Jump to content

Саопштење за јавност - Патријарх српски Г. Иринеј

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не разумем. Зашто би часописи, магазини, дневна штампа, емисије филмови и световни медији "заговарали" црквено учење? Медији продају оно што се купује. Црква има апсолутно право, а и финансијска средства, да отвори своје медије свих врста и 24/7 говори све што мисли, од секса и гејева, до теорије струна. Остали медији ће се прилагодити када број људи који то желе да слушају и следе пређе пар процената. Немам ни ја медиј који пропагира моје личне ставове. Тако је како је. Срећом имамо интернет, па данас свако може да изрази јавно мишљење о било чему.

Pa sad ja tebe ne razumem. Zasto onda ne bi neko iz Crkve mogao da povremeno izadje i kaze sta misli, a da ga svi moguci liberalci ne napadnu i kazu kako namece svoj stav deci iz drugih kuca, dok u njegovoj ne uspevaju to da postignu? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Na kraju ovo je pravoslavni forum, pa gde cemo da trubimo ako necemo ovde?

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Pa sad ja tebe ne razumem. Zasto onda ne bi neko iz Crkve mogao da povremeno izadje i kaze sta misli, a da ga svi moguci liberalci ne napadnu i kazu kako namece svoj stav deci iz drugih kuca, dok u njegovoj ne uspevaju to da postignu?

Mozda zato sto je to iznosenje stava jako cesto praceno pozivom drzavi da svima nametne crkveno ucenje?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Pa zao mi je bre, nije to lako sve posle izdrzati. Saosecam se. :)))

Ali i meni je zao sto ides na liturgiju i stojis po 2 sata... Brate noge otpadaju pa plus udises tamjan a opste je poznato da produkti sagorevanja stete plucima.

Ali iako mi te zao necu valjda da ti branim sve te stvari? Zasto, kad ti to volis i tebi se svidja= tvoja brate stvar.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

... Brate noge otpadaju pa plus udises tamjan a opste je poznato da produkti sagorevanja stete plucima.

тамјан баш лепо мирише :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mozda zato sto je to iznosenje stava jako cesto praceno pozivom drzavi da svima nametne crkveno ucenje?

Mislim da je isti slucaj kada bilo ko zagovara i zeli da nametne neko novo pravo ili zakon, a ne samo Crkva. 

Подели на овим сајтовима

Uptavo to. I patrijarh i crkva i poneki mitropoliti se u poslednje vreme obracaju svima osim vernicima a najcesce drzavi.

Подели на овим сајтовима

A kome se obracaju LGBT aktivisti?

Подели на овим сајтовима

jaoo.. samo vam je Crkva trn u oku, vidim ja.. a sve ostale ljude i zakone, bez problema zaobilazite. 

Подели на овим сајтовима

Apelujem ja da se guza cuva, a vi meni ne verujete.

Pa sto neko nije apelovao Kacavendi?

Ili onim 7 vladika o kojima pisu mediji? (Ne znam dal je tacno).

Na primer da se prvo pocisti svoje dvoriste pa tek onda da se zahteva da cela ulica bude cista...

Подели на овим сајтовима

Pa sad ja tebe ne razumem. Zasto onda ne bi neko iz Crkve mogao da povremeno izadje i kaze sta misli, a da ga svi moguci liberalci ne napadnu i kazu kako namece svoj stav deci iz drugih kuca, a u svojoj ne uspevaju to da postignu?

А ту је неспоразум. Моја грешка. Наравно да имате право на то. Ја само хтедох да се осврнем на ово "браћа и сестре". То су ваљда људи који су у цркви и слушају је, а не гејеви који парадирају или орални и анални стрејтери.

Оно на шта немате право је да забраните онима који следе другачији кућни ред да шетају заједничким улицама. Такође је јако ружно, иако на то вероватно имате право, да причате о кућном реду друге зграде, док њене становнике малтретирају локалне банде. А лицемерно је, иако на то опет вероватно имате право, да говорите о јавном новцу, кад ваша зграда најмање даје, а при томе много узима од новца свих других зграда. И то узима за којештарије које само вама значе, док се овде једино плаћа полиција да ради свој посао. И ја сам против финансирања параде мојим парама, али бих пристао на петодупли порез, ако ће полиција та средства да искористи да једном за свагда да почисти улице од организованог насиља и хулиганства.

Подели на овим сајтовима

Pa sto neko nije apelovao Kacavendi?

Ili onim 7 vladika o kojima pisu mediji? (Ne znam dal je tacno).

Na primer da se prvo pocisti svoje dvoriste pa tek onda da se zahteva da cela ulica bude cista...

A kako ti znas da niko nije apelovao? 

I da li to znaci da su sva dvorista oko Crkve toliko cista da kada se neko iz Crkve buni, to prosto ne moze da se podnese? Nemoj da smo sada licimerni. 

Подели на овим сајтовима

Pri cemu to tvoje "ne forsira" znaci da se pretvara da je neko ko nije.   Ostalo necu komntarisati, jer mi se cini kao nepovezano nabacivanje komentara.

Ne da se pretvara kao da nije,već da ne forsira seksualnost ,a to je sasvim normalan i korektan odnos do drugog..(važi i za heteroseksualce) 

Nepovezanost koju vidiš je posledica tvoje prekidnosti.  

Inače pošto ti homoseksualce shvataš kao žrtve, verovatno će na paradi biti pregršt dokumenata gde Srbija diskriminiše te ljude.

Ako misliš na žrtve nasilnika, koji su se siledžijski odnosili prema homoseksualcima i tukli ih, moram da ti napomenem, da je daleko veći broj heteroseksualaca žrtva huliganskog ponašanja.

Toliko tebi i ovo je suvišno.

Država Srbija ne sprovodi nasilje nad homoseksualcima i vozdra raja sa besmislenim paradiranjem i ukazivanjem kako im treba svakodnevna zaštita i pažnja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Оно на шта немате право је да забраните онима који следе другачији кућни ред да шетају заједничким улицама. Такође је јако ружно, иако на то вероватно имате право, да причате о кућном реду друге зграде, док њене становнике малтретирају локалне банде. А лицемерно је, иако на то опет вероватно имате право, да говорите о јавном новцу, кад ваша зграда најмање даје, а при томе много узима од новца свих других зграда. И то узима за којештарије које само вама значе, док се овде једино плаћа полиција да ради свој посао. И ја сам против финансирања параде мојим парама, али бих пристао на петодупли порез, ако ће полиција та средства да искористи да једном за свагда да почисти улице од организованог насиља и хулиганства.

Nazalost opet dolazimo do onog dela kada ja moram da ponovim ociglednu stvar - Crkva niti zabranjuje, niti moze da zabrani paradu, vec apeluje na vlast da se ona zabrani. Kao sto bilo ko drugi apeluje na vlasta kada mu nesto ne odgovara ili preti da narusi neki sistem. Takodje i dalje ne shvatam zasto se huligani izjednacuju sa Crkvom. Crkva ne poziva na linc, mislim da smo to utvrdili. 

Mislim da je cak i naivno verovati da ako bi Crkva apelovala na huligane da ne dolaze u nedelju, da oni ne bi dosli i ne bi se pobunili. Na kraju, zasto je toliko tesko da prihvatimo da parada NARODU smeta? Da je vecina zaista ne podrzava. Nije uopste slucaj samo sa Crkvom. Ali da, pare su problem. Uvek su i bile. Zato smo dovde i dosli. 

Подели на овим сајтовима

Не вреди. Свака дискусија је изгледа беспредметна и боље би се разумели да пишемо на кинеском. Признајем да дискусију напуштам без разумевања да ли стварно мислите то све што пишете или сте само наивни ко

frenchmaid1.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...