Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Ovakva tema nije za sprdanje. Ovo je ozbiljno pitanje, koje ti uzimas zdravo za gotovo, i to je ono sto meni smeta. A to sto si ti "dlakava," to nije nikakvo mjerilo, i ja sam dlakav, pa sta. Мени је одавно јасно ко се овде спрдао. Један од циљева и да нас окренеш једне против других. Ниси ти длакав колико ја, ти си обично псето, ав, ав. Ја завијам! Значи ти си @Cico или сте блиски са "спрдачком традицијом" православне цркве! https://www.pouke.org/forum/topic/36207-rylah-ajde-da-pogledas-jedan-film-ako-te-ne-mrzi/ Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Октобар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Ja se iskreno izvinjavam sto upadam ovako,s ovim pitanjem koje nema veze sa ovom temom,ali me jako zanima,koja je etimologija i znacenje reci “Izrael“ ? Od kojih tacno reci je sastavljeno to ime? Znam kako je Jakov dobio to ime,ali ne znam sta tacno znaci i kako je,tj. spajanjem kojih reci,je nastala rec “Izrael“ ? Zanima me bas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Октобар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 А где да нас заступа, мајке ти? Код самог себе? Брате на тебе има утицај нека секта. Припази се ти да те не насамаре. Лукави су они... Isus Hrist je sišao i kao čovek koji “nije došao da njemu služe,nego on njima,tj. narodu da služi“. I sta je tu nejasno? Cak je i sam vise puta naglasavao,da on zapravo “samo izvrsava volju Gospoda,Boga Oca“. Osim toga,rekao je i “Nece svako ko govori ‘Gospode,Gospode‘ naslediti Carstvo Nebesko,nego samo onaj ko bude istrajno izvrsavao volju Oca moga na Nebesima“. ...“a kad se budu pojavili,reći će ‘Zar nismo prorokovali i cinili cudesa u tvoje ime?‘ ,a ja cu im reci ‘Idite od mene,nisam vas ni poznavao!‘ “. Ove reci se,naravno,u sirem znacenju trebaju tumaciti,ali cinjenica je i to da nas je sam Isus pozivao da sledimo volju Boga Oca na Nebesima. A ,ponavljam,rekao je i da “nije dosao da ljudi njemu služe,nego on njima da služi“. Prema tome,i po samoj Bibliji,on se na zemlju spustio,da bi ljudima sluzio a ne oni njemu,dakle,(i) kao Sluga Boziji se pojavio,da bi ljudima lakse mogao ukazati na Pravi Put,sleđenja volje Boga Oca na Nebesima,sto je i on sam vise puta govorio,jer “on nista nije cinio po svojoj licnoj volji,nego po volji svoga Gospoda Boga Oca na Nebesima!“. Prema tome,buduci da se on i kao SLUGA Boziji pojavio,logicno je da njega ujedno uzmemo i kao jedinog posrednika. Na kraju krajeva,samo “pravilo“ (ako mogu da to tako nazovem) jeste: Nadanje je moje Otac (jer od Oca sve ishodi,kako Rec,tako i Duh) ,pribežište je moje Sin (tj. Gospod Isus Hristos,koji nam i sluzi kao pribeziste! On je utelovljena Rec! ) ,a zastita moja je Duh Sveti (jer i Duh Sveti od Boga Oca ishodi. ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Isus Hrist je sišao i kao čovek koji “nije došao da njemu služe,nego on njima,tj. narodu da služi“. I sta je tu nejasno? sišao je kao Bogočovek. Postoje protestantske zajednice koje smatraju da je bio čovek, pravoslavni i katolici ispovedaju da je bio Bogočovek. Dakle, nije bio posrednik, nije bio sluga, već je došao kao sin da bi od nas napravio sinove a ne robove. Kaludjerovic Sreten and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Христ је сишао на земљу да би научио људе дао шансу људима да се спасе и није био никакав слуга већ Богочовек . Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Октобар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2014 Ne moze se tako “crno-belo“ gledati,bilo sta,pa tako i ove duhovne teme. Ja NISAM ni tvrdio da je Isus bio samo covek i sluga Boziji,nego je sišao I KAO ČOVEK ,I KAO SLUGA BOŽIJI,i to se indirektno potvrdjuje samim recima iz Biblije. On je na zemlju sišao,I DA BI SLUGA BIO,kako najpre Bogu Ocu na Nebesima,tako i nama ljudima. Ali on je,ako govorimo o njemu kao o coveku,bio pre svega sluga Boziji,pa tek zatim i sluga čovečiji. Jer ako je neko sluga Boziji (ali istinski! ) ,on je i sluga coveciji,buduci da ne mozemo tvrditi “ja verujem u Jednog Boga,i Njemu se pokoravam“ ,a da pritom ne cinimo dobra dela,ne dajemo milostinju od srca svog,i ne pomazemo sirotinji,i ne opominjemo ljude zbog zla koje cine kako drugima,tako i samima sebi. Jer to bi ravno licemerju bilo. Stoga,ako je neko sluga (ili rob) Boziji,on je i sluga coveciji,a primer najveceg od svih,jeste sam Isus ,ciji primer i trebamo da sledimo. Jer on je I KAO SLUGA dosao. Cak i u “Didahi-ju“ ,Isus je oslovljen i kao sluga Boziji. A sto se tice Isusovog ucenja da budemo sinovi ,a ne robovi Boziji,zapravo je samo dopuna onog sto je vec pisalo. Mi postajemo “sinovima Bozijim“ ,tek tada ako smo prvo bili robovi (ili sluge) Bozije. Tek u Carstvu Nebeskom,mi bivamo potpuno “usinovljeni robovi Boziji“. Kao sto gospodar moze da posini svog dobrog roba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 18, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2014 Исус Христ је Син Божији , а не слуга . Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 18, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2014 Cicko ti ćeš sada da sliješ prirode uziimajući iz konteksta argumente dok ne dodješ na tvoje da je Hristos čovek. fantazija ali umara malo Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 18, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2014 Исус Христ је Син Божији , а не слуга . Nenade ne lovi ga, uzima reči iz konteksta i ima jasno pripremljen scenarijo pored sebe dok kucka ovo. Budi siguiran da ne ume da pamti takve stvari. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Октобар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 A vi ocigledno ne zelite razumeti. Ja sam rekao da je Isus bio I SLUGA BOZIJI,a NE “samo sluga“ ,kao sto mislite da govorim. A sto se Didahija tice,jednom prilikom sam ga citao na jednom katolickom portalu,gde se Isus imenovao “slugom Bozijim“. Pogledacu da nadjem link sa tog portala,pa cu vam poslati da vidite. Dakle,ono na sta se logika svodi,je to da je Isus i POSREDOVAO i POSREDUJE za nas,i u tom slucaju se moze nazvati i slugom Bozijim,kao i slugom covecijim,buduci da onaj ko je sluga Boziji,mora i sluga coveciji biti,jer ta dva pojma su neraskidiva. Pa i apostol Pavle je o Isusu govorio kao o onom ko posreduje za nas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Ja se iskreno izvinjavam sto upadam ovako,s ovim pitanjem koje nema veze sa ovom temom,ali me jako zanima,koja je etimologija i znacenje reci “Izrael“ ? Od kojih tacno reci je sastavljeno to ime? Znam kako je Jakov dobio to ime,ali ne znam sta tacno znaci i kako je,tj. spajanjem kojih reci,je nastala rec “Izrael“ ? Zanima me bas... (ישראל, Jisra'el, Bog ratuje, onaj koji se hrve) - znači Bog ratuje, bojuje - Jisra - (po) hrvati se, hrvanje (wrestle, zapasit) - el skraćenica od Elohim (Arapski je to Allah) To je naziv kako za Izraelite kao narod, hebrejski Bnej Jisra'el (sinovi Izraela) tako i za one koji ispovijedaju izraelitsku vjeru. Označava još teritoriju tj. bliskoistočnu geografsku oblast i starovjeku i novovjeku državu Izrael. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 (ישראל, Jisra'el, Bog ratuje, onaj koji se hrve) - znači Bog ratuje, bojuje - Jisra - (po) hrvati se, hrvanje (wrestle, zapasit) - el skraćenica od Elohim (Arapski je to Allah) To je naziv kako za Izraelite kao narod, hebrejski Bnej Jisra'el (sinovi Izraela) tako i za one koji ispovijedaju izraelitsku vjeru. Označava još teritoriju tj. bliskoistočnu geografsku oblast i starovjeku i novovjeku državu Izrael. Ili ovo objašnjenje na engleskom je još preciznije, ja sam se hebrejski učio davno, nešto malo, osnove takve, dosta toga sam pozaboravljao. S kim bi se dalo pričat svaki dan hebrejski? Inače vrlo zanimljiv i obogaćujući biblijski jezik. According to the Biblical explanation, the first part of the name "Israel" is derived of the verb לִשְׂרות (lisrot, "wrestle"); the second half of the name is אֵל (El, "God"). This name was given to Jacob because he wrestled with God's angel. History "Israel" is the name given to Jacob after he wrestled with God's angel; it is also the name of the Biblical kingdom of Israel, the land of Israel, the people of Israel and the modern state of Israel. Citation "And he said, Thy name shall be called no more Jacob, but Israel, for as a prince hast thou power with God and with men, and hast prevailed." Genesis 32, 28 (Hebrew version: Genesis 32, 29) http://eteacherbiblical.com/Hebrew-Names/israel-yisrael-yisrael Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 To bi se dalo u slobodnom prevodu prevest na slovenske jezike kao VladiBog ili VladiGospod - shodno: Vladikavkaz, Vladivostok i sl. jer se najčešće (metaforički, po smislu) prevodi sa "Bog nadvladava" ili "Bog prevladava" ili "Bog savladava"), kad bismo to htjeli imati tačno taj smisao koji ima tamo, dakle: Israel = "God prevails" yiśrâ'êlIsrael = "God prevails"1) the second name for Jacob given to him by God after his wrestling with the angel at Peniel2) the name of the descendants and the nation of the descendants of Jacob2a) the name of the nation until the death of Solomon and the split2b) the name used and given to the northern kingdom consisting of the 10 tribes under Jeroboam; the southern kingdom was known as Judah2c) the name of the nation after the return from exilePart of Speech: noun proper masculineRelation: from H8280 and H410 Pogledajte taj link, tamo su vrlo zanimljivi dalji linkovi, vrlo koristan sajt za bibliste: http://www.bibletools.org/index.cfm/fuseaction/Lexicon.show/ID/H3478/Yisrael.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Октобар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Hvala zaista! A zanima me i to zasto se na nekim mestima,Bog pise kao “Eloh“ ,a negde i kao “Elohim“ ?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Hvala zaista! A zanima me i to zasto se na nekim mestima,Bog pise kao “Eloh“ ,a negde i kao “Elohim“ ?? Iz istih tih razloga iz kojih se kod Slovena na nekim mjestima Bog piše Gopod a na nekim Gospodin. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука