Млађони Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Либертаријанска логика: Држава финансира, дакле сигурно не ваља. Ако је тачно, држава би могла да понуди своју интервенцију да исправи ствар. Дакле, не може никако да буде тачно. Већина научника се слаже да је тачно, мањина каже да није. Дакле, већину су потплатили политичари или нуклеарни лобији. Игнорисаћемо макар минималну могућност да су можда нафтне компаније подмазале ову мањину. Јесте да су већ једном потплатили лика да лаже о олову у бензину, али то је било давно. До сад је тржиште то сигурно исправило. Ма није то што држава финасира. Већина научника мисли да је драстично мањина мисли да није, поента је да постоји дебата. Ја не верујем већини зато што мањина има аргументе, ево сада сам се мало подсетио теме, за почетак непостојање порасти температуре последњих 10 година. Друго не знају колико температуре упија океан. Имају гомилу променљивих и све је на нивоу шпекулације. Ко год да је подмазао ја само њихове податке могу да гледам.. ево одгледај ону дебату коју см поствио. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Ма није то што држава финасира. Већина научника мисли да је драстично мањина мисли да није, поента је да постоји дебата. Ја не верујем већини зато што мањина има аргументе, ево сада сам се мало подсетио теме, за почетак непостојање порасти температуре последњих 10 година. Друго не знају колико температуре упија океан. Имају гомилу променљивих и све је на нивоу шпекулације. Ко год да је подмазао ја само њихове податке могу да гледам.. ево одгледај ону дебату коју см поствио. Ма и ја гледам нешто дебату о теорији струна и не знам коме да верујем. Мислим да је онај Витен заборавио минус испред заграде. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Korisna playlista https://www.youtube.com/playlist?list=PL82yk73N8eoX-Xobr_TfHsWPfAIyI7VAP Млађони, Плутон and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Korisna playlista https://www.youtube.com/playlist?list=PL82yk73N8eoX-Xobr_TfHsWPfAIyI7VAP То сам тражио!!! Обухватио је лик све, и нучнике и активисте и заверологе, објаснио све теорије итд. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LukaZ Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2015 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 (измењено) Nisam znao gde da postavim, al ajd ovde: 10.Why do people question climate change? Hint: ideology. Most of the attacks on climate science are coming from libertarians and other political conservatives who do not like the policies that have been proposed to fight global warming. Instead of negotiating over those policies and trying to make them more subject to free-market principles, they have taken the approach of blocking them by trying to undermine the science. This ideological position has been propped up by money from fossil-fuel interests, which have paid to create organizations, fund conferences and the like. The scientific arguments made by these groups usually involve cherry-picking data, such as focusing on short-term blips in the temperature record or in sea ice, while ignoring the long-term trends. The most extreme version of climate denialism is to claim that scientists are engaged in a worldwide hoax to fool the public so that the government can gain greater control over people’s lives. As the arguments have become more strained, many oil and coal companies have begun to distance themselves publicly from climate denialism, but some are still helping to finance the campaigns of politicians who espouse such views. http://www.nytimes.com/interactive/2015/11/28/science/what-is-climate-change.html?smid=tw-share&_r=1 Ovo sam inace postavio u onu mladjinu grupu na fejsu, cisto da proverim kako ce da reaguju i vidim odmah neki urnebesni snimci i linkovi kako je antropogeno globalno zagrevanije prevara veka. Pocinju stvarno da me brinu. Измењено Децембар 4, 2015 од Grizzly Adams Пребачено у одговарајућу тему. Avocado and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Озбиљни либертаријанци углавном имају примедбу што се дискусија о климатским променама сведе на предлоге о увођењу нових пореза, скупих и расипничких државних програма и слично. Најчешће без озбиљне cost-benefit анализе. А на фејзбуку има свашта... Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Озбиљни либертаријанци углавном имају примедбу што се дискусија о климатским променама сведе на предлоге о увођењу нових пореза, скупих и расипничких државних програма и слично. Најчешће без озбиљне cost-benefit анализе. А на фејзбуку има свашта... Ma to nije problem, sve je to ok, dakle mere koje treba preduzeti da bismo nesto uradili, nego ovde je problem ideoloska matrica koja negira bilo sta sto se ne slaze sa njihovim idejama. Koliko god libertarijinizam bio sjajan (ja doduse nisam libertarijanac, vise naginjem socijal liberalizmu ali mislim da je ok, da ima nekog smisla i da je bolji od nacionalizma i socijalizma), ovakve stvari samo od njega prave sarlatansku grupu teoreticara zavera sa mentalnim sklopom koji je kao kod nekih nacionalista i levicara. I onda imamo tu pricu ''rugala se serpa loncu''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Па либертаријанизам не каже ништа о метеорологији, тако да не знам шта им се не уклапа у идеолошку матрицу, али има пуно површних људи који и најбоље идеје поједноставе до баналности и изврну наглавачке. Свакако нису репрезентативан узорак... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Озбиљни либертаријанци углавном имају примедбу што се дискусија о климатским променама сведе на предлоге о увођењу нових пореза, скупих и расипничких државних програма и слично. Најчешће без озбиљне cost-benefit анализе. Ево пример од пре пар дана: "Obama Says a New Tax Is 'The Most Elegant Way' to Stop Climate Change" http://www.cnsnews.com/news/article/susan-jones/obama-says-new-tax-most-elegant-way-stop-climate-change ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Па либертаријанизам не каже ништа о метеорологији, тако да не знам шта им се не уклапа у идеолошку матрицу, али има пуно површних људи који и најбоље идеје поједноставе до баналности и изврну наглавачке. Свакако нису репрезентативан узорак... Naravno da kao politicka teorija ne kaze nista o meterologiji jer se time uopste ni ne bavi, nego postoje odredjeni libertarijanci koji negiraju antropogeno glob zagrevanje jer to vide kao izmisljotinu politicara da bi oni eto uzimali pare od nekih taksi, poreza, da bi ugrozili privatni biznis i slicne gluposti. Dakle od toga se pravi teorija zavere, koja inace u vezi tog glob zagrevanja postoji otkad ikad, ali u istoj u velikom broju ucestvuju libertarijanci i americki konzervativci. Zapravo velika vecina tih teorija zavera potice od njih, jer su sve uglavnom usmerene ka vladi, a ko ce drugi da pljuje vladu ako ne jedan libertarijanac Samo to ne valja, sto se jedan ozbiljan globalni problem izvrce i predstavlja kao prevara veka, a to ljudi vide, cuju, citaju, kao kad citaju razne gluposti kako se ne treba vakcinisati, kako turili gmo u detinju plazmu, kako su biometrijske licne karte zig zveri itd. Плутон, sqny and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Ево пример од пре пар дана: "Obama Says a New Tax Is 'The Most Elegant Way' to Stop Climate Change" http://www.cnsnews.com/news/article/susan-jones/obama-says-new-tax-most-elegant-way-stop-climate-change To je sad druga prica, ja ovde ukazujem na jedan mentalni fenomen koji se moze samo pripisati teoreticarima zavera, a to oko poreza je sad vec druga prica kad prihvatamo da ljudi ucestvuju u promeni klime. Sad mozemo da diskutujemo o tome koje mere treba sprovesti da bi se nekako sprecile dramaticne posledice, ako porezi ne valjaju ok ajd da vidimo sta bi valjalo, ulaganje u obrazovanje, inovacije, prepustanje sve trzistu da ono kroz neko vreme na ulicama zameni automobile na benzin/dizel/plin elektricnim automobila koji bi struju dobijali od privatnih solarnih elektrana npr. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 4, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2015 Па кад краве учествују, сигурно да и људи учествују... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука