Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Ако можеш да ставиш једну поред друге нерођену бебу и одраслу особу, уочићеш у чему су разлике међу њима. цела личност од зачећа је цела личност, жива од почетка до краја. додуше, слажем се - неком светиња, неком пантљика. (не)искуство и телесни (не)развитак? па добро, у чему је разлика између тек рођеног детета и старца, да померим аршин за милиметар? Oglo је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 ima Medo razlike па добро, које? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Одрастао човек је већи ? па га величина чини чиме? више животом, више вредним? па колико је то потенцијално наказно размишљање, ја речи немам. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327092710' post='565022] (не)искуство и телесни (не)развитак? па добро, у чему је разлика између тек рођеног детета и старца, да померим аршин за милиметар? За почетак, да, неискуство и неразвитак. Међутим, овде се не може померати аршин. НЕРОЂЕНА беба је нерођена, можда се неће родити јер ће,не дај Боже, да умре у стомаку ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327092796' post='565025] па га величина чини чиме? више животом, више вредним? па колико је то потенцијално наказно размишљање, ја речи немам. То су Владимирове речи, прилично саркастичне, тако да се згражавај над његовим током мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327092717' post='565023] па добро, које? ako pricamo o dusi ,bebina dusa je svakako cistija od odraslog coveka ali moramo imati i rasudjivanja izmedju bebe i majke ( u slucaju u kom sam navela ) koga bi ti spasavao ? ja uvek majku jedna od razlika je sto ona mozda ima kod kuce nekog kome treba ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 То су Владимирове речи, прилично саркастичне, тако да се згражавај над његовим током мисли. па њега сам и цитирао, што се ти налазиш прозваном? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 За почетак, да, неискуство и неразвитак. Међутим, овде се не може померати аршин. НЕРОЂЕНА беба је нерођена, можда се неће родити јер ће,не дај Боже, да умре у стомаку ... Pogrešna perspektiva: svi ćemo umrijeti jermel је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 За почетак, да, неискуство и неразвитак. Међутим, овде се не може померати аршин. НЕРОЂЕНА беба је нерођена, можда се неће родити јер ће,не дај Боже, да умре у стомаку ... знаш, причамо о мери живота ... јел нерођена беба мање жива и личност од рођеног човека? како је релевантно искуство и развитак у свему томе? знаш, ја сам срећан што пре људи нису могли да погледају у унутрашњост стомака јер сам сигуран да се многи који су померили земаљску куглу и срца људи сигурно не би родили, колико су хендикепирано рођени. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Pogrešna perspektiva: svi ćemo umrijeti ДА, али свако "у своје време". А,мислим, Огло,ај сад реци какве то везе има са целом овом причом ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327093451' post='565046] знаш, причамо о мери живота ... јел нерођена беба мање жива и личност од рођеног човека? како је релевантно искуство и развитак у свему томе? Не вреди...одустајем... ти у клин, а ја ћу у плочу,ок ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 ДА, али свако "у своје време". А,мислим, Огло,ај сад реци какве то везе има са целом овом причом ? Pa odložena smrt na neko vrijeme ne daje nikakvu prednost što se bitnosti života tiče Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Pa odložena smrt na neko vrijeme ne daje nikakvu prednost što se bitnosti života tiče Слажем се, но, није о томе овде реч...али,рекох,одустајем, не контамо се изгледа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 ako pricamo o dusi ,bebina dusa je svakako cistija od odraslog coveka ali moramo imati i rasudjivanja izmedju bebe i majke ( u slucaju u kom sam navela ) koga bi ti spasavao ? ja uvek majku jedna od razlika je sto ona mozda ima kod kuce nekog kome treba не ради се о спашавању, ја ти причам шта је чин, невезано чији се живот брани или спашава. знаш, живот је светиња за православног. толика да свештеник не сме малтене ни да звецка оружјем, по цену скидања мантије - кога год да је спасио тиме. ја, као војник или цивил могу да убијем човека јер браним себе или неког, али то не умањује да треба да стоји покајање испред мог следећег причешћивања. исто и лекар. грех је, како год окренеш. то не значи да судим неком, већ причам шта јесте. не требамо да поистовећујемо неке ствари, поготово не да пуштамо да еуфемизми и емоције стоје испред разлучивања добра од зла. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327093718' post='565056] не ради се о спашавању, ја ти причам шта је чин, невезано чији се живот брани или спашава. знаш, живот је светиња за православног. толика да свештеник не сме малтене ни да звецка оружјем, по цену скидања мантије - кога год да је спасио тиме. ја, као војник или цивил могу да убијем човека јер браним себе или неког, али то не умањује да треба да стоји покајање испред мог следећег причешћивања. исто и лекар. грех је, како год окренеш. то не значи да судим неком, већ причам шта јесте. не требамо да поистовећујемо неке ствари, поготово не да пуштамо да еуфемизми и емоције стоје испред разлучивања добра од зла. .mislise. tuzansmajli8904 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука