Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Onda mi je srce puno :* I treba negovati dobrotu,jer se i dobrota uči neprestano, jer je sve bogatija,nedovršena, beskonačna i nova(mislim na silu i snagu njenu) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 I treba negovati dobrotu,jer se i dobrota uči neprestano, jer je sve bogatija,nedovršena, beskonačna i nova(mislim na silu i snagu njenu) Bravo. Vidim teoretski si potkovan... aj sad da poradimo na praksi пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Bravo. Vidim teoretski si potkovan... aj sad da poradimo na praksi Meni vera ne dozvoljava da budem teoretski potkovan ( ne koristim citate),moja vera je iskustveni doživlja i ne krije se od svetlosti prakse. nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Meni vera ne dozvoljava da budem teoretski potkovan ( ne koristim citate),moja vera je iskustveni doživlja i ne krije se od svetlosti prakse. A ja bas nekako mislim da te svetlo prakse nije ni okrznulo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 A ja bas nekako mislim da te svetlo prakse nije ni okrznulo... Ja sam vaistinu kod tebe takav kakvog me ti vidiš. -Владимир- and nana је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Pa nije baš tako. Ženke mnogih životinjskih vrsta kada ,,procene'' (na neki svoj način) da ne mogu da odgajaju svoje potomstvo, one ga ostave. Da crkne. Od gladi. Ili ga pojedu. I to još na početku, odmah posle porođaja. Kod mačaka se dešava da ako omace više mačića, neko ne izvuku iz posteljice, nego ga ostave da ugine, a nekad se desi da ih omace na nekom mestu i pokupe se i odu i ne daju im čak ni kolostrum da posisaju. To rade i kuje, i mnoge druge. Da ne pominjemo to da je Bog stvorio neke vrste tako da jedan mladunac pojede ostale mladunce ili da jedan fetus pojede ostale fetuse... Margareta and Млађони је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Pa nije baš tako. Ženke mnogih životinjskih vrsta kada ,,procene'' (na neki svoj način) da ne mogu da odgajaju svoje potomstvo, one ga ostave. Da crkne. Od gladi. Ili ga pojedu. I to još na početku, odmah posle porođaja. Kod mačaka se dešava da ako omace više mačića, neko ne izvuku iz posteljice, nego ga ostave da ugine, a nekad se desi da ih omace na nekom mestu i pokupe se i odu i ne daju im čak ni kolostrum da posisaju. To rade i kuje, i mnoge druge. Да, пси понекад поједу штенад. Али не занимају голуба те ствари, не оптерећуј се. Њега занима његово виђење света чак и кад чињенице говоре супротно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Realno ovde je Milosavljevic poentirao. Sto covek vise proucava prirodu to ima manje vere u Boga. Ono je uzas sta sve postoji napolju..i unutra :O Зато што Бог није створио природу онако како неки идеализују. Природа је пала и грешна. Зато је таква каква је. Посебно природа човека. "моралисти" у хришћанству вечито трипују да нам је Бог усадио неки "морални код" ког се ми придржавамо. Усадио нам је разум и љубав, то су наши морални кодовои којих треба да се држимо. Зато ја не волим моралистичке ставове у хришћанству и причам да не верујем у морал. Морал је некад у складу са љубави и разумемо некад није. Морал је друштвена творевина а љубав и разум у човеку Божија. Нај идеалније објашење Бога и такве природе, је у томе, да је Бог дозволио да природа буде грешна да би ми могли да остваримо свој потенцијал љубави и разума. Да разумемо и да волимо и тиме да се боримо против грешности и несавршености у нама. Моралисти, се са друге стране, боре грешности и несавршености у другима. Мислим да то питање треба да гласи нпр: Зашто 50% зигота и 20% ембриона умиру? одговор на такво питање је - не знам Јако тешко ће трудноћа опстати, ако жена пуши или пије, ако је под стресом, неиспавана, итд. Од много ствари зависи (ако говоримо само о телу) 1. Хвала ти за одговор. 2. Видиш упраов је то "Јако тешко ће трудноћа опстати, ако жена пуши или пиј" један од много разлога због којих см против тога да се законски изједначи абортус са убиством. Правно гледано - то би могло бити убиство из нехата. Надам се да сад разумеш неке моје ставове. Поз. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 2. Видиш управо је то "Јако тешко ће трудноћа опстати, ако жена пуши или пије" један од много разлога због којих сам против тога да се законски изједначи абортус са убиством. Правно гледано - то би могло бити убиство из нехата. Па и јесте убиство, ако жена пије, пуши или се дрогира и због тога изгуби дете. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Па и јесте убиство, ако жена пије, пуши или се дрогира и због тога изгуби дете. Исто колико је самоубиство кад пушиш, пијеш, једеш нездраво. По тим твојим стандрдима. Чак и оних 50 % одбачених зигота су убиство. Можда се жена јако добро хранила, па је развила прејак имунитет па је зато тело одбцило зигот, јер је имунитет превише агресиван и јак па убије зигот. Видиш, дм... нису првни системи луди што не окарактеришу абортус као убиство, свесни су последица тквих импликација. Ти ниси. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 нису првни системи луди што не окарактеришу абортус као убиство, свесни су последица тквих импликација. Ти ниси. Не морају правни системи да га окарактеришу као убиство, али могу да забране абортус (што би ти рекао својевремено, зато што је то лоше ). Има много забрањених поступака, који нису тако тешки као убиство. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Не морају правни системи да га окарактеришу као убиство, али могу да забране абортус (што би ти рекао својевремено, зато што је то лоше ). Има много забрањених поступака, који нису тако тешки као убиство. Не мени није лоше да се забрани абортус, ја то никад нисам рекао. Мени је глупо да се забрани абортус јер ништа не постижеш осим што умирујеш сопствену савест. Ниси ефективно решио проблем абортуса. Абортус ће и даље да се врши само на црно и по иностранству. И вероватно ћеш јако мало смањити број абортуста. Постоји разлика између лоше и глупо. Она ствар која мени највише смета код ваших ставова је зигот, то јест чисто оплођена јајна ћелија и њен статус у праву. Она може да спаси милионе живота стем ћелијама или да подари људима који желе бебу тај благослов, а не могу да је имају. Број зигота који се тамо убије, је број зигота који не би преживео у материци жене која се оплођује. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Шта сте се толико распричали и расписали? Тема је скоз једноставна. Или поштујеш Божију вољу, или је кршиш!, Друге нема. И тачка. Бог нам је дао и даје све на поклон, и овај космос, и шуму, и реку, и ову земљу и на њој разне голубове, мачке, слонове... безброј разних животиња и свако биће аутоматски држи Божију вољу и не врше ''абортусе''... али, авај, човек својом слободом може да прекрши Божију вољу! Абортуси је злодело, тачније: противприродна радња својствена (не)човеку... ко то не види, нажалост, слеп је код очију. И тачка. -Tu smo se svi slozili da je zlo,ono gde postoji neslaganje jeste da li abortus treba zakonski da se zabrani.Otuda tolika rasprava,pa zatim pokusavamo utvrditi kada je pocetak novog ljudskog bica,sa zigotom ili sa embrionom ugradjenim u matericu,jer mnogi zigoti I embrioni uopste ne zazive,ne dospeju I ne ugrade se u matericni zid. -Samo sto,zivotinjski svet se nalazi u stanju pada,kao I covek,jer ga je covek svojim padom povukao dole. I u zivotinjskom svetu mozemo naci apsolutno sva zla,kao I sva dobra,kao I u nasem svetu,sta vise mogu nam biti uzori I antiuzori(na ovoj nasoj temi-od zenke koja neguje mladuncad bolje nego neke majke,do zenke koja pojede svoju mladoncad,znaci I gore nego neke majke) Razlika je samo tome sto je zivotinjski karakter takav kakav je od pada,autenticno ispoljen,u njemu nema lukavstva.Kod coveka se zbog inteligencije javlja licemerje I zadnja misao(lazno ispoljavanje karaktera),I druga stvar je sto covek ima slobodu,kojom moze da preobrazi lose strane svog karaktera,ako hoce,zivotinja moze da se dresira,a covek da razume dobro I zlo I da se sustinski menja na bolje,ali I da slobodno prihvata I razvija zlo u sebi,ako tako hoce.Upravo Je covek taj koji je pozvan da Hristom preobrazi sebe,a time spasenju privede I zivotinjski svet I celu prirodu.Svetitelji su dokaz tome,jer su I pre dolaska Carstva Bozijeg preobrazavali sebe,prirodu,krotili zivotinje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Мислим да су Свети Оци по овом питању веома јасни. Живот(личност) настаје зачећем. Цитат из књиге: "Може се приметити да је друго правило Светог Василија Великог, вероватно због јасноће са којом је изражено, за читаву Цркву до данас, најбитнија референца" Оно гласи: "Жена која вољно усмрти фетус заслужује казну убице. Што се нас тиче, не бавимо се подробним испитивањем да ли је (фетус) био оформљен или не" - Свети Василије Велики Он не говори да је укупна вештачка оплодња неморална, већ одбацује одређене начине вештачке оплодње (нпр. држање ембриона залеђеног дуго времена, а потом његово уништавање, а да није ни покушано усађивање у материцу). Па, живот може бити прекинут на природан начин(аномалија у развоју, болест, старост) или насилно. То важи и за нерођене и за рођене. Зашто би нам природна смрт ембриона била оправдање за намерно уништавање ембриона? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски Dakle,ni Sveti Grigorije ne misli na zigot,spoj muske i zenske polne celije.Zigot se jos dok putuje jajovodom pretvara u embrion,prva podela zigota od dve na 4 celije,i vise to nije zigot,vec embrion.Zacece embriona moze biti samo onda kada se isti ucvrsti za zid materice,a taj se proces zavrsava 21.dana,kada se i stvorilo dovoljno hormaona za odrzazanje trudnoce.I onda u 4. i 5. nedelju krecu stem celije,razvoj organa itd,u 6.nedelji(oko 40.dana) dobija polako oblik fetusa,tj.ljudskog bica,srce krece da kuca,iitd... Dakle nije zigot i nije embrion pre zaceca,tj minimum pre tog 21.dana licnost i celoito ljudsko bice. Sve ovo pisem ne da bih opravdala abortus pre 21.dana(naravno da i ako je i 1 procenat sanse,treba dopustiti sansu),jer mislim da sam bila pogresno shvacena,vec da naglasim da zigoti i embrioni koji ne docekaju zacece,potpunu ugradnju u matericu(minimum toliko) nisu zaziveli,nisu licnost.Njih je 75 posto. Naravno da majka nije kriva tome.Otkud vam to(ok pusenje,droga,ali se ovo desava i bez tih slabosti,takva je priroda zaceca) Meni to samo govori,ili ajde da kazem time nam Bog porucuje koliko je zivot dragocen,toliki mnogobrojni spermatozoidi krenu na jajnu celiju,a samo jedan,event.dva je oplode,pa i tu gde se desi oplodnja,samo 25 posto je sansa da se desi zacece i otpocne zivot.Zato Djindjic pokojni kaze,cim si se rodio,vec si uspeo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Не мени није лоше да се забрани абортус, ја то никад нисам рекао. Мени је глупо да се забрани абортус јер ништа не постижеш осим што умирујеш сопствену савест. Ниси ефективно решио проблем абортуса. Абортус ће и даље да се врши само на црно и по иностранству. И вероватно ћеш јако мало смањити број абортуста. Постоји разлика између лоше и глупо. Она ствар која мени највише смета код ваших ставова је зигот, то јест чисто оплођена јајна ћелија и њен статус у праву. Она може да спаси милионе живота стем ћелијама или да подари људима који желе бебу тај благослов, а не могу да је имају. Број зигота који се тамо убије, је број зигота који не би преживео у материци жене која се оплођује. ja nisam za zabranu abortusa zbog umirivanja svoje saveti,jer bi to bio sebican motiv,tj.da ispadnem moralna u svojim ocima,nije mi do toga stalo,moral u tom smislu ni meni ne znaci nista posebno,vec samo spoznaja dobra,kao put ka Bogu, sebi i drugima kroz Boga,u ljubavi. Kada bi tako razmisljala videla bih znaci samo neku idealanu sliku sebe,kao dobre osobe,a ne gradove ubijenih fetusa.Ali zaista nije tako. Naravno da verujem da su oni sa andjelima i da ce se u Carstvu Nebeskom razviti u ljude,ali koliko se moze treba spreciti unistavnaje njihovog zivota i ovde i sada.Kao sto koliko mozemo , sprecavamo zatvorivsi masovnog ubicu da dalje ubija. A slazem se da uporedo sa donosenjem takvog zakona treba razviti svest i savest kod ljudi da ne dodju u takve situacije,ai ako dodju da pokusaju da se izbore,ako ne,neka daju sansu tom zacetom ljudskom bicu na zivot,da se ono izbori. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука