Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ti k'o otac Joil .. Teras svoju pricu i boli te uvo za Crkvu ... Evo baron ti odgovori. То о чему Трифке прича није црквен догма. Није све што су свети оци писали богонадхнуто и црквена догма. Трифке је извадио неке цитате из библије ван контекст. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Свака душа да се покорава властима које владају; јер нема власти да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене. A onda da ne pricam o miropomazanju cara ili kralja, o svetiteljima tipa Sv Serafima Sarovskog koji je zlocincima smatrao one koji se bune protiv carske vlasti u Rusiji i tako dalje citava plejada a jos i u spisima otaca. Opa, pa zasto se crkva onda danas dici Karadjordjem na primer, je l se on pokoravao Turcima?! Ili vladika Nikolaj i Justin Celijski, kad su pljuvali komuniste nisu bili u pravu? Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Galilejac nije mislio na Vucic i ekipa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 То о чему Трифке прича није црквен догма. Није све што су свети оци писали богонадхнуто и црквена догма. Трифке је извадио неке цитате из библије ван контекст. Pa dobro ajde mi ti daj kontekst posto vidim da znas. I objasni mi sta je onda bogonadahnuto, valjda ono sto se Milosavljevicu svidja! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Не видим какве везе има са темом, али одговор је пре свега у чињеници да је мудри апостол Павле покушавао да избегне сваки сукоб хришћана са државом (са којом су већ имали довољно проблема и овако), јер би иначе хришћанство било уништено као и остали "побуњенички покрети" тог доба. Те његове изјаве не треба схватити као принципијелне, већ као икономију. Он ту не "благосиља неправду", већ само прихвата да неке ствари (бар тренутно) не може да промени такве какве су. Исту икономију видимо на примеру његовог толерисања робовласништва у посланици Филимону у вези одбеглог роба Онисима - једноставно не може да промени неправду и покушава да је преживи. Али је човечанство доста напредовало од тада и данас робовласништва више нема. Данас апостол Павле не би саветовао одбеглог роба да се "врати свом господару". А ни државна сила више није неупитна и неприкосновена као што је некада била. Deki992 and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Pa dobro ajde mi ti daj kontekst posto vidim da znas. I objasni mi sta je onda bogonadahnuto, valjda ono sto se Milosavljevicu svidja! E sada su ti se otvorile duhovne oci .... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Pa dobro ajde mi ti daj kontekst posto vidim da znas. I objasni mi sta je onda bogonadahnuto, valjda ono sto se Milosavljevicu svidja! Лицемеран си. Са једне стране тврдиш да је "свака власт од Бога" с друге подржваш новорусе који се буне против украјинске фашистичке власти. Срамота...... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Не видим какве везе има са темом, али одговор је пре свега у чињеници да је мудри апостол Павле покушавао да избегне сваки сукоб хришћана са државом (са којом су већ имали довољно проблема и овако), јер би иначе хришћанство било уништено као и остали "побуњенички покрети" тог доба. Те његове изјаве не треба схватити као принципијелне, већ као икономију. Он ту не "благосиља неправду", већ само прихвата да неке ствари (бар тренутно) не може да промени такве какве су. Исту икономију видимо на примеру његовог толерисања робовласништва у посланици Филимону у вези одбеглог роба Онисима - једноставно не може да промени неправду и покушава да је преживи. Али је човечанство доста напредовало од тада и данас робовласништва више нема. Данас апостол Павле не би саветовао одбеглог роба да се "врати свом господару". А ни државна сила више није неупитна и неприкосновена као што је некада била. U tom tekstu on bas naglasava da treba davati poreze drzavi i navodi razloge za to sto je Milosavljevic negirao. Po njemu je zakidanje na porezima l laganje drzave uredu. Svakako da nista od cele ove price nema veze sa temom ali kada na forumu imas ljude tipa Milosavljevica onda ti svaka tema lako propadne. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Мени се чини да се ви не трудите да разумете Милосављевића. Порез јесте насиље. И као и свако насиље - није у складу са хришћаством. Закидање на порезима је узалудно јер не можеш да победиш државну силу, али то не чини порезе ништа мање неправедним. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Али је човечанство доста напредовало од тада и данас робовласништва више нема. Данас апостол Павле не би саветовао одбеглог роба да се "врати свом господару". А ни државна сила више није неупитна и неприкосновена као што је некада била. Ali bi ga sabetovao da plati porez od kog se grAde bolnice u kojima se lece ljudi, zene, deca i da ne ropce nad svojom sudbinom ... I tu nema nikakvog nasilja vec davanja jedne kosulje onome koji je nema ... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ali bi ga sabetovao da plati porez od kog se grAde bolnice u kojima se lece ljudi, zene, deca i da ne ropce nad svojom sudbinom ... То је замена теза. Порези нису неопходни за болнице. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 (измењено) Po njemu je zakidanje na porezima l laganje drzave uredu. молим те цитирај ми где сам ја рекао да је лагање у реду? или закидње на порезима? Није у реду лагати. ******************************** То је замена теза. Порези нису неопходни за болнице. Ја причам о томе да плаћање пореза нема везе са љубви према народу. Ја лично мислим да постоје добри и лоши порези, смислени и бесмислени. Смислен је порез када ти плаћаш новац з чишћење зједничког парка. Бесмислен је порез када ти плаћаш да вучић запосли његовог председника омладине из шушиловца на неко радно место да лупа печате. Зато су такве генерализације д је плаћање пореза љубав према народу бесмислене и опасне. Измењено Август 29, 2014 од Милосављевић Молим без увреда oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Лицемеран си. Са једне стране тврдиш да је "свака власт од Бога" с друге подржваш новорусе који се буне против украјинске фашистичке власти. Срамота...... Evo stidim se. sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 То је замена теза. Порези нису неопходни за болнице. Ne nego ce da padnu sa neba. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ја причам о томе да плаћање пореза нема везе са љубви према народу. То је јасно. Тамо где је присила не постоји љубав. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука