucaju, da samo zato sto je crkva u nekom momentu proglasila nekog svetim, a mi imamo nedoumice, unutrasnje neslaganje, da apsolutno to i prihvatimo kao istinu, jer je mozda zaista doslo do pogresne procene. I drago mi je kada za necim tragam, sto se uvek pravi odgovori dobijaju kroz Crkvu,kroz Telo Hristovo, a ne individualno, i time se svakako uvek potvrdi Zivi Duh nase Crkve. Значи одговори од Бога пролазе кроз друге људе док не дође до тебе? Лепо си написала, али само Сунце пролази кроз каљава места да се не окаља. Мени је донео немир, и не сматрам га од самог Бога, тај одговор, већ од људи. Чисто политичко надмудривање. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Значи одговори од Бога пролазе кроз друге људе док не дође до тебе? Лепо си написала, али само Сунце пролази кроз каљава места да се не окаља. Мени је донео немир, и не сматрам га од самог Бога, тај одговор, већ од људи. Чисто политичко надмудривање. Draga sestro Tanja, ne znam zasto ti je ovaj odgovor uneo nemir. Evo i Todor je rekao da se u RPC desavala dekanonizacija (evo nadjoh ovo- Posledice politizacije: U Rusiji se vrši dekanonizacija "novomučenika"Danas je Ruska Pravoslavna Crkva bez rasprave izvršila dekanonizaciju 36 dosadašnjih "novomučenika" koji su proglašeni svecima posle pada komunizma od 1991- na dalje. Kao psoeldica promene politike u Rusiji mnogi od njih su proglašeni svecima jer su bili pogubljeni za vreme boljševičke revolucije i vladavine komunizma. Današnjom odlukom skoro svi oni su prestali da budu sveci ili "novomučenici". Obrazloženje crkve je jednostavno : To što je neko pogubljen za vreme komunizma ne znači da je poseban ili svetac jer su mnogi drugi stradali - a sa druge strane došli su i do dokaza da su mnogi od njih bili uhapšeni i sa pravom osudjeni na zatvorske kazne ili pogubljenja, uz sve to otvaranjem arhiva veliki broj "novomučenika" pokazao se da je saradjivao sa vlastima i optuživao ili potkazivao druge sveštenike) Dakle desila se greska u RPC , *elem ima mnogo onih koje crkva zna, dakle proglasila ih je u jednom momentu za svete, ali Bog ih ne zna, Bog ih ne poznaje kao svete, jer i nisu bili takvog zivota, ne govorimo o spasenju, vec o svetosti. *Isto tako, postoje oni koje Crkva nije otkrila kao svete, a Bogu su poznati njihova ljubav i podvzi, njihova svetost,znaci Bog ih zna. Dakle,zakljucak je da ne uzimamo sumnjive nam svete za sigurno, mozemo slobodno da trazimo odgovore, postoje Svetitelji Boziji o koje se mnogo nas osvedocilo, koje poznaje i Crkva i Bog, mnogo ih je. A sto kazes, nije od Boga, nego kroz coveka doslo, pa kako ce mi Bog dati drugacije odgovor nego kroz Crkvu Njegovu,a mi smo Crkva Njegova, ma kavi da smo, nismo svi sveti, malo je takvih, ali smo ipak Crkva,i tako kaljavi, i samo zajedno smo Crkva, imamo mi i svako svoj neki licni odnos sa Bogom, ali koji ako se ne ujedini sa drugima u Duhu Svetome, u Crkvi Bozijoj, gubi mu se trag. Млађони and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука