Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Либертаријанској идеологији фали оно најважније, а то је вера, здрава духовност, морал. Они то потпуно искључују из система и своде на индивидуални ниво. Морал, вера и духовност јесу индивидулне особине које индивидуално стичеш а не тако што ти их неки систем наметне. Јадна је та вера и та духовност коју имаш јер те научила држва или коју ти је наметнуо неко други... без д си ти см дошао до тих вреднности. То никада не може ни бити права вера и права духвоност. Само лажна.... зато и јесте суштина цркве - добровољно прихватање Христоса.. а не насилно. Нису то епископи који мени одговарају, већ сви они који хоће да раде нешто на пољу духовне едукације народа, а не ови политички обојени за које си рекао да су социјал-демократе и да их је више од половине. Брате мили, какве везе има националистичка политичка идеологија са духовном едукацијом???? Ти изгледа мешаш термине политички национализам и православн духовност, из неког разлога теби су то синоними у глави. Не знам који је разлог... али то је управо етнофелитизам о ком причам. У принципу то је твој став и ја то поштујем, али грешиш силно ако мислиш да је то "духовност" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Либертаријанској идеологији фали оно најважније, а то је вера, здрава духовност, морал. Они то потпуно искључују из система и своде на индивидуални ниво. Нису то епископи који мени одговарају, већ сви они који хоће да раде нешто на пољу духовне едукације народа, а не ови политички обојени за које си рекао да су социјал-демократе и да их је више од половине. ma mani brate, jos je dostojevski rekao o njima sustinu.... Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 ma mani brate, jos je dostojevski rekao o njima sustinu.... Е кад је нешто реко Достојесвски.. то мора да је тачно.. он је пример духовно, емотивно и психички стабилног човека...... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 vladike su isto ljudi sa manama kao i bilo ko od nas, ali je velika razlika izmedju vladike i obicnog covjeka u tome sto je vladika posvetio gotovo citav svoj zivot sluzbi bogu, odrzao bezbroj bogosluzenja, besjeda o pravoslavlju , mnogo vise nego iko na ovom forumu meni se cini, zbog toga mi je skriz bez veze da iko sa ovog foruma sebi da za pravo da nesto zamjera bilo kom vladici u SPC Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Ма ајде? Измислио сам? Облак те је питао: Ти си одговорио... Бесмислено је лагати да ја нешто измишљам на форуму где могу да цитирам твоје постове. А сваки епископ прича своју полтиичку причу... јер нема политика нем везе с религијом, црквом, првослављем. Није ово средњи век.. Видиш да си измислио. Рекао сам ''програм'', а не ''политички програм'', већ Црквени. Стварање паралелног система вредности, нешто као ''држава у држави''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Е кад је нешто реко Достојесвски.. то мора да је тачно.. он је пример духовно, емотивно и психички стабилног човека...... more bit,al ne mora znacit.... nego pusti me brate da pomenem dostojevsko gkad ja ocu, makar u ime liberalizma me puscaj Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Видиш да си измислио. Рекао сам ''програм'', а не ''политички програм'', већ Црквени. Стварање паралелног система вредности, нешто као ''држава у држави''. Ајмо опет... човек те питао "Episkop da ih uci kako da se bave politikom?" и ти си као реплику на то кренуо о неком програму који треба црква да смисли а епископи да шире.... Ајде молим те немој сад да причаш о црквеном програму. more bit,al ne mora znacit.... nego pusti me brate da pomenem dostojevsko gkad ja ocu, makar u ime liberalizma me puscaj Добар је писац Достојевски, али ти је Максим Горки много жустрије критиковао капитализам :Р зато сам и престао да га читам oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Kako? Ај` баш молим те објасни, како би ти у тој твојој политичкој замисли (што је иначе бласфемично у најмању руку) "помирио" ставове епископа Игнатија, еп. Григорија, поменутог еп. Филарета, митрополита Амфилохија-додај по нахођењу... То бих баш волео, кад већ "уводиш" у причу нешто што нема везе са њима, дакле, како би то требало да изгледа!? Прво, мора да постоји добра воља и храброст да се уђе међу народ и да се ради, а световној власти да се супротставе, кад год је то потребно. У том случају, нема шта да се мире ставови међу епископима, већ се саборно донесе одлука коју сви поштују. Овако свако гура своју причу, не зна се који је став Цркве, а народ у бунилу и изгубљен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Прво, мора да постоји добра воља и храброст да се уђе међу народ и да се ради, а световној власти да се супротставе, кад год је то потребно. У том случају, нема шта да се мире ставови међу епископима, већ се саборно донесе одлука коју сви поштују. Овако свако гура своју причу, не зна се који је став Цркве, а народ у бунилу и изгубљен. Слажем се, и тако би и требало да буде-ал` у Швајцарске -ваљда... Али, како онда "помирити" ставове неких владика, које они имају о бившем "фактору стабилности" ил` "Балканском касапину" (сваком према вољи)... Како ћемо то да "помиримо"... Неки ће га помињати са дужним поштовањем, док ће га други етикетирати као "Црвени деспот са Дедиња"... Мораш се сложити да је тога било... Спрам изнесеног-како ћемо онда!? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Слажем се, и тако би и требало да буде-ал` у Швајцарске -ваљда... Али, како онда "помирити" ставове неких владика, које они имају о бившем "фактору стабилности" ил` "Балканском касапину" (сваком према вољи)... Како ћемо то да "помиримо"... Неки ће га помињати са дужним поштовањем, док ће га други етикетирати као "Црвени деспот са Дедиња"... Мораш се сложити да је тога било... Спрам изнесеног-како ћемо онда!? Како бре да се мире политички ставови Владика... па не може да се мире политички ставови владика и да се доносе саборне одлуке о томе "која политика" треба да се тера... Оно у чему владике треба да мире ставове - теолошка питања, ту су више-мање мирни, осим екуменизма... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Морал, вера и духовност јесу индивидулне особине које индивидуално стичеш а не тако што ти их неки систем наметне. Јадна је та вера и та духовност коју имаш јер те научила држва или коју ти је наметнуо неко други... без д си ти см дошао до тих вреднности. То никада не може ни бити права вера и права духвоност. Само лажна.... зато и јесте суштина цркве - добровољно прихватање Христоса.. а не насилно. Брате мили, какве везе има националистичка политичка идеологија са духовном едукацијом???? Ти изгледа мешаш термине политички национализам и православн духовност, из неког разлога теби су то синоними у глави. Не знам који је разлог... али то је управо етнофелитизам о ком причам. У принципу то је твој став и ја то поштујем, али грешиш силно ако мислиш да је то "духовност" То није етнофилетизам. То јесте духовност, чиста, Православна, коју су поштовали и у пракси спроводили: Јован Владимир, Стефан Немања, Свети Сава, цар Душан, кнез Лазар, Ђурађ Бранковић, Владика Раде, Шћепан Мали, Карађорђе, св. Владика Николај и многи други. То је Милосављевићу Православље. Та твоја духовност је прилично успављујућа и чудна. Време је да се забринеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 То је Милосављевићу Православље. Та твоја духовност је прилично успављујућа и чудна. Време је да се забринеш. Буразеру, погрешне ствари код њих доживљваш православљем. Није њихова политика првославна, већ њихове одлуке по питању вере и ставови према вери. Етнофилетизам је настао кад је нстала и идеологија национализма.Национализам и нација и национална држва су настали у 18том веку. Са настанком национализма и нације и националне државе настаје и потреба за проглавашавањем јереси етнофилетизма. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Прво, мора да постоји добра воља и храброст да се уђе међу народ и да се ради, а световној власти да се супротставе, кад год је то потребно. У том случају, нема шта да се мире ставови међу епископима, већ се саборно донесе одлука коју сви поштују. Овако свако гура своју причу, не зна се који је став Цркве, а народ у бунилу и изгубљен. Ovako ces od crkve da napravis stranku. Stranku koja ce da ima dogovoreno politicko msljenje tj. otvoreno svrstavanje u odredjeni politicki tabor, jer kako ces drugacije da postignes da na pitanje "za koga da glasam" svi u crkvi jednoglasno kazu "za tog i tog"? Zar ti ne smeta da crkva ima zvanican stav o tome koju politicku partiju podrzava? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Слажем се, и тако би и требало да буде-ал` у Швајцарске -ваљда... Али, како онда "помирити" ставове неких владика, које они имају о бившем "фактору стабилности" ил` "Балканском касапину" (сваком према вољи)... Како ћемо то да "помиримо"... Неки ће га помињати са дужним поштовањем, док ће га други етикетирати као "Црвени деспот са Дедиња"... Мораш се сложити да је тога било... Спрам изнесеног-како ћемо онда!? Ће да буде и код нас лепо, још боље него у те Швајцарске. У праву си, било је свега. Кад оду негде на Славу, нека причају шта хоће, а јавно ће да буду аполитични. Могу да воде само Црквену ''политику'' и ни једну другу. Значи, како се мора, а не како се 'оће. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Буразеру, погрешне ствари код њих доживљваш православљем. Није њихова политика првославна, већ њихове одлуке по питању вере и ставови према вери. Етнофилетизам је настао кад је нстала и идеологија национализма.Национализам и нација и национална држва су настали у 18том веку. Са настанком национализма и нације и националне државе настаје и потреба за проглавашавањем јереси етнофилетизма. Сви су они живели, дисали Православно, а веру нису одвајали ни од чега, па ни од политике. Све је то у реду брате у вези етнофилетизма, али не знам како си мене убацио у ту целу причу. Никада ми не би пало на памет да ставим нацију изнад Цркве, напротив, причам супротно. Ништа није изнад Бога (Цркве). Како ја као ''Хришћански фундаменталиста'' и ''верски фанатик'' могу да изјавим нешто тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука