JESSY Написано Август 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2014 draga braco, preporucujem vam da otvorite novu temu i tamo nastavite vasu prepisku.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 28, 2014 Пријави Подели Написано Август 28, 2014 Покушавам да скројим одговор. Да прозборим неку мудрост. ЛоЛ. Али не иде. Покушаћу да одговорим једном својом песмом. Ја сам СрбинМоја је граница у мојој нади.А моја нада ,се не мери људским мерилима живљења,већ Богом,братом и слогом.Ја сам Србин.Почињем тамо где не би требало да постојим,а завршавам се у срцима свих који живот несебично дају.Светлост сам свету, Богом дарована, обојен животом,што крвљу дедова светли у мраку.На тенк сам голорук кренуо,сигуран да сам већ победио,да својим потомцима мир обезбедим,у њих невине веру усадим.Ја сам Србин, мучено псето,што не цвили ни кад га деру,што пева поносно у часу смрти,"Тамо далеко је моје село".Од мене траже да клекнем доле,да молим уцвељено као пред Богом,да будем ништа,да будем нико,да будем слуга окован тугом.Моје су претке, нељудски клали,вадили им очи, чупали срца,децу им кукавички крали,само да не буде вера у Срба.Ал Српска душа и даље пламти,кроз потомке упозорава,Ово је Србин, клонте се душмани,питома звер са Балкана.Српство ће бити све док је Срба,док блиста мудрост Светога Саве,снага Обилића док је у намакао и слога Југовић браће.Ја сам Србин, човек среће,око мене све се окреће,љутим велику Европу,Америци сам трн у оку,а да нисам борбен овако славно,не бих постојао ја одавно.Зато певам, смејем се и вичем,јер бити Србин није за сваког,разумно посматрам и када цичемза своју земљу гинем у рату.Могу да кажем о себи свашта,рећи ће неко овај је луд,нека вам ради ваша машта,јер ја сам Србин ваш брат и друг. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 28, 2014 Пријави Подели Написано Август 28, 2014 Када би ми све те песме и патриотизам и историјску подлогу преточили у то да средимо канале за наводнјаванје па да нам сваке годе не сагори 80% усева, па да обренмо паре, тада више не би морали да бринемо да ли ће нам неки већи кер заузети нешто што је наше. Овако смао теоретишемо о нечему што је било пре 1000 год. Deki992, Млађони, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2014 Пријави Подели Написано Август 28, 2014 .. Закон јачег влада и он кроји границе одавно и одлучује о томе ко сме, а ко не сме да узме неку територију. Вазда било и биће.... а то што нисмо узимали територије је углавном зато што никд нисмо били довољно јаки... онда када јесмо Душанова Србиј... тада су нам предвали територије сами. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Када би ми све те песме и патриотизам и историјску подлогу преточили у то да средимо канале за наводнјаванје па да нам сваке годе не сагори 80% усева, па да обренмо паре, тада више не би морали да бринемо да ли ће нам неки већи кер заузети нешто што је наше. Овако смао теоретишемо о нечему што је било пре 1000 год. Moze to lako ... Da pocnu Srbi da postuju svoju drzavu i njeme zakone i placaju porez ... A osnova za sve to je upravo u patriotizmu i ljubavi prema svom narodu odnosno nacionalizmu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Moze to lako ... Da pocnu Srbi da postuju svoju drzavu i njeme zakone i placaju porez ...A osnova za sve to je upravo u patriotizmu i ljubavi prema svom narodu odnosno nacionalizmu. Ајд сад ти мени објасни какве везе има поштовање законаа који ме обвезује да везујем појас када возим ауто са љубављу према народу... Или када плаћам порез на луксуз јер возим ауто који има преко 2000 кубика иако има преко 20 година и нема електричне прозоре. ..... колико је бесмислено ово што ти причаш када се погледа пракса .. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ајд сад ти мени објасни какве везе има поштовање законаа који ме обвезује да везујем појас када возим ауто са љубављу према народу... Или када плаћам порез на луксуз јер возим ауто који има преко 2000 кубика иако има преко 20 година и нема електричне прозоре. ..... колико је бесмислено ово што ти причаш када се погледа пракса .. Ima veze kada trebas staviti ruku u dzep i platiti ... Za ono sto se voli puno lakse se daju pare a za ono sto se ne voli nikako...zato je patriotizam i nacionalizam neophodan za razvoj drzave i samo oni narodu koji vole svoju drzavu i postuju napreduju . A Srbi svoju ne vole te imas umesto cistih uluca deponije po kojima se igraju deca a to pokazuje mrznju prema toj deci onih koji bi trebali da ih vole . To kada budes ukapirao onda ces poceti da mislis kao covek a dotada samo ces da mlatis ... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Nebtriga za drzavu, odnosno ne placanje poreza, je nebriga za decu . To je sustina i glupavi srbi nikako da ukapiraju da im ptadzbina sve vise lici na indijske slamove sa takvim ponasanjem ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 A Srbi svoju ne vole te imas umesto cistih uluca deponije po kojima se igraju deca a to pokazuje mrznju prema toj deci onih koji bi trebali da ih vole То нема везе са неплаћањем пореза. Nebtriga za drzavu, odnosno ne placanje poreza, je nebriga za decu . Ни 1 % пореских прихода не одлази на било шта што има везе са децом. Овакву глупост може д изјави смо неко ко у животу није проучио кко и на шта се троше порези. To kada budes ukapirao onda ces poceti da mislis kao covek a dotada samo ces da mlatis ... Да си успео да одговориш без ове егоистичне увреде, можда би и имало смисла дискутовати даље. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Zar draga braco, preporucujem vam da otvorite novu temu i tamo nastavite vasu prepisku.... Kako bi bilo da ispostujem ono sto JESSY trazi? Ona je postavila temu i dala joj smernice. Prema tome braco hajmo da budemo dzentlmeni i da uradimo ono st treba da dami odgovorimo na pitanje. Pa eto ja nesto razmislja da nama odgovara Pravoslavlje jer je po mnogo cemu fleksibilno i nema jedan jedinstveni autoritet kao npr kod Katolika. Nemogu da zamislim Srbina koji bi prihvatio obavezu obaveznog dolaska na Misu svake nedelje i meni je licno bas cudno kako su katolici uspeli da one koji su presli na Katolicizam po BIH i Hrvatskoj naviknu na tu vrstu discipline. Verovatno je opet tusila imala neki uticaj. Ko bi ga znao. Neznam eto nesto malo cistu da skrenemo diskusiju na zadatu temu. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Neznam eto nesto malo cistu da skrenemo diskusiju na zadatu temu. Не знам* oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Borbe između koga? Svakako pravoslavlja, s jedne strane, i svega onoga iz daleke i bliske prošlosti srpskog naroda što ga čini neprijemčivim, pa i odbojnim prema pravoslavnom hrišćanstvu. U ovu tamnu stranu karakterologije srpskog naroda (njegova je to Senka, rekao bi K. G. Jung) da li ćemo ikada saznati koliko urođenu, a koliko stečenu? stavljam njegovu "anarhičnu individualnost", stalnu spremnost na protest (bogumilstvo na Balkanu, bilo je, prema Vladimiru Dvomikoviću, prvi "protestantizam" u Evropi i hrišćanstvu, još u 11. i 12. veku), kao i nedovoljna razvijenost savesti, moralnih obaveza, osećanja odgovornosti i kajanja, ali onda i slabo razvijen organ za socijalni život. U kojoj meri je pravoslavna hrišćanska religija u stanju da ublaži ili i promeni senovitu stranu u karakteru srpskog naroda? Tek će generacije Srba koje dolaze, a koje će živeti, možda. u drukčijim političkim prilikama, moći da odgovore - pozitivno ili negativno - na postavljeno pitanje iz naslova ovog članka: da li pravoslavlje odgovara srpskom mentalitetu. http://www.stetoskop.info Anarhicna individualnost i nije bas tako negativna ososbina i ne nesto sto se neda kultivirati u Pravoslavlju. Pravoslvalje nije vera uniformnosti tako da sav taj individualizam ,koliko god da je anarhican, se jako lepo kultivira bas u Pravoslavlju. Bez obzira na spremnost na protest ne postoji u nasem narodu spremnost na tu vrstu religozne revolucije tipa Reformacije. Dokaz toga je npr. to sto Protestantizam nije uspeo da se primi u nasem narodu iako je bilo pokusaja. Trenutno npr imamo najmanji procenat stanovnistva koje pripada protestantizmu od svih ex yu. Nebih bas rekao da u nasem narodu ne postoji osecanje odgovornosti i kajanja. Mi ,havala Bogu, ne pokazujemo to na nacin koji pokazuju Zapadnjaci ali postoji itekako osecanje i odgovrnosti i kajanja. A sto se organa za socijalni zivot tice tu je pisac totalno omanuo i stvarno nemogu da shvatim sta je hteo da kaze. Ne zaboravimo da je upravo Pravoslavlje razvilo jedan socijalni kult specifican samo za nas narod a to je slava. Znam da nisam bas sve temeljito objasnio ali eto tek da zacnem malo dijalog na zadatu temu. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ko ne zna kako se trose poreske pare... evo budzet bosne: http://budzeti.ba/ Evo ga budzet engleske: http://wheredoesmymoneygo.org/bubbletree-map.html#/~/total Cisto da se vidi koliko evropska zemlja drugcije rasporedjuje poreze nego balkanska, i koliko nema toliko veze sa time da li gradjani placaju poreze, vec koliko su porezi smisleni, kako i na sta se trose. Svaki gradjanin ce da placa smislene, racionalne i odmerene poreze. Besmislene, neracionalne i neodmerene poreze nece niko da placa jer niko nije budala. Makar mu tu pricu prodavao neki Crveni Baron ko ima platu 1500 evra u dijaspori i ne razume zasto ekonomisti porez zovu - cist privredni trosak. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ko ne zna kako se trose poreske pare... evo budzet bosne: http://budzeti.ba/ Evo ga budzet engleske: http://wheredoesmymoneygo.org/bubbletree-map.html#/~/total Cisto da se vidi koliko evropska zemlja drugcije rasporedjuje poreze nego balkanska, i koliko nema toliko veze sa time da li gradjani placaju poreze, vec koliko su porezi smisleni, kako i na sta se trose. Kakve ovo ima veze sa temom? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Kakve ovo ima veze sa temom? Ima veze sa onom gluposcu nacionalizam ljubav prema narodu, placanje poreza ljubv prema drzavi sve je to celokupno - hriscanstvo. Dakle ljubav prema narodu nema veze s ljubavi prema drzavi nem veze sa placanjem poreza i nista od toga nema nikkve veze s hriscanstvom, decom i mentalitetom Srba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука