Никола Ђоловић Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Полако се удаљавамо од теме али авај... Мислим да Марио није алудирао на "оскрнављење нације" у глобалу, није генерализовао да сада сви Срби не ваљају, немојмо да идемо у крајности. Само је дао примере да се по моралним делима ни ми сами као Срби не разликујемо пуно од шиптара. Дакле, није све црно-бело. Такође, читајући Дражине постове разумем проблематику и душебрижност за очување националног идентитета на Косову, но постављам питање: шта као појединац можеш да промениш јер то није у твом домену него у домену оних који владају? Нико не оспорава потчињен положај Србије у односу на "велесиле", али сам мало скептик да и те фамозне "велесиле" једва чекају покоравање исте у свим аспектима битисања. Није сваки дијалог са католоцима аутоматско унијаћење. Није свако политичко деловање са Не-србима аутоматски атак на губитак "територијалног интегритета и идентитета". Зато и постоје људи који се баве тим послом, као што свако од нас има своју службу. Ако се увек креће том логиком "служења двојици господара" како је Дража навео, онда се бојим да такав однос разара христоцентричну љубав јер улази у стадијум фарисејског одмеравања другог као претње по себе. Држава би требало да зна шта ради (иако нико није глуп да види последице и погрешних руковођења), као и Црква са својом јерархијом. Прихватам опрезност и бојазан али не прихватам параноидност и очајање. Мислим да зато ова тема плута у крајностима овог другог... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Srpska drzava se urusila sa Kosovom 1389 pa je dokrajcena i ova 1999 i sta sad , zar treba plakati ! NE !! Nego kao pravedni Jov zablagodariti GOSPODU i praviti bolji put buducim generacijama koje ce biti sposobnije i pamtnije od nas ! Siptari pune planine BOZIJE decom a ima li bolje potvrde vere u bolja buduca vremena od decijeg placa ?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Srpska drzava se urusila sa Kosovom 1389 pa je dokrajcena i ova 1999 i sta sad , zar treba plakati ! NE !! Nego kao pravedni Jov zablagodariti GOSPODU i praviti bolji put buducim generacijama koje ce biti sposobnije i pamtnije od nas ! Siptari pune planine BOZIJE decom a ima li bolje potvrde vere u bolja buduca vremena od decijeg placa ?? http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sIazY_L8VNg "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 15, 2010 evo i lepa sestra Mimoza je dokaz sta su Siptari pravili ovih godina Mislim da nema Srbina koji nebi ozenio ovu lutkicu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Ја нисам наметао, ја сам говорио о значају те тајне, а у контексту тога да у појединим местима ким литургија није служена годинама. Ко мисли да није добро за њега или има епитимију нека ради по савести, али идеално би било чешће, нисам имао намеру никога да наговарам да се често причешћује само сам говорио шта ми је на срцу, и како ми је несхватљиво да је некоме свеједно да ли му је омогућено да се причести или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Ко је терао Србе да продају своја имања по Косову... Шиптари. Страх. Више страх за сопствене породице него за сопствени живот. Срам те било, Марио! Као Шиптари се сами јелте јасни наоружавали а ми јадни били неспособни.... веровали у братство и јединство... мош мислити. Они нама палили куће а ми нисмо били у стању њима да палимо села.... Они правили паравојне формације а ми јадни то нисмо умели.... Ти би више волео, сматрао би исправнијим, да су Срби узвраћали силом на силу? Шиптари су, у ствари, много деце рађали, али по том питању - Срби су свуда, па и на Косову, много смањили рађање деце. Уз то, на Косово су прелазили и шиптари из Албаније, људи без држављанства СФРЈ. Све у свему, пред 2. Светски рат проценат становништва је био обрнут него што је постао после година комунизма. А што те животе нису положили да сачувају те породице. Него је лакше било узети милионе тада марака, сада еура... долара не битно које валуте. Што су ти Срби и после бомбардобања наставили да продају имања - иако су избегли оданде! Кад су велики родољуби. Знаш прави родољуб би уз ове речи живео: И данас кад дође до последњег боја, неозарен старим ореолом сјајем, даћу свој живот отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем. Знаш у овим стиховима нема места за продају свог имања ... само да би у Србији или негде другде направио још већу кућу. Ко је пуштао Шиптаре из Албаније... које био на граници, чија полиција (тад милиција) је све то чувала... Зашто су Срби смањили рађање деце?... А што се тиче срама. Молимте објасни ми шта то значи ... ја не знам ту реч. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 evo i lepa sestra Mimoza je dokaz sta su Siptari pravili ovih godina Mislim da nema Srbina koji nebi ozenio ovu lutkicu Joj,Никола води је ти слободно кући,ако јој је презиме Шкодра можда је и пореклом Српкиња. Скадар је пре 1000.г био српска престоница, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 evo i lepa sestra Mimoza je dokaz sta su Siptari pravili ovih godina Mislim da nema Srbina koji nebi ozenio ovu lutkicu Ау јес да копира много што шта. .... али је добра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Danasnja srpska drzava uzima pare od Siptara izdajuci im nove pasose tako sto ih prijavljuje na adresama u Presevu i Bujanovcu ! Ta dva grada ce imati za godinu dana na papiru skoro 500 000 ljudi a svi ce da budu preko ! Onda ce neko da kaze da je to po popisu albansko a mi cemo kao da se bunimo !!!!!! Nesto su nam drage siptarske pare al bas ne volimo siptare ????? Pa mi sami neznamo sta radimo ! I da su pametni ovi iz Eu da nam opet vrate vize Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 15, 2010 evo i lepa sestra Mimoza je dokaz sta su Siptari pravili ovih godina Mislim da nema Srbina koji nebi ozenio ovu lutkicu Joj,Никола води је ти слободно кући,ако јој је презиме Шкодра можда је и пореклом Српкиња. Скадар је пре 1000.г био српска престоница, Ma za lepu zenu me boli uvo sta je poreklom ,mene zanima ona a ne njen deda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Srpska drzava se urusila sa Kosovom 1389 pa je dokrajcena i ova 1999 i sta sad , zar treba plakati ! NE !! Nego kao pravedni Jov zablagodariti GOSPODU i praviti bolji put buducim generacijama koje ce biti sposobnije i pamtnije od nas ! Siptari pune planine BOZIJE decom a ima li bolje potvrde vere u bolja buduca vremena od decijeg placa ?? Никола,лепо је речено да се све већ зна,па и то да када се Обожимо,тада ћемо и да се умножимо. Ако буде било и последњег праведника међу нама Бог ће нас спасити. А ти Обожени Срби,неће бити мачји кашаљ.Не бих се уз силу Божију плашила нестајања Срба. Наша је смртност велика,а наш наталитет се ипак појачава.Проћи ћемо и ми нашу голготу. Пре само 20.г у градовима ниси имао породици са троје деце,да пуцаш из пушке. Сада је много другачије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Ma za lepu zenu me boli uvo sta je poreklom ,mene zanima ona a ne njen deda Браво мајсторе најјачи си klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap 1405_love 1405_love 1405_love 0705_read 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 evo i lepa sestra Mimoza je dokaz sta su Siptari pravili ovih godina Mislim da nema Srbina koji nebi ozenio ovu lutkicu Joj,Никола води је ти слободно кући,ако јој је презиме Шкодра можда је и пореклом Српкиња. Скадар је пре 1000.г био српска престоница, Знаш могао си да стварно ставиш неку лепу жену,Српкињу овде, а не ову Шкодру која би те попила у чаши воде као Србина. Ma za lepu zenu me boli uvo sta je poreklom ,mene zanima ona a ne njen deda Знаш могао си да стварно ставиш неку лепу жену,Српкињу овде, а не ову Шкодру која би те попила у чаши воде као Србина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Питам се, питам, је си ли ти Србин Никола,када спамујеш овако озбиљну тему, и то беспоштедно. klapklap А ко је најјачи, то ћемо тек да видимо. klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='klapklap' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука