Jump to content

Кухињица - боје и мириси...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е, а јел гледаш ОБН, ''Стол за 4''?

Има екстра рецепата.

Имају и емисију са неким фенси куварем, јуче сам први пут гледала, ајмеее, ал куваааа.

Направио је лудило.

Подели на овим сајтовима

Машо,  ја ћу  мало  да  обратим  пажњу  на  ове  њене  прилоге, супер су.

У  које  време  иде  емисија  са  фенси  куварем, да  погледам?

Подели на овим сајтовима

Evo jednog lepog recepta,u Dalmaciji katolici spremaju za Vaskrs,a ove godine cu i ja po prvi put za svoju malu porodicu.Inace,jela sam pre nekih 15-20 godina,ne secam se,ali mi je ukus i dalje u ustima.

Potrebno

10 jaja

4 kesice vanilin secera

1 dl mleka

malo soli

4 kasike suvog kvasca

1 limun-sok i kora istrugana

malo ruma

300 g secera

2,5 dl zejtina

Brasno po potrebi

Kvasac staviti u mlako mleko sa malo soli i ostaviti da nadodje.Umutiti jaja mikserom,dodavati vanilin secer,so,rum,secer,zejtin,limun -sok i koru struganu i dodati brasna koliko treba da testo bude srednje meko,ne mnogo tvrdo,a i da se ne lepi za ruke.Ostaviti da raste jedno sat vremena,ali da bude toplo u kuhinji,ako treba umotati u cebe dobrodosli.Premesiti i napraviti 4 pogace,staviti u pleh i premazati zumancem.Peci u zagrejanoj rerni.Treba da budu braon boje,sijaju kad se ispeku,a divne su i rahle,mogu da stoje vise dana.Njam,njam,jedva cekam.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Послужите  се  посним  колачима, и  уживајте  у 

репродукцији  Венеције,  коју  је  урадио  гимназијалац

Дачо  Бањеглав, православац  и  једно  надасве  добро

и  талентовано  дете које  већ  више  године  учи 

сликарске  технике  у  једној  сликарској  школи  у  Чачку.

Подели на овим сајтовима

Stol za 4 na OBN tv ide srijedom u 11.20h. Meni je interesantna slična emisija Večera za 5 koja ide na hrvatskoj televiziji RTL. Evo linka http://www.veceraza5.rtl.hr/show/2009-03-03.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Ко је од кога преписао не знам, али концепција емисије је у потпуности иста, осим што једни имају 4, а други 5 такмичара.  0104_cheesy

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...