Дејан Написано Октобар 30, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2014 Уводна реч др Андреја Фајгеља, врло објективан приказ наше историје и како смо се понели према нашем добротвору. Милан Ракић and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 Победничка фотографија на деветом конкурсу „Православље на интернету“, по мишљењу жирија Фото кино и видео савеза Војводине, ауторско је дело Sergeyа Fandikovа из Украјине, из града Доњецка. Другу награду освојила је Снежана Лукић из Новог Сада, а трећа је припала Алекси Стојковићу из Београда.Најбољу колекцију фотографија на овогодишњем конкурсу имао је Aleksander Wasyluk из Пољске. Другу награду за колекцију добио је Piotr Lozowik из Пољске, а трећу Екатерина Кудрјавцева Милетић из Крагујевца.Жири у саставу Душан Живкић и Синиша Бубњевић похвалио је радове аутора у обе конкуренције. За фотографију су истакли дела Angelе Usmanovе из Русије, Владимира Мијаиловића из Пожеге и Сретена Пантелића из Ваљева, док су у конуренцији за колекцију похвалили рад Igorа Sadowskog из Пољске.Од ове године у знак сећања на идејног творца ове изложбе Саву Драгојловића установили смо специјалну награду која носи његово име. Награђену фотографију коју је бирао жири организатора изложбе снимио је Владимир Мијаиловић из Пожеге.Задовољство нам је да саопштимо да су учешће на конкурсу узела 82 аутора из десет земаља ( Русија, Пољска, Украјина, Македонија, Немачка, USA, Босна и Херцеговина, Аустралија, Црна Гора, Србијa) и 25 градова Србије са 351 фотографијом. Жири је прихватио 251 фотографију 79 аутора.Свечано отварање 9. Међународне изложбе фотографија „Православље на интернету“ одржаће се у суботу, 8. новембра 2014. године у Дому културе у Беочину у 19,00 часова. Позивамо Вас да будете наши драги гости.Друштво „Беофото“ Беочинhttp://www.beofoto.rs/ verum est in beer, Баба and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Са благословом Свјатјејшег Патријарха Иринеја, Иницијатива за забрану абортуса, удружење грађана предвођено Радетом Љубичићем, организује мирне протесте и изложбу против абортуса. Зашто је све мање деце, зашто су села пуста, које су физичке и духовне последице прекида трудноће и зашто млади уместо малишана шетају животиње? На ова, али и друга питања одговара управо Раде Љубичић. Радио Слово Љубве http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/96/14/11/06.11.14_pod_znakom_pitanja_rade_ljubicic_64kbps.mp3 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 "ЗАШТО МАЈКО" Зашто чупаш младо воће, зашто не даш да се родим, када остариш ко ће по том свету да те води. Зар од мене имаш штете, зар не чујеш моје крике, ја сам мајко твоје дете, ја сам слика твоје слике. Човек тежи својој слици, за опстанак бој се бије, не знаш да су на клиници убијене три Србије. Видиш ме на ултразвуку, ломе кости и прстиће, главу, груди, ногу, руку, убијају живо биће. Ја сам мајко Божје дело, ја сам мајко клица света, мој кревет је твоје тело, моја кућа је планета. И кад једном будеш сама, неће цвеће да ти цвета, сећаћеш се у сузама нерођеног свог детета. Тада мајко бићу птица, мртвом руком миловаћу сузе с’ твог светлог лица и од туге заплакаћу. Убила си мајко мила много славних великана, место њих из твог крила изникла је сува грана. На капији раја стоји да је дете сунце света, у космосу не постооји ништа лепше од детета. Аутор песме је проф. др Марко Младеновић "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 ЕМБРИОНУ – Јован Суботић (1841) Откуда тако, ти мили путниче, У живот овај посла л’ живот тебе? Је ли то живот, је л’ то право биће? Кад свет не видиш, видиш ли сам себе? Отац у теби себе не познаје, Кћер мати тражи, ту јој вид не даје! Зашто си боље оставио дане, Да пут нов овај свршиш у ноћи? Знала је судба да зора да сване Нећеш ти, нећеш дочекати моћи, Па зашто даде, да се кренеш к цели, За коју нужно дан ти треба бели? Ил’ је и мрачно матере ти крило пристојно жељи, која живот тражи? Да л’, што се овде зачне, није било? Да л’ је где човек прије дана наши'? Је л’ биће, које само сате броји, Равно животу, који сто лета броји? Којем је од вас двојице неправда: Теби што уста немаш, да с' насмејеш, Ни ока, сузом образ да опереш, Ил старцу, који мучи се и страда, Међутим пева, вес'о зановета, И тако за сто, мање, више, лета? Мора л’ то бити, да се човек роди Овде, и време своје да пробави? Има л’ пут земља, који кроз гроб води? Може л’ се преко, да с' овде не јави? Ил’ је баш нужан живот од сто лета, Да се отворе врата другог света? Еда л’, — но иди, ти мисли недрага! — Еда л’, што овде не угледа дана, Навек пропада из света саздана? Нит му је игде у животу трага, Нити надежде, моћи бар постати, Коју имају сами незачети? О не, не да се то ни помислити! Што је постало, то на веки траје. Тајна је, зашто баш то мора бити, Да земља живот и постанак даје; Колико време, где л’ се ко ту скита, то се за писмо на тај пут не пита. Шта може цветак, који шчупа рука Тек што га роса освежила прва! Зашто да навек она душа кука, Која пропаде ни дужна ни крива, Нит може светлог угледати данка, Јер јој с њом рано мила умре мајка! Заслуга дели по правди награду: Чим онај старац доби дане своје? Бич има само над кривицом владу: Зар мој да страда син за грехе моје? Да је сав живот један пут за тамо, Сви би столетни умирали само! Збогом, о збогом, ти мили путниче! Наћи ће тебе и отац и мати; Они ће теби, ти ћеш њих познати, И кад ум ћути, срце јасно виче. А ти да јеси, да ћеш тамо бити, Душа нам каже, и не да се крити. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Puna podrska! Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Polu podrska. Samo kad bi sklonili ovo "zabranu" a stavili "inicijativa protiv abortusa" i kad se ne bi branili zabranjivanjem vec edukovanjem devojaka i momakaa kaako da do nezeneljne trudnocce ne dodje i ako dodje zasto ne bi rebaalo da abortiraju i sta bi trebal oda rade super bi bilo. Dakle.... nikaako po mom ukusu. Ovim nista nece da promene.... ali bas nista.... cak i da zabrane abortuse... nist ane menjaju.. Ћириличар and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Наравно да је потребно и едуковање о свим аспектима и последицама овог злочина. А забрана је коначни циљ. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Наравно да је потребно и едуковање о свим аспектима и последицама овог злочина. А забрана је коначни циљ. Zabrane ne sprecavaju efikasno zlocine. Najveca iluzija je da zabrane efikasno sprecavaju zlocine. A zlocine kao sto je abortus zabrane skoro da uopste ne sprecavaju, samo ga otezavaju. Mogu da odvrate od abortusa samo nekog siromasnog. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ni dozvole i odlazak na abortus kao na poliranje zuba takodje ne sprecava,pa ajde da probamo malo na taj drugi nacin,pa da uvidimo to sto unapred znas. I jedno odvraceno ubistvo je uspeh,a kamoli vise. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Niko ko nema vaginu i jajnike nije vlastan da odredjuje kako ce ih koristiti one sto ih imaju. Nije to tako prosto. Potrebno je dvoje za trudnoću Protiv sam zabrane, btw, što sam i pisao na temama o abortusu do sada, ali ipak je ovo malo previše složeno pitanje da bismo tek tako donosili neke opšte zaključke. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 pa ajde da probamo malo na taj drugi nacin,pa da uvidimo to sto unapred znas. Odlican predlog, evo ja bih odmah da probamo zabranu abortusa i legalizaciju droga. Da probamo malo na drugi nacin sve stvari. Moze? Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ja sam protiv zabrane, ali smatram da treba podici nivo svesti medju mladima. Apsolutno se slažem. Biky83 and Млађони је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Odlican predlog, evo ja bih odmah da probamo zabranu abortusa i legalizaciju droga. Da probamo malo na drugi nacin sve stvari. Moze? Tako iste stvari,tako priblizne... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=k7CLTirmDWc verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука